Logga in
Logga in

Systemtekniker IT inom UCC - Meddelandetjänster

Som Systemtekniker IT på Trafikverket är du med och underlättar vardagen för invånare och företagare i hela Sverige. Det gör du genom att vara med och bidra till framtidens infrastruktur.

Sök tjänsten

Om jobbet

Vi ska nu utöka vår grupp som arbetar med digitala mötes- och meddelandetjänster och söker en engagerad systemtekniker till vårt team. Vi erbjuder dig ett intressant arbete i en organisation med en stor och komplex it-miljö där vi har spännande utmaningar med att vidmakthålla, förvalta och utveckla våra meddelandetjänster. Tjänsterna ska vara anpassade till verksamhetens funktionella krav samtidigt som vi måste följa lagar och regler.

Du kommer att delta i arbete med drift och livscykelhantering inom området samt med förvaltningsuppdrag, aktiviteter och problemlösning tillsammans med resurser inom övriga infrastrukturområden som påverkar vår leverans.

Beredskap kan komma att bli aktuellt för tjänsten. Resor förekommer i tjänsten vid behov.

Jag som blir din chef heter Monica Haapasaari och som ledare vill jag ge dig rätt förutsättningar att utvecklas i din roll hos oss. Frihet under ansvar och förtroende har alltid varit mina ledord men i gengäld vill jag att du håller vad du lovar och tillsammans med dina kollegor driver utvecklingen framåt inom de ramar vi har att förhålla oss till.  

Kvalifikationer

Du

 • är strukturerad och kan jobba självständigt
 • har hög problemlösningsförmåga
 • har god kommunikationsförmåga
 • är social och trivs i team

Vi söker dig som

 • har eftergymnasial IT-utbildning om minst 1 år alternativt motsvarande kunskaper/utbildning i kombination med erfarenhet som vi bedömer likvärdig
 • har arbetslivserfarenhet och/eller teoretisk kunskap om IT-infrastrukturmiljöer, t ex. servrar, brandväggar, gärna inom större verksamhet
 • har arbetslivserfarenhet av praktiskt arbete med drift och underhåll av MS Exchange on-prem
 • har erfarenhet av praktiskt arbete med drift och livscykelhantering av servrar och applikationer baserade på Microsofts operativsystem
 • har goda kunskaper i svenska i tal och skrift

Det är meriterande om du

 • har erfarenhet av arbete med Powershell
 • har erfarenhet av arbete med SQL
 • har erfarenhet av logghantering och monitorering
 • har erfarenhet av offentlig verksamhet
 • har erfarenhet av Linux operativsystem

Övrig information

Önskar du att arbeta delvis på distans? För den här tjänsten finns det möjligheter att ha dialog med närmaste chef om att arbeta på distans upp till 40 procent av din arbetstid.

Vi kommer påbörja urvalet under ansökningstiden, så vänta inte utan sök nu! Intervjuer planeras att genomföras under vecka 51.

Trafikverket samarbetar med andra arbetsgivare i Dalarna gällande medflyttarfrågor, detta genom Rekryteringslots. Mer information om detta hittar du på www.rekryteringslots.se

Vi använder främst mail (från mejladress: noreply@heroma.se) för att göra utskick och kallelser. Kolla din inkorg och även skräppost/SPAM regelbundet under denna tid för att vara säker på att du får all information från oss.

Ansökan

De frågor som du får besvara när du skickar in din ansökan kommer att ligga till grund för det första urvalet vi gör. Du behöver därför inte bifoga något personligt brev, det räcker med ditt CV.

Som sökande till Trafikverket kan du eventuellt behöva gå igenom en säkerhetsprövning. Den innehåller säkerhetsprövningssamtal och registerkontroll innan anställning, om tjänsten är placerad i säkerhetsklass. I vissa fall krävs svenskt medborgarskap för säkerhetsklassade tjänster.

Inom vår IT-organisation är du med och utvecklar Sverige med hjälp av moderna och innovativa lösningar. Vi är mitt i en spännande förändring där vi försöker ta vara på digitaliseringens möjligheter till fullo. Digitaliseringen ställer allt större krav och vi vill därför anpassa oss vad gäller kompetens, arbetssätt och organisation i takt med utvecklingen. Vi har ett helhetsansvar för IT och telekom, en verksamhet som pågår dygnet runt, året om - precis som Sveriges transportsystem.

På Trafikverket jobbar vi med att göra Sverige närmare. Vi tror på att en förening av olika erfarenheter, bakgrunder och perspektiv är den bästa grunden för att bygga en arbetsplats fri från diskriminering och en miljö där alla trivs och gör sitt bästa. Vi tror på mångfald där den gemensamma nämnaren är pålitlighet, engagemang och mod. För det är så vi bäst representerar vårt samhälle.

Sök tjänsten

Rekryterande chef Monica Haapasaari,
0101257311

SEKO Tony Ridderstedt,
0101257441

SACO Kjell Israelsson,
0101257225

ST Magnus Hedström,
0101232828