Logga in
Logga in

Systemutvecklare inom Analys och Business Intelligence

Som systemutecklare inom analys och business intelligence på Trafikverket är du med och underlättar vardagen för invånare och företagare i hela Sverige. Det gör du genom att vara med och forma framtidens infrastruktur.

Sök tjänsten

Genom ditt arbete (med minimal mängd kodning) får du även, på sikt, möjlighet att bli systemspecialist. Intressant?

Om jobbet

För dig som är fundersam: Nej, vi ställer inte konstiga erfarenhetskrav. Ja, vi tänker att du kan vara duktig på det du gör utan att ha arbetat i 25 år. Det innebär att det finns en ledig tjänst för dig som är intresserad av en roll som systemutvecklare som inte handlar om ren kodning, utan snarare analys och business intelligence. Ifall du vill ha roligt på jobbet och utvecklas på djupet i denna mångfacetterade roll där du arbetar med lösningar i våra olika plattformar så är detta en möjlighet du inte kan missa. Vi kommer även agera för att du ska utvecklas till systemspecialist över tid. När det sker så kommer du, utöver de uppgifter du snart kommer läsa om, även ansvara för driftsättningar och jobba mer i drift och produktionsmiljö. För att komma dit får du handledning och stöd av seniora systemspecialister.

Inledningsvis arbetar du med flera plattformar men framförallt med en beslutsstödsplattform som hanterar all statistik för Trafikverket, men du övergår successivt till att bli en drivande kraft i arbetet med en ny analysplattform. Plattformen ska hantera machine learning, nya beräkningsmodeller, prediktiv analys och mycket mer. Du styr upp detta och kommer med många möjligheter och lösningar för vägen framåt. I detta är nyckel till din framgång att du faktiskt är nyfiken och bra på saker; inte att du har viss erfarenhet. Du ser dig exempelvis som duktig inom Linux, Python och R-script och det är vad den nya plattformen kommer hantera. Givetvis har du ditt team som främst består av systemspecialister och ni realiserar tillsammans de mål ni satt gemensamt i vår planering.

Du arbetar med att supportera nuvarande driftsatta lösningar, tar fram processer och hjälper till med det plattformarna behöver. Du stärker dessutom vår gemensamma kompetens genom att du delar med dig av dina kunskaper. Vi menar inte att du ska lära ut programmering, snarare att du kan visa vad vi behöver tänka på och förstå när vi använder kod i uppföljningssyften. Du etablerar dessutom, tillsammans med oss intern samt extern publicering av rapporter; Etablerar och dokumenterar tydligt arbetssätt kopplat till mål och aktiviteter; Ökar automatiseringsgraden inom leveransen och mycket mer.

Hos oss lönar sig alltid goda prestationer, men vi är samtidigt noggranna med att skapa förutsättningar för en bra balans mellan arbete, familj och fritid. För att bana vägen för din framgång erbjuder vi därmed en modern arbetsplats i antingen Borlänge eller Göteborg där vi möter varandra med respekt och omsorg i en öppen och nyskapande kultur. Du ges möjlighet till ett flexibelt arbetsliv och du kan givetvis förlägga viss del av arbetstiden på distans. 

Kvalifikationer

Vem är du?

Du har god analytisk förmåga och är en förändringsagent, exempelvis när det gäller att sälja in tekniska möjligheter. Du är relationsorienterad och utvecklar relationer med värme, optimism och energi. Genom detta, och eftersom du är kvalitetsmedveten, är du stolt över att kunna lära ut det du kan för verksamhetens bästa. För att lyckas sätter du stort fokus på att skapa goda samarbeten, inte minst genom din goda kommunikationsförmåga.

Vi söker dig som har

  • Högskoleexamen om 180 hp med inriktning IT. Om du inte har detta men är riktigt duktig, då funkar det även om du har en annan utbildning som vi, i kombination med våra listade kunskapskrav, kan bedöma jämförbar.
  • God förmåga att felsöka, förstå och till viss del koda i Python.
  • God kunskap om Business Intelligence / Analys.
  • God förmåga att administrera system i Linux. Exempelvis Ubuntu eller Redhat.
  • God förmåga inom SQL (DDL, DQL) och felsökning.
  • Du har god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift på svenska, exempelvis för att kunna utföra dokumentationsarbete med god kvalité.

Det är meriterande om du har

  • Erfarenhet av att arbeta i ITIL.
  • Har arbetat enligt agila metoder, gärna med Kanban.
  • God förmåga att programmera i BI-verktyg som Power BI, Qlik, Informatica.
  • God pedagogisk förmåga av att lära ut IT-metoder och verktyg.

Övrig information

Önskar du att arbeta delvis på distans? I den här tjänsten kan den finnas möjlighet att arbeta hemifrån upp till 40 procent av din arbetstid.

I denna rekrytering används webbaserade tester som en del i urvalet.

Intervjuer sker över Skype.

Möjliga placeringsorter är Borlänge och Göteborg.

Ansökan

De frågor som du får besvara när du skickar in din ansökan kommer att ligga till grund för det första urvalet vi gör. 

Som sökande till Trafikverket kan du eventuellt behöva gå igenom en säkerhetsprövning. Den innehåller säkerhetsprövningssamtal och registerkontroll innan anställning, om tjänsten är placerad i säkerhetsklass. I vissa fall krävs svenskt medborgarskap för säkerhetsklassade tjänster.

Inom vår IT-organisation är du med och utvecklar Sverige med hjälp av moderna och innovativa lösningar. Vi är mitt i en spännande förändring där vi försöker ta vara på digitaliseringens möjligheter till fullo. Digitaliseringen ställer allt större krav och vi vill därför anpassa oss vad gäller kompetens, arbetssätt och organisation i takt med utvecklingen. Vi har ett helhetsansvar för IT och telekom, en verksamhet som pågår dygnet runt, året om - precis som Sveriges transportsystem.

På Trafikverket jobbar vi med att göra Sverige närmare. Vi tror på att en förening av olika erfarenheter, bakgrunder och perspektiv är den bästa grunden för att bygga en arbetsplats fri från diskriminering och en miljö där alla trivs och gör sitt bästa. Vi tror på mångfald där den gemensamma nämnaren är pålitlighet, engagemang och mod. För det är så vi bäst representerar vårt samhälle.

Sök tjänsten

Rekryterande chef Christian Howard,
0101259903

SEKO Tony Ridderstedt,
0101257441

SACO Kjell Israelsson,
0101257225

ST Magnus Hedström,
0101232828