Logga in
Logga in

Systemtekniker IT

Som  Systemtekniker IT  på Trafikverket är du med och underlättar vardagen för invånare och företagare i hela Sverige. Det gör du genom att vara med och bidra till framtidens infrastruktur.

Sök tjänsten

Om jobbet

Vi ska nu utöka vår grupp som arbetar med digitala mötestjänster och meddelandehantering och söker en driven och engagerad systemtekniker till vårt team.

Vi erbjuder dig ett intressant arbete i en organisation som är spridd över hela Sverige. Vi har spännande utmaningar med att utveckla Trafikverkets plattform/plattformar för digital samverkan internt och även mot externa intressenter. Det kan vara allt från t ex video/bildskärmar, interaktiva samarbetsverktyg, konferensenheter, ljudutrustning, rumssystem och stödverktyg runt mötesrum. All teknik ska vara anpassad till verksamhetens funktionella krav samtidigt som vi måste följa de lagar, föreskrifter och interna regler som vi som myndighet måste rätta oss efter. Du kommer förutom att arbeta med drift också delta i problemlösning, livscykelhantering och förvaltning av befintlig mötesrumsutrustning. Tjänsten innebär även att vid behov delta i upphandlingar, utredningar och förstudier i samarbete med övriga verksamhetsområden som påverkar vår leverans.

Resor förekommer i tjänsten vid behov.

Jag som blir din chef heter Monica Haapasaari och som ledare vill jag ge dig rätt förutsättningar att utvecklas i din roll hos oss. Frihet under ansvar och förtroende har alltid varit mina ledord men i gengäld vill jag att du håller vad du lovar och tillsammans med dina kollegor driver utvecklingen framåt inom de ramar vi har att förhålla oss till.  

Kvalifikationer

För att lyckas i rollen är du en social person med god samarbetsförmåga, som även trivs att arbeta självständigt. Du är nyfiken på ny teknik i omvärlden, ser möjligheter till förändring och har en god problemlösningsförmåga. Du kommunicerar på ett tydligt sätt anpassat till mottagaren.

Vi söker dig som har:

 • Eftergymnasial IT-utbildning om minst 1 år alternativt motsvarande kunskaper förvärvad på annat sätt i kombination med erfarenhet som vi bedömer likvärdig.
 • Praktisk erfarenhet av drift och livscykelhantering av mötesrumsteknik
 • Erfarenhet av användarnära support.
 • Erfarenhet av att dokumentera, ta fram handledningar och instruktioner.
 • Goda kunskaper i svenska i tal och i skrift.
 • Körkort för personbil

Det är meriterande om du har:

 • God kunskap om IT-nätverk och dess komponenter.
 • Erfarenhet av arbete med Crestronprodukter eller motsvarande produkt.
 • Erfarenhet av Skype for Business som mötestjänst.
 • Erfarenhet av system för bokning av mötesrum.
 • Erfarenhet av digitala informationstavlor.
 • Kunskap inom Powershell eller likvärdigt scripspråk.

Övrig information

I denna rekrytering används webbaserade tester som en del i urvalet.

Vi använder främst mail (från mejladress: noreply@heroma.se) för att göra utskick och kallelser. Kolla din inkorg och även skräppost/SPAM regelbundet under denna tid för att vara säker på att du får all information från oss!

Önskar du att arbeta delvis på distans? I den här tjänsten kan det finnas möjlighet att arbeta hemifrån upp till 40 procent av din arbetstid.

#LI-Hybrid

Ansökan

De frågor som du får besvara när du skickar in din ansökan kommer att ligga till grund för det första urvalet vi gör. 

Som sökande till Trafikverket kan du eventuellt behöva gå igenom en säkerhetsprövning. Den innehåller säkerhetsprövningssamtal och registerkontroll innan anställning, om tjänsten är placerad i säkerhetsklass. I vissa fall krävs svenskt medborgarskap för säkerhetsklassade tjänster.

Inom vår IT-organisation är du med och utvecklar Sverige med hjälp av moderna och innovativa lösningar. Vi är mitt i en spännande förändring där vi försöker ta vara på digitaliseringens möjligheter till fullo. Digitaliseringen ställer allt större krav och vi vill därför anpassa oss vad gäller kompetens, arbetssätt och organisation i takt med utvecklingen. Vi har ett helhetsansvar för IT och telekom, en verksamhet som pågår dygnet runt, året om - precis som Sveriges transportsystem.

På Trafikverket jobbar vi med att göra Sverige närmare. Vi tror på att en förening av olika erfarenheter, bakgrunder och perspektiv är den bästa grunden för att bygga en arbetsplats fri från diskriminering och en miljö där alla trivs och gör sitt bästa. Vi tror på mångfald där den gemensamma nämnaren är pålitlighet, engagemang och mod. För det är så vi bäst representerar vårt samhälle.

Sök tjänsten

Rekryterande chef Monica Haapasaari,
0101257311

SEKO Tony Ridderstedt,
0101257441

SACO Kjell Israelsson,
0101257225

ST Magnus Hedström,
0101232828