Logga in
Logga in

Systemtekniker fjärrstyrning

Som systemtekniker på Trafikverket är du med och underlättar vardagen för invånare och företagare i hela Sverige. Det gör du genom att vara med och bidra till framtidens infrastruktur.

Sök tjänsten

Om jobbet

Vill du jobba inom en kreativ IT-organisation där du får utrymme för dina idéer? Vill du jobba i samhällets framkant och utveckla dess nya infrastruktur och därmed få vara med och påverka?

Utifrån din erfarenhet och kompetens kommer du att få en introduktion, internutbildning och en erfaren mentor. Vi erbjuder dig en möjlighet att utvecklas tillsammans med våra övriga medarbetare i ett område med många karriärvägar och utvecklingsmöjligheter.

Trafikverkets fjärrstyrnings-system (SCADA) för el, tunnel och järnvägsanläggning används för att övervaka och styra komplexa anläggningsdelar. Anläggningen hanteras i ett nationellt perspektiv.

Vi söker dig som vill ha ett innehållsrikt, varierande och självständigt arbete. Exempel på arbetsuppgifter:

 • Systemunderhåll med syfte att hålla en hög tillgänglighet för användarna
 • Konfigurering, systembildsbyggnad, testning, driftsättning, hantering av felärenden och felavhjälpning av fjärrstyrningsutrustning och användargränssnitt i SCADA-systemet
 • Delta i arbetet med att utveckla och underhålla systemet i samråd med leverantör

Gruppen arbetar nationellt och består av systemtekniker och specialister med placering i olika delar av landet. Resor förekommer i begränsad utsträckning framförallt inom landet men också utomlands för till exempel kurser. I tjänsten ingår schemalagd beredskap utanför ordinarie arbetstid.

Kvalifikationer

Vi söker dig som är van att lyfta blicken och se vad som behövs göras ur ett helhetsperspektiv. Du tar initiativ för att skapa en välfungerande helhet. Du har lätt för att samarbeta och dela med dig av information och kunskap för att bidra till gruppens resultat. Du är noggrann och lägger vikt vid att leva upp till överenskomna mål och kvalitetsnivåer. Du har lätt för att anpassa dig till ändrade omständigheter och ser möjligheter i förändringar.

Vi söker dig som har:

 • En fullständig utbildning, lägst gymnasienivå, inom IT, data, el, signalteknik eller annan utbildning i kombination med yrkeserfarenhet inom området som vi bedömer likvärdig
 • Erfarenhet av arbete inom fjärrstyrning, drift eller övervakning av system i en komplex verksamhet
 • Goda kunskaper i tal och skrift på svenska
 • Goda kunskaper i tal och skrift på engelska
 • Normalt färgseende

Det är meriterande om du har:

 • Kunskap om en eller flera typer av fjärrstyrningsutrustning exempelvis RTU och PLC
 • Kunskap om IP-nätverk, Linux och Windows operativsystem
 • Erfarenhet av programmering inom automationsteknik

Övrig information

Placeringsort: Malmö

Skypeintervjuer planerade att ske enligt preliminär tidplan v. 15

Önskar du att arbeta delvis på distans? I den här tjänsten kan det finnas möjlighet att arbeta hemifrån upp till 40 procent av din arbetstid. #LI-Hybrid

Vi använder främst mail (från mejladress: noreply@heroma.se) för att göra utskick och kallelser. Kolla din inkorg och även skräppost/SPAM regelbundet under denna tid för att vara säker på att du får all information från oss!

I denna rekrytering används webbaserade tester som en del i urvalet.

I denna rekrytering kommer de kandidater som går vidare efter intervju att bokas in för syntest.

Ansökan

De frågor som du får besvara när du skickar in din ansökan kommer att ligga till grund för det första urvalet vi gör.

Som sökande till Trafikverket kan du eventuellt behöva gå igenom en säkerhetsprövning. Den innehåller säkerhetsprövningssamtal och registerkontroll innan anställning, om tjänsten är placerad i säkerhetsklass. I vissa fall krävs svenskt medborgarskap för säkerhetsklassade tjänster.

Inom vår IT-organisation är du med och utvecklar Sverige med hjälp av moderna och innovativa lösningar. Vi är mitt i en spännande förändring där vi försöker ta vara på digitaliseringens möjligheter till fullo. Digitaliseringen ställer allt större krav och vi vill därför anpassa oss vad gäller kompetens, arbetssätt och organisation i takt med utvecklingen. Vi har ett helhetsansvar för IT och telekom, en verksamhet som pågår dygnet runt, året om - precis som Sveriges transportsystem.

På Trafikverket jobbar vi med att göra Sverige närmare. Vi tror på att en förening av olika erfarenheter, bakgrunder och perspektiv är den bästa grunden för att bygga en arbetsplats fri från diskriminering och en miljö där alla trivs och gör sitt bästa. Vi tror på mångfald där den gemensamma nämnaren är pålitlighet, engagemang och mod. För det är så vi bäst representerar vårt samhälle.

Sök tjänsten

Rekryterande chef Johan Loqvist,
0101257704

SEKO Tony Ridderstedt,
0101257441

SACO Kjell Israelsson,
0101257225

ST Magnus Hedström,
0101232828