Logga in
Logga in

Systemutvecklare med inriktning mot teknisk test

Vi arbetar för att Trafikverket ska kunna jobba effektivt och med kvalitetsfokus i våra IT-leveranser. Vill du ha utmanande arbetsuppgifter och använda dina kunskaper till att stötta olika uppdrag är detta tjänsten!

Sök tjänsten

Om jobbet

Som systemutvecklare med inriktning mot teknisk test ansvarar du för frågor inom området teknisk test genom en stödjande och rådgivande roll. Du kommer att vara delaktig och drivande inom vidareutveckling av metodik, ramverk och verktyg gällande teknisk test. Du kan ha expertkunskap inom något av områdena inom teknisk test som exempelvis testautomatisering, testdatahantering eller prestandatest. Du driver ditt arbete självständigt och har kontinuerlig kontakt med andra kompetenser såsom utvecklare, testledare och projektledare.

Du kommer att ingå i ett engagerat team om 12 medarbetare med god gemenskap där vi dagligen stöttar och hjälper varandra och utvecklar oss och våra tjänster inom testområdet.

I dagsläget arbetar vi framförallt med verktygen JMeter, Datprof och Playwright och det finns en medveten strategi i våra val av verktyg. Allt efter att behoven ökar och vi kommer längre tekniskt så utökas portföljen och i planen just nu finns verktyg som Docker och Kubernetes runt hörnet. Du får med andra ord vara med i utvecklingen och det finns möjligheter för dig att påverka arbetet och val av verktyg framåt.  

Jag som blir din chef heter Peter Olofsson. Jag uppskattar en ärlig kommunikation mellan mig och mina medarbetare. Det är viktigt att vi tillsammans jobbar mot ett öppet och positivt arbetsklimat. Jag försöker vara tydlig med mina förväntningar och samtidigt erbjuda mina medarbetare stöttning vid behov.

På Trafikverket möter vi varandra med respekt och omsorg i en öppen och nyskapande kultur. Vi värnar om att våra medarbetare ska ha en god balans mellan arbete och fritid och du ges möjlighet till ett flexibelt arbetsliv där du självklart kan förlägga en del av arbetstiden på distans.

Kvalifikationer

För att lyckas i rollen är du en lagspelare som samarbetar väl med andra, vi har många intressenter och gränsytor inom organisationen vilket även ställer krav på en god kommunikativ förmåga. Vidare tar du ansvar för dina uppgifter och har förmågan att arbeta självständigt för att driva arbetet framåt. Självklart har du en god problemlösningsförmåga och kan snabbt och effektivt hitta lösningar på uppkomna problem.

Vi söker dig som

  • har en universitets- eller högskoleexamen inom IT om minst 180 hp (120p), alternativt annan utbildning i kombination med arbetslivserfarenhet som vi bedömer som likvärdig
  • har erfarenhet av testautomatisering, testdatahantering och/eller prestandatest
  • har erfarenhet av programmering inom Microsoftplattformen med C#, .NET och SQL
  • har goda kunskaper i svenska i tal och skrift

Det är meriterande om du

  • har certifiering inom testområdet ISTQB eller motsvarande
  • har erfarenhet av testdatahanteringsverktyg, såsom Datprof, eller liknande
  • har erfarenhet av prestandatestverktyg, såsom JMeter eller liknande
  • har erfarenhet av att bygga automatiserade tester på GUI-nivå med hjälp Playwright eller liknande

Övrig information

Placeringsorter för tjänsten är Borlänge, Gävle eller Stockholm. Önskar du att arbeta delvis på distans? I den här tjänsten kan det finnas möjlighet att arbeta hemifrån upp till 40 procent av din arbetstid.

#LI-Hybrid

I denna rekrytering används webbaserade tester som en del i urvalet. Intervjuer sker initialtt via Skype och planeras till v. 24.

Du är varmt välkommen att höra av dig till rekryterande chef Peter Olofsson (peter.olofsson@trafikverket.se) om du har frågor om tjänst, verksamhet etc.

Vi använder främst mail (från mejladress: noreply@heroma.se) för att göra utskick och kallelser. Kolla din inkorg och även skräppost/SPAM regelbundet under denna tid för att vara säker på att du får all information från oss!


Ansökan

De frågor som du får besvara när du skickar in din ansökan kommer att ligga till grund för det första urvalet vi gör. 

Som sökande till Trafikverket kan du eventuellt behöva gå igenom en säkerhetsprövning. Den innehåller säkerhetsprövningssamtal och registerkontroll innan anställning, om tjänsten är placerad i säkerhetsklass. I vissa fall krävs svenskt medborgarskap för säkerhetsklassade tjänster.

Inom vår IT-organisation är du med och utvecklar Sverige med hjälp av moderna och innovativa lösningar. Vi är mitt i en spännande förändring där vi försöker ta vara på digitaliseringens möjligheter till fullo. Digitaliseringen ställer allt större krav och vi vill därför anpassa oss vad gäller kompetens, arbetssätt och organisation i takt med utvecklingen. Vi har ett helhetsansvar för IT och telekom, en verksamhet som pågår dygnet runt, året om - precis som Sveriges transportsystem.

På Trafikverket jobbar vi med att göra Sverige närmare. Vi tror på att en förening av olika erfarenheter, bakgrunder och perspektiv är den bästa grunden för att bygga en arbetsplats fri från diskriminering och en miljö där alla trivs och gör sitt bästa. Vi tror på mångfald där den gemensamma nämnaren är pålitlighet, engagemang och mod. För det är så vi bäst representerar vårt samhälle.

Sök tjänsten

Rekryterande chef: Peter Olofsson,
0101231168

SEKO: Tony Ridderstedt,
0101257441

SACO: Kjell Israelsson,
0101257225

ST: Magnus Hedström,
0101232828