Logga in
Logga in

Systemutvecklare inom teknikområde anläggning järnväg IT

Har du ett brinnande intresse för IT och teknisk programmering? Är du en systemutvecklare vars hjärta slår lite extra för att skapa samhällsnytta? Då ska du komma till oss!

Sök tjänsten

Vi söker engagerade systemutvecklare till Borlänge och Linköping. På Trafikverkets avdelning IKT-järnväg har vi engagerade och hjälpsamma medarbetare. Här arbetar vi gemensamt i team med utveckling, förvaltning och drift av operativt kritiska system. Vårt arbete syns på trafikcentraler, stationer och hos järnvägsföretag. Vi jobbar för att operativ personal på Trafikverket ochjärnvägsföretagen ska få alla förutsättningar de behöver för att tågen ska komma fram smidigt, grönt och tryggt "Vi som är chefer på enheten Anläggningsnära IT är Monica Jonsson och Patrick Niss. Som ledare vill ge dig rätt förutsättningar att utvecklas som systemutvecklare tillsammans med ditt team. Vi vill att du ska ha roligt på jobbet och vi främjar ett öppet arbetsklimat klimat med tillit till varandra. Vi hoppas att du vill vara med och utveckla framtidens applikationer för järnvägen".

Om jobbet

Vi söker dig som vill arbeta med utveckling av de anläggningsnära delarna av Sveriges järnväg, så som signalsystem, spårsystem och övervakningssystem. Du kommer att arbeta i hela kedjan; bearbeta behov och krav, ta fram lösningsförslag, programmera och testa. Vi jobbar tillsammans i team som består av flera roller och kompetenser som samarbetar i ett agilt arbetssätt. I teamen jobbar vi ständigt med att utveckla och förbättra vårt arbetssätt. Vi bollar idéer och innovationsförslag och tillsammans löser vi de utmaningar vi ställs inför.

Kvalifikationer

Vem är du?

För att trivas i rollen behöver du tycka om att samarbeta. Du delar gärna med dig av dina kunskaper samtidigt som du har förmåga att lyssna in andra. Vi ser även att du är lösningsorienterad med god förmåga att ta egna initiativ och leverera hög kvalitet.

Vi söker dig som har:

  • högskoleexamen om 180 hp (120p) med inriktning IT. Alternativt har du annan utbildning i kombination med erfarenhet i närtid som vi bedömer likvärdig
  • minst något års erfarenhet av systemutvecklingsarbete i närtid
  • erfarenhet av programmering med C# / .NET
  • god förmåga att uttrycka dig på svenska i tal och skrift

Det är meriterande om du har:

  • kunskap och erfarenhet av Linux

Övrig information

Önskar du att arbeta delvis på distans? I den här tjänsten kan det finnas möjlighet att arbeta hemifrån upp till 40 procent av din arbetstid.

Vi använder främst mail (från mejladress: noreply@heroma.se) för att göra utskick och kallelser. Kolla din inkorg och även skräppost/SPAM regelbundet under denna tid för att vara säker på att du får all information från oss!

Inom vår IT-organisation är du med och utvecklar Sverige med hjälp av moderna och innovativa lösningar. Vi är mitt i en spännande förändring där vi försöker ta vara på digitaliseringens möjligheter till fullo. Digitaliseringen ställer allt större krav och vi vill därför anpassa oss vad gäller kompetens, arbetssätt och organisation i takt med utvecklingen. Vi har ett helhetsansvar för IT och telekom, en verksamhet som pågår dygnet runt, året om - precis som Sveriges transportsystem.

På Trafikverket jobbar vi med att göra Sverige närmare. Vi tror på att en förening av olika erfarenheter, bakgrunder och perspektiv är den bästa grunden för att bygga en arbetsplats fri från diskriminering och en miljö där alla trivs och gör sitt bästa. Vi tror på mångfald där den gemensamma nämnaren är pålitlighet, engagemang och mod. För det är så vi bäst representerar vårt samhälle.

Ansökan

Annonsen ligger publicerad till och med 2023-03-27, därefter hanteras ansökningarna. De frågor som du får besvara när du skickar in din ansökan kommer att ligga till grund för det första urvalet vi gör. I denna rekrytering kan webbaserade tester användas som en del i urvalet. Intervjuer sker initialt via Skype. Du är varmt välkommen att höra av dig till rekryterande chef, Monica Jonsson om du har frågor om tjänst, verksamhet etc.

Som sökande till Trafikverket kan du eventuellt behöva gå igenom en säkerhetsprövning. Den innehåller säkerhetsprövningssamtal och registerkontroll innan anställning, om tjänsten är placerad i säkerhetsklass. I vissa fall krävs svenskt medborgarskap för säkerhetsklassade tjänster.

Sök tjänsten

Rekryterande chef Monica Jonsson,
0101236909

SEKO Tony Ridderstedt,
0101257441

SACO Kjell Israelsson,
0101257225

ST Magnus Hedström,
0101232828