Logga in
Logga in

Systemtekniker till testcenter (signal- och tågledningssystem för järnväg)

Trafikverket är inne i en stor digitalisering av sin verksamhet och där kommer du som  systemtekniker  att vara en viktig spelare i den fortsatta utvecklingen och bidra till framtidens infrastruktur.

Sök tjänsten

Vi har startat upp ett nytt testcenter för att utveckla en bra grund för järnvägen i Sverige och söker nu dig som har en lämplig teknisk bakgrund, är vetgirig och har ett intresse för teknik som du vill fortsätta att utveckla, för att arbeta med utveckling, test och drift av IT-system för järnvägen.

Om jobbet

De huvudsakliga arbetsuppgifterna som du som systemtekniker kommer att arbeta med är drift och underhåll inom signal och tågledningssystem samt övriga IT-system för järnvägen. Hos oss kommer du att jobba i engagerade team, både lokalt och nationellt, där ingen dag är den andra lik. Vår tekniska miljö är komplex och här finns mycket samlad kompetens som du kommer att få ta del av och fortsätta utveckla.

Exempel på andra arbetsuppgifter som ingår i tjänsten är:

 • utföra drift och systemunderhåll av ställverk och tågledningssystem med syfte att hålla en hög tillgänglighet för våra användare.
 • delta vid tester och genomföra driftsättning av system och andra förändringar i testcentrets olika miljöer.
 • delta i utvecklings- och förvaltningsaktiviteter.

Utifrån en bra grundkompetens hos dig som söker, erbjuder vi en fortsatt utveckling för att ge dig rätt förutsättningar att trivas och lyckas i din roll som systemtekniker.

Kvalifikationer

Vem är du?

För att lyckas i rollen som systemtekniker krävs en god kommunikationsförmåga som innebär att du förmedlar information på ett enkelt sätt, är lyhörd och anpassar din kommunikation till mottagaren. Du har god problemlösningsförmåga som gör att du identifierar problem och utvecklar lösningar ur ett helhetsperspektiv. Det är även av vikt att du som person drivs av att utveckla vilket bidrar till att organisationen når sina mål och skapar nytta.

Vi söker dig som har:

 • kompetens och/eller erfarenhet i närtid inom järnvägssignalteknik
 • kan uttrycka dig väl i tal och skrift på svenska
 • körkort för personbil.

Det är önskvärt och ses som ett plus i kanten om du har en eller flera av följande:

 • kompetens inom Ställverk 95/M11
 • erfarenhet inom el-/teleområdet där du driftar, underhåller och/eller utvecklar inom t.ex. nätverksteknik, IT-säkerhet, brandlarm, teleanläggningar, Scada
 • annan järnvägsteknisk kunskap
 • kompetens inom tågledningssystem
 • Kunskaper i engelska i tal och skrift.

Övrig information

Placeringsort: Borlänge

Trafikverket samarbetar med andra arbetsgivare i Dalarna gällande medflyttarfrågor, detta genom Rekryteringslots. Mer information om detta hittar du på www.rekryteringslots.se

Beredskap ingår inte i tjänsten idag men det kan bli aktuellt i framtiden. 

Ansökan

De frågor som du får besvara när du skickar in din ansökan kommer att ligga till grund för det första urvalet vi gör. Webbaserade tester kommer att användas som en del i urvalet. Vi använder främst mail (från mejladress: noreply@heroma.se) för att göra utskick och kallelser. Kolla din inkorg och även skräppost/SPAM regelbundet under denna tid för att vara säker på att du får all information från oss.

Som sökande till Trafikverket kan du eventuellt behöva gå igenom en säkerhetsprövning. Den innehåller säkerhetsprövningssamtal och registerkontroll innan anställning, om tjänsten är placerad i säkerhetsklass. I vissa fall krävs svenskt medborgarskap för säkerhetsklassade tjänster.

På Trafikverket jobbar vi med att göra Sverige närmare. Vi tror på att en förening av olika erfarenheter, bakgrunder och perspektiv är den bästa grunden för att bygga en arbetsplats fri från diskriminering och en miljö där alla trivs och gör sitt bästa. Vi tror på mångfald där den gemensamma nämnaren är pålitlighet, engagemang och mod. För det är så vi bäst representerar vårt samhälle.

Inom vår IT-organisation är du med och utvecklar Sverige med hjälp av moderna och innovativa lösningar. Vi är mitt i en spännande förändring där vi försöker ta vara på digitaliseringens möjligheter till fullo. Digitaliseringen ställer allt större krav och vi vill därför anpassa oss vad gäller kompetens, arbetssätt och organisation i takt med utvecklingen. Vi har ett helhetsansvar för IT och telekom, en verksamhet som pågår dygnet runt, året om - precis som Sveriges transportsystem.

Sök tjänsten

Rekryterande chef: Mattias Ahlström,
0101231115

SEKO: Tony Ridderstedt,
0101257441

SACO: Kjell Israelsson,
0101257225

ST: Magnus Hedström,
0101232828