Logga in
Logga in

Systemvetare i början av sin yrkeskarriär

Som  Systemvetare  på Trafikverket är du med och underlättar vardagen för invånare och företagare i hela Sverige. Det gör du genom att vara med och bidra till framtidens infrastruktur.

Sök tjänsten

Vi erbjuder dig, som kanske är i början av din karriär som systemvetare, en möjlighet att utvecklas hos oss och göra skillnad. - Kombinationen av spännande uppdrag som hela tiden får mig att utveckla mina kunskaper och att vi har en så trevlig och vänlig stämning i arbetsgruppen är bland det bästa med jobbet,  berättar en medarbetare.

Om jobbet

Vill du ha en utmaning, möjlighet att växa samt vara med och bidra till förändring inom K2 (BPM (Business Process Management)? Då kan detta vara en tjänst för dig!

Som systemvetare hos oss kommer du att bli en av fyra systemvetare och ingå i ett självgående team som utvecklar och förvaltar Trafikverkets K2 Applikationer för verksamheten. Teamet består idag av tre medarbetare som är

placerade i Göteborg. Rollen är bred med varierande arbetsuppgifter där du arbetar med många olika typer av system/applikationer. Just nu bygger vi upp vår egen kunskap och erfarenhet inom K2-plattformen och du kommer att vara en av nyckelspelarna i detta. Vi kommer att bygga lag med dig som en viktig systemvetare. Trafikverket kommer hjälpa dig att växa in i rollen med utbildning på plattformen och arbete med olika K2 projekt.

K2 erbjuder Trafikverket en processautomationslösning som hjälper Trafikverket att utveckla och distribuera processapplikationer (arbetsflöde). Viktiga funktioner inkluderar formulärinföring, rollbaserad åtkomstkontroll och rapportering. Din roll som K2-utvecklare på Trafikverket är att bygga och driva affärsapplikationer på K2-plattformen (BPM). Du kommer att modellera, manipulera och exponera information från flera källsystem och integrera dem med andra Enterprise teknologier.

Som engagerad och modig medarbetare får du möjlighet att delta och bidra i den fantastiska digitaliseringsresa som pågår. Det kommer finnas möjlighet att utveckla din egen kompentens inom denna resa. Du kommer arbeta nära tillsammans med andra kollegor i ett agilt arbetssätt.

-Det jag är mest stolt över när det kommer till Trafikverket är att det är en modern arbetsgivare som erbjuder bra balans mellan arbetslivet och jobbet samt att vi som arbetar här får vara med och bidra till samhället, fortsätter medarbetaren.

Tjänstens placeringsort är Göteborg eller Borlänge.

Kvalifikationer

Vem är du?

Vi söker en lagspelare med god samarbetsförmåga som arbetar för att hitta lösningar som gynnar alla parter på bästa sätt. Du ser till hela organisationen och delar med dig av den information som behövs för att nå önskade resultat. Du är systematisk med god analytisk problemlösningsförmåga och ser till både helhet och till detalj. Vidare är du motiverad och driven samt trivs med att jobba självständigt men också i grupp. Din kommunikationsförmåga är god vilket innebär att du förmedlar budskap på ett enkelt sätt. 

Vi söker dig som

  • har en universitets- eller högskoleutbildning inom systemutveckling alternativt annan utbildning som vi bedömer likvärdig
  • har aktuell kunskap av databaser i MS SQL Server  
  • har aktuell kunskap av att systemutveckla i Visual studio och C#  
  • kan uttrycka dig väl på svenska i tal och skrift

Det är meriterande om du har

  • aktuell erfarenhet av arbete inom systemutveckling och/eller integrationsutveckling  
  • aktuell erfarenhet och/eller kunskap av att utveckla i SharePoint 
  • aktuell kunskap från HTML/CSS/JavaScript  

Varmt välkommen med din ansökan!

Övrig information

Önskar du att arbeta delvis på distans? I den här tjänsten kan den finnas möjlighet att arbeta hemifrån upp till 40 procent av din arbetstid.

I denna rekrytering kan vi komma att använda webbaserade tester och arbetsprov som en del i urvalet. Vi planerar att hålla intervjuer via Skype den 20-21/6.

Ansökan

De frågor som du får besvara när du skickar in din ansökan kommer att ligga till grund för det första urvalet vi gör. 

Som sökande till Trafikverket kan du eventuellt behöva gå igenom en säkerhetsprövning. Den innehåller säkerhetsprövningssamtal och registerkontroll innan anställning, om tjänsten är placerad i säkerhetsklass. I vissa fall krävs svenskt medborgarskap för säkerhetsklassade tjänster.

Som anställd i Trafikverket kan du komma att bli krigsplacerad utifrån totalförsvarets behov.

Inom vår IT-organisation är du med och utvecklar Sverige med hjälp av moderna och innovativa lösningar. Vi är mitt i en spännande förändring där vi försöker ta vara på digitaliseringens möjligheter till fullo. Digitaliseringen ställer allt större krav och vi vill därför anpassa oss vad gäller kompetens, arbetssätt och organisation i takt med utvecklingen. Vi har ett helhetsansvar för IT och telekom, en verksamhet som pågår dygnet runt, året om - precis som Sveriges transportsystem.

På Trafikverket jobbar vi med att göra Sverige närmare. Vi tror på att en förening av olika erfarenheter, bakgrunder och perspektiv är den bästa grunden för att bygga en arbetsplats fri från diskriminering och en miljö där alla trivs och gör sitt bästa. Vi tror på mångfald där den gemensamma nämnaren är pålitlighet, engagemang och mod. För det är så vi bäst representerar vårt samhälle.

#LI-LR2

#LI-Hybrid

Sök tjänsten

Rekryterande chef Alexander Lindvall,
0101234319

SEKO Tony Ridderstedt,
0101257441

SACO Kjell Israelsson,
0101257225

ST Magnus Hedström,
0101232828