Logga in
Logga in

Systemspecialist Splunk/ITSI

Är du en nyfiken person med erfarenhet inom IT övervakning och specifikt Splunk ITSI? Vill du bli en nyckelperson i vår organisation och vara med och forma framtidens IT miljö?

Sök tjänsten

Vi söker en driven systemspecialist som vill vara med och starta upp ett nytt Splunk ITSI kompetenscenter inom systemförvaltningen, samt utveckla IT övervakningstjänster i agilt samarbete med systemförvaltningens kunder inom Trafikverket. Då du är med och bygger från start ges du möjligheten att vara med och påverka verksamheten och arbetssätten. Systemförvaltningen inom Trafikverkets IT organisation ansvarar för drift och utveckling av IT övervakningsplattformar. Vi är inne i en transformation för att möta våra kunders ökande behov av bättre analysförmåga och förbättrade tjänster kring IT övervakning. Det i sin tur ger Trafikverket förutsättningar att säkerställa en pålitlig infrastruktur.

Om jobbet

Du kommer att arbeta med utveckling av övervakningsförmågor i ett nystartat team för Splunk plattformen med fokus på nyttjandet av Splunk IT Service Intelligence (ITSI) och dess förmågor. Som medlem i vårt ITSI kompetenscenter jobbar du som specialiststöd till utvecklare som hanterar loggning- och monitorering av sina tjänster, applikationer och underliggande komponenter. Våra interna kunder vet inte alltid vad det vill beställa och här kommer du ha mycket dialoger och vägleda våra interna kunder rätt i sin beställning. Du kommer ha den djupa kunskapen i Splunk för att vara behjälplig när verksamheten ska bygga upp sin egen kompetens för att göra stegen och monitoreringen. Initialt kommer ditt arbete vara att bygga upp ett expertteam med breda och djupa kunskaper inom Splunk Core samt Splunk ITSI. Att vara med och skapa rutiner och etablera arbetssätt som ligger till grund för att fortsatt kunna utgöra det team av experter som övriga kan vända sig till vid behov av att etablera övervakning för sina system.

Du stöttar i instrumentering av Splunk så att applikationsansvariga kan möjliggöra 24/7 övervakning, etablera varningar och larm som analyseras av våra operativa centraler och hjälper våra drift- och utvecklingsteam med åtgärder dygnet runt.

Vad kan vi erbjuda dig:

Förutom spännande uppgifter och stora möjligheter att påverka kommer du jobba med kompetenta personer. Hos oss är det högt prioriterat att du kontinuerligt utvecklas i din yrkesroll och att du har en sund balans mellan arbete och fritid. Önskar du att arbeta delvis på distans? I den här tjänsten finns möjlighet att arbeta hemifrån upp till 40 procent av din arbetstid. Vi är stolta över att ha utsetts till en av Sveriges bästa arbetsgivare.

Kvalifikationer

Vem är du?

Du är utvecklingsfokuserad, har god analytisk- och problemlösningsförmåga samtidigt som du är serviceinriktad och gärna tar dialogen med kund. Du jobbar självständigt och tillsammans med teamet planerar du och driver arbete framåt för att nå resultat på ett prestigelöst sätt. Du känner ansvar för att leverera bästa möjliga resultat, även i situationer då kravbilden är otydlig eller outtalad.

Vi söker dig som

  • har flerårig erfarenhet av att jobba med IT övervakning
  • har mycket god kunskap om hur KPI:er eller nyckeltal kan skapa en förståelse för en leveransförmåga i en applikation eller för en komponent.
  • har erfarenhet i något agilt ramverk
  • har god kommunikationsförmåga på svenska och engelska samt lätt för att uttrycka dig i tal och skrift

Det är meriterande om du:

  • har erfarenhet av Splunk SPL, Splunk ITSI dashboards eller addons, ELK, Kibana dashboards eller Grafana.
  • har en bakgrund som utvecklare eller ha erfarenhet från kravställning och testning
  • har förståelse för webbteknik och distribuerad applikationsarkitektur samt förståelse för programvaruutvecklingsmetoder för hela livscykeln.
  • har erfarenhet av UX- design
  • har körkort för personbil

Ansökan

För att bidra till en mer fördomsfri och kompetensbaserad process så är det här en helt CV-fri rekrytering. Det innebär att du inte ska bifoga något CV eller andra ansökningshandlingar. För att kunna ansöka så kommer du ändå, på grund av hur vårt rekryteringssystem är uppbyggt, att uppmanas att bifoga CV men bifoga istället ett dokument med dina kontaktuppgifter. Urvalet kommer istället att baseras på svaren du ger på frågorna. Vi bortser helt från ansökningshandlingar som ändå bifogas.

Som sökande till Trafikverket kan du eventuellt behöva gå igenom en säkerhetsprövning. Den innehåller säkerhetsprövningssamtal och registerkontroll innan anställning, om tjänsten är placerad i säkerhetsklass. I vissa fall krävs svenskt medborgarskap för säkerhetsklassade tjänster.

Inom vår IT-organisation är du med och utvecklar Sverige med hjälp av moderna och innovativa lösningar. Vi är mitt i en spännande förändring där vi försöker ta vara på digitaliseringens möjligheter till fullo. Digitaliseringen ställer allt större krav och vi vill därför anpassa oss vad gäller kompetens, arbetssätt och organisation i takt med utvecklingen. Vi har ett helhetsansvar för IT och telekom, en verksamhet som pågår dygnet runt, året om - precis som Sveriges transportsystem.

På Trafikverket jobbar vi med att göra Sverige närmare. Vi tror på att en förening av olika erfarenheter, bakgrunder och perspektiv är den bästa grunden för att bygga en arbetsplats fri från diskriminering och en miljö där alla trivs och gör sitt bästa. Vi tror på mångfald där den gemensamma nämnaren är pålitlighet, engagemang och mod. För det är så vi bäst representerar vårt samhälle. #LI-Hybrid

Sök tjänsten

Rekryterande chef: Christer Bolestedt,
0101236382

SEKO: Tony Ridderstedt,
0101257441

SACO: Kjell Israelsson,
0101257225

ST: Magnus Hedström,
0101232828