Logga in
Logga in

Systemutvecklare inom SharePoint

Gillar du att gotta ned dig i koden, tills den punkt när du blir förvånad när dagen har gått? Vill du också ha ett tryggt och långsiktigt jobb, där balansen i livet tas på allvar? Bli systemutvecklare hos oss.

Sök tjänsten

Om jobbet

Som systemutvecklare ligger ditt fokus på nyutveckling och förvaltning av SharePoint OnPrem applikationer där du ingår i ett agilt team.

 Du får bland annat jobba med:

 • skapa finurliga lösningar vid både nyutveckling och refactoring där varje bidrag påverkar tiotusentals användares möjlighet att bygga och underhålla både vägar och järnvägar
 • migrera SharePoint applikationer med tiotusentals användare från SP2016 till SharePoint Server Edition (SPSE) OnPrem
 • ett stort säkerhetstänk där du ser utmaningen med att inte kunna använda molnlösningar, men är samtidigt redo att gå mot interna lösningar med kubernetes och docker lite längre fram

Gillar du tydlighet eller vill du att det är mer diffust? Vi söker flera systemutvecklare och din erfarenhet samt dina önskemål styr. För två av tjänsterna är det tydliga ramar med ett etablerat arbetssätt och välorganiserat team. För två av tjänsterna håller arbetssättet på att tas fram och du har alla möjligheter att vara med och påverka tillsammans med teamet.

Kvalifikationer

Vem är du?

Kodandet motiverar dig:

Du gillar att gotta ned dig i koden.

Tar initiativ:

Du letar aktivt upp information du behöver för att lösa dina kodproblem.

God samarbetsförmåga:

Du lyssnar på lösningsförslag från andra i ditt team, och väger dem objektivt mot dina egna lösningsförslag. Du trivs med parprogrammering.

Strukturerad och analytisk:

Du är självgående, dokumenterar ditt arbete och klarar av att jobba på distans samt ser en vits med att träffa ditt team på plats någon gång varje vecka. Du har förmågan att göra analyser.

Vi söker dig som har:

 • flerårig arbetslivserfarenhet av systemutveckling på SharePoint OnPrem 2016 eller senare
 • arbetslivserfarenhet av felsökning i SharePoint applikationer
 • flerårig arbetserfarenhet av systemutveckling i .NET eller C#
 • goda kunskaper i svenska i tal och skrift

Det är meriterande om du har erfarenhet av:

 • PowerShell
 • Scrum - där du varit med på planering, stand-up, backlog refinement, review samt retrospective
 • JavaScript
 • SharePoint Server Edition (SPSE)
 • Migration från en version av SharePoint OnPrem till en annan
 • Azure DevOps eller Jira eller motsvarande ärendehanteringssystem med integration mot kodbaser och releasehantering

Övrig information

Låter detta intressant? Bra! Du blir en del av vårt team och som medarbetare på Trafikverket erbjuds du bland annat:

 • trygga villkor
 • möjlighet att arbeta på distans upp till 40 procent av din arbetstid
 • friskvårdsbidrag
 • kollektivavtal
 • kompetensutveckling

Ansökan

Hur gör du?

1. Svara på frågorna (dessa utgör urvalet)

2. Bifoga dokument med dina kontaktuppgifter. Det dokumentet bifogar du under rubriken "Bifoga CV". Se varför under "Varför ser ansökningsprocessen ut så här?"

(Om du bifogar ett CV kommer vi bortse från dess innehåll)

Varför ser ansökningsprocessen ut så här?

Detta är en cv-fri rekrytering. Urvalet kommer istället att baseras på svaren du ger på frågorna, Detta för att bidra till en mer fördomsfri process.

För att kunna ansöka kommer du ändå, på grund av hur vårt rekryteringssystem är uppbyggt, att uppmanas att bifoga en fil under rubriken "CV" men bifoga istället ett dokument med dina kontaktuppgifter. Detta för att bidra till en mer fördomsfri process.

Som sökande till Trafikverket kan du eventuellt behöva gå igenom en säkerhetsprövning. Den innehåller säkerhetsprövningssamtal och registerkontroll innan anställning, om tjänsten är placerad i säkerhetsklass. I vissa fall krävs svenskt medborgarskap för säkerhetsklassade tjänster.

Inom vår IT-organisation är du med och utvecklar Sverige med hjälp av moderna och innovativa lösningar. Vi är mitt i en spännande förändring där vi försöker ta vara på digitaliseringens möjligheter till fullo. Digitaliseringen ställer allt större krav och vi vill därför anpassa oss vad gäller kompetens, arbetssätt och organisation i takt med utvecklingen. Vi har ett helhetsansvar för IT och telekom, en verksamhet som pågår dygnet runt, året om - precis som Sveriges transportsystem.

På Trafikverket jobbar vi med att göra Sverige närmare. Vi tror på att en förening av olika erfarenheter, bakgrunder och perspektiv är den bästa grunden för att bygga en arbetsplats fri från diskriminering och en miljö där alla trivs och gör sitt bästa. Vi tror på mångfald där den gemensamma nämnaren är pålitlighet, engagemang och mod. För det är så vi bäst representerar vårt samhälle.

Sök tjänsten

Rekryterande chef: Hanna Skott,
0101234678

SEKO: Tony Ridderstedt,
0101257441

SACO: Kjell Israelsson,
0101257225

ST: Magnus Hedström,
0101232828