Logga in
Logga in

Systemutvecklare inom analys

Som systemutvecklare inom analys kommer du vara med och bygga upp en ny analysplattform. Plattformen är en av många pusselbitar för att bidra till Trafikverkets strategiska mål kring digitalisering. Häng med på resan!

Sök tjänsten

Om jobbet

I sektionen Beslutstöd och databas förvaltar och vidareutvecklar vi plattformarna inom analytics, business intelligence och databas - ditt fokus kommer framförallt ligga på analytics. Detta är ett relativt nystartat team som till en början kommer bestå av 5 personer. Då det är en ny plattform så söker dig som är nyfiken och har en passion för "analytics-området". Vi ser gärna att du har en bakgrund inom eller god förståelse för rollen som data scientist då du kommer tillhöra plattformsleveransen men ha örat ut mot verksamhetens data scientists.

Analysplattformen kommer fokusera på att kunna leverera nya förmågor till Trafikverket och innefattar bland annat machine learning, beräkningsmodeller och prediktiv analys. Plattformen kommer även till stor del bygga på containerteknik, i form av Red Hat OpenShift och det kan därför vara en fördel att ha grundläggande förståelse inom området.

Ditt fokus kommer vara att hitta lämpliga tekniska komponenter för leveransen, omvärldsbevaka open-source produkter inom analytics-området och delta i att sätta rutiner rörande analysplattformen. Du kommer vara en stor bidragande faktor på resan att bygga upp den här miljön till en stabil och användbar produktionsmiljö. Teamets uppgift är att skapa förutsättningar för hela Trafikverket och då vi arbetar med helt nya tekniker behöver vi på ett enkelt och lättförståeligt sätt kunna kommunicera vad vi gör och beskriva relativt komplexa tekniker för organisationen.

Några ord från Christian Howard, din framtida chef; Jag uppskattar en rak och ärlig kommunikation mellan mig och mina medarbetare. För mig är det viktigt att vi tillsammans jobbar mot ett öppet och positivt arbetsklimat. Jag försöker vara tydlig med mina förväntningar och samtidigt erbjuda mina medarbetare stöttning vid behov.

På Trafikverket tror vi att goda prestationer kommer när du har förutsättningar för en god balans mellan arbete, familj och fritid. Vi erbjuder därför en modern arbetsplats i antingen Borlänge eller Göteborg där vi möter varandra med respekt och omsorg i en öppen och nyskapande kultur. Du ges möjlighet till ett flexibelt arbetsliv och du kan självklart förlägga viss del av arbetstiden på distans.

Kvalifikationer

Vem är du?

För att vara framgångsrik i rollen har du en god analytisk problemlösningsförmåga och bidrar gärna med dina idéer och lösningar på uppkomna problem. Du har en nyfikenhet inom området och är lyhörd mot marknaden vilket gör att du självständigt driver ditt arbete i framåt. Du trivs med att arbeta i team och har en god samarbetsförmåga där du fokuserar på det gemensamma målet. Vidare är du kommunikativ och kan på ett pedagogiskt sätt förklara komplex information anpassad efter mottagaren.

Vi söker dig som har

  • högskoleexamen om 180 hp (120p) med inriktning IT alternativt annan relevant utbildning som vi i kombination med listade kunskapskrav kan bedöma som jämförbar
  • minst 1 års arbetslivserfarenhet som utvecklare
  • erfarenhet av att programmera i R
  • erfarenhet av att utveckla i Python
  • goda kunskaper i svenska i tal och skrift

Det är meriterande om du har

  • arbetat i en roll som data scientist, data engineer eller motsvarande
  • god generell förståelse för Analytics och datadriven verksamhet
  • erfarenhet av open-source produkter kopplat till Analytics (exempelvis Apache Spark och/eller Jupyter Notebook)
  • erfarenhet av containerteknik (exempelvis Red Hat OpenShift och/eller Kubernetes)
  • god pedagogisk förmåga av att lära ut IT-metoder och verktyg

Övrig information

Möjliga placeringsorter för tjänsten är Göteborg eller Borlänge. Önskar du att arbeta delvis på distans? I den här tjänsten finns det möjlighet att arbeta hemifrån upp till 40 procent av din arbetstid.

#LI-Hybrid

I denna rekrytering används webbaserade tester som en del i urvalet. Intervjuer sker initialt via Skype och planeras till v. 25.

Du är varmt välkommen att höra av dig till rekryterande chef Christian Howard (christian.howard@trafikverket.se) om du har frågor om tjänst, verksamhet etc.

Vi använder främst mail (från mejladress: noreply@heroma.se) för att göra utskick och kallelser. Kolla din inkorg och även skräppost/SPAM regelbundet under denna tid för att vara säker på att du får all information från oss!

#LI-JJ1

Ansökan

De frågor som du får besvara när du skickar in din ansökan kommer att ligga till grund för det första urvalet vi gör. 

Som sökande till Trafikverket kan du eventuellt behöva gå igenom en säkerhetsprövning. Den innehåller säkerhetsprövningssamtal och registerkontroll innan anställning, om tjänsten är placerad i säkerhetsklass. I vissa fall krävs svenskt medborgarskap för säkerhetsklassade tjänster.

Inom vår IT-organisation är du med och utvecklar Sverige med hjälp av moderna och innovativa lösningar. Vi är mitt i en spännande förändring där vi försöker ta vara på digitaliseringens möjligheter till fullo. Digitaliseringen ställer allt större krav och vi vill därför anpassa oss vad gäller kompetens, arbetssätt och organisation i takt med utvecklingen. Vi har ett helhetsansvar för IT och telekom, en verksamhet som pågår dygnet runt, året om - precis som Sveriges transportsystem.

På Trafikverket jobbar vi med att göra Sverige närmare. Vi tror på att en förening av olika erfarenheter, bakgrunder och perspektiv är den bästa grunden för att bygga en arbetsplats fri från diskriminering och en miljö där alla trivs och gör sitt bästa. Vi tror på mångfald där den gemensamma nämnaren är pålitlighet, engagemang och mod. För det är så vi bäst representerar vårt samhälle.

Sök tjänsten

Rekryterande chef: Christian Howard,
0101259903

SEKO: Tony Ridderstedt,
0101257441

SACO: Kjell Israelsson,
0101257225

ST: Magnus Hedström,
0101232828