Logga in
Logga in

Systemtekniker

Som  Systemtekniker IT  på Trafikverket är du med och underlättar vardagen för invånare och företagare i hela Sverige. Det gör du genom att vara med och bidra till framtidens infrastruktur.

Sök tjänsten

Om jobbet

Som systemtekniker hos oss kommer du att bli en av sju drivna kollegor och ingå i ett självgående team som ansvara för drift av Trafikverkets Applikationer för verksamheten på plattformen SharePoint. Alla i teamet har ett nära samarbete och vi hjälper varandra att lösa uppgifter. Teamet består idag av sex medarbetare som är placerade i Borlänge. Rollen är bred med varierande arbetsuppgifter där du arbetar med många olika typer av arbetsuppgifter. Just nu bygger vi upp vår grupp och du kommer att vara en av nyckelspelarna i detta. I den här tjänsten har du goda möjligheter att utveckla din kompentens och Trafikverkets digitalisering ger dig som vill bra utvecklingsmöjligheter och förutsättningar för intern karriärrörlighet. Du får även möjlighet att utföra ett meningsfullt arbete för samhället där du med dina insatser bidrar till Trafikverkets vision "Alla kommer fram smidigt, grönt och tryggt". I arbetsuppgifterna ingår bland annat att arbeta med installationer, felsökning, felavhjälpning, bevakning och uppföljning inom Trafikverkets Applikationer på plattformen SharePoint. Du ser också till att viktig information om Järnväg eller Väg kommer fram till rätt person inom och utanför Trafikverket.

- Lärorik, teamanda och problemlösning är ord som jag tycker beskriver tjänsten som Systemtekniker bra. Sen är det en god stämning i gruppen också, kollegorna är kompetenta och bra att bolla med om man har några frågor eller funderingar, berättar en medarbetare. Vi sitter placerade i Borlänge men kommunicerar ofta med andra grupperingar via Skype eller andra digitala hjälpmedel för att undvika tjänsteresor. Du arbetar dagtid vardagar men tjänsten innebär också beredskapstjänstgöring under kvällar och nätter var 6:e vecka. Vi eftersträvar god balans mellan arbetsliv och privatliv och värnar om vår medarbetares hälsa.

Kvalifikationer

Som person lägger vi vikt vid att du

  • är drivande
  • har analytisk problemlösningsförmåga
  • gillar att samarbeta
  • har lätt för att kommunicera oavsett motpart

Formella krav:

  • Du har förmåga att uttrycka dig väl i tal och skrift på svenska
  • Du har relevant högskoleutbildning om 180 hp/YH-utbildning om 400 poäng - inom IT-området. Alternativt har du annan IT-utbildning i kombination med aktuell och relevant arbetslivserfarenhet som vi bedömer likvärdig med utbildningskravet
  • Du har minst ett av följande Formella krav: - Arbetslivserfarenhet inom IT applikationssupport - Kunskap och eller arbetslivserfarenhet av Azure DevOps - Kunskap och eller arbetslivserfarenhet inom ITIL.

Övrig information

Önskar du att arbeta delvis på distans? I den här tjänsten har du som vill möjlighet att ha en dialog kring att arbeta hemifrån eller från ett annat Trafikverkskontor ett par dagar i veckan.

Urvalstest och arbetsprov kan komma att appliceras i denna rekrytering.

Placeringsort: Borlänge

Ansökan

De frågor som du får besvara när du skickar in din ansökan kommer att ligga till grund för det första urvalet vi gör. 

Som sökande till Trafikverket kan du eventuellt behöva gå igenom en säkerhetsprövning. Den innehåller säkerhetsprövningssamtal och registerkontroll innan anställning, om tjänsten är placerad i säkerhetsklass. I vissa fall krävs svenskt medborgarskap för säkerhetsklassade tjänster.

Som anställd i Trafikverket kan du komma att bli krigsplacerad utifrån totalförsvarets behov.

Inom vår IT-organisation är du med och utvecklar Sverige med hjälp av moderna och innovativa lösningar. Vi är mitt i en spännande förändring där vi försöker ta vara på digitaliseringens möjligheter till fullo. Digitaliseringen ställer allt större krav och vi vill därför anpassa oss vad gäller kompetens, arbetssätt och organisation i takt med utvecklingen. Vi har ett helhetsansvar för IT och telekom, en verksamhet som pågår dygnet runt, året om - precis som Sveriges transportsystem.

På Trafikverket jobbar vi med att göra Sverige närmare. Vi tror på att en förening av olika erfarenheter, bakgrunder och perspektiv är den bästa grunden för att bygga en arbetsplats fri från diskriminering och en miljö där alla trivs och gör sitt bästa. Vi tror på mångfald där den gemensamma nämnaren är pålitlighet, engagemang och mod. För det är så vi bäst representerar vårt samhälle.

#LI-LR2

Sök tjänsten

Rekryterande chef Robert Östlund,
0101231417

SEKO Tony Ridderstedt,
0101257441

SACO Kjell Israelsson,
0101257225

ST Magnus Hedström,
0101232828

Läs mer