Logga in
Logga in

Systemvetare IT

Som Systemvetare på Trafikverket är du med och underlättar vardagen för invånare och företagare i hela Sverige. Det gör du genom att vara med och bidra till framtidens infrastruktur.

Sök tjänsten

Om jobbet

Vi jobbar för att tågtrafiken skall flyta smidigt. Både resenärer och järnvägsföretag ska få alla förutsättningar de behöver för att komma fram smidigt, grönt och tryggt. Du har säkert redan kommit i kontakt med vårt arbete t ex på järnvägsstationerna där du både ser och hör trafikinformation som kommer från våra system.

Vi jobbar i team som består av flera roller och kompetenser som samarbetar i ett agilt arbetssätt. Dina arbetsuppgifter kommer att utgå från dina naturliga talanger och den inriktning du vill ta. Det kan t.ex. vara att delta i kravarbete och framtagande av lösningsförslag, att programmera, omfatta testarbete i olika faser, arbete inom drift och underhåll av driftmiljöer eller planering och ledning inom applikationsförvaltning och projekt.

Har du ett brinnande intresse för IT? Vill du arbeta i en kreativ organisation där du bidrar till utvecklingen av framtidens järnväg? Kanske vill du utvecklas mot någon av dessa roller?

·        Systemutvecklare

·        Systemanalytiker

·        Systemtekniker

·        Testledare

·        Projektledare

Kvalifikationer

Vi söker dig som är Junior och ...

  • har goda kunskaper i svenska, både i tal och i skrift.
  • har högskoleutbildning eller YH-utbildning med inriktning IT t.ex. Systemvetare. Alt. har du annan utbildning i kombination med relevant arbetslivserfarenhet i närtid som vi bedömer motsvarar behovet för tjänsten.
  • har problemlösande analysförmåga.
  • är pålitlig, engagerad och modig.

Som myndighet med ett helhetsåtagande finns det en bredd på både utmaningar och uppgifter som är svåra att matcha. Vi måste klara av allt, från att bygga datahallar till järnvägens teknikhus, storskaliga dataanalyser och specialistsystem som ska göra det enkelt att leda tågen i både solsken och snöstorm.

Tack vare det tror vi det finns många roliga uppgifter och utmaningar för dig och vi är nyfikna på att veta vad som lockar dig mest?!

  • Är du sugen på att jobba i hela systemutvecklingskedjan?
  • Vill du djupdyka inom dina programmeringsskills?
  • Vill du utveckla dig själv som webbutvecklare?
  • Stortrivs du i teamwork och får dina kickar av att få andra att skina?
  • Är du en person som njuter av att gräva ner dig i detaljer, tekniska miljöer och bygga robusta IT miljöer?

Ett kliv in på Trafikverket och IKT järnväg är början på en resa där bara du bestämmer hur långt du kan gå.

Övrig information

I denna rekrytering intervjuar vi löpande och söker juniora kandidater som nyligen utbildat sig inom IT. Vi lägger vikt vid personliga egenskaper och urvalstest och arbetsprov kan komma att appliceras. 

Placeringsort/Intervjuort: Borlänge och Linköping

Ansökan

De frågor som du får besvara när du skickar in din ansökan kommer att ligga till grund för det första urvalet vi gör. 

Inom vår IT-organisation är du med och utvecklar Sverige med hjälp av moderna och innovativa lösningar. Vi är mitt i en spännande förändring där vi försöker ta vara på digitaliseringens möjligheter till fullo. Digitaliseringen ställer allt större krav och vi vill därför anpassa oss vad gäller kompetens, arbetssätt och organisation i takt med utvecklingen. Vi har ett helhetsansvar för IT och telekom, en verksamhet som pågår dygnet runt, året om - precis som Sveriges transportsystem.

På Trafikverket jobbar vi med att göra Sverige närmare. Vi tror på att en förening av olika erfarenheter, bakgrunder och perspektiv är den bästa grunden för att bygga en arbetsplats fri från diskriminering och en miljö där alla trivs och gör sitt bästa. Vi tror på mångfald där den gemensamma nämnaren är pålitlighet, engagemang och mod. För det är så vi bäst representerar vårt samhälle.

Sök tjänsten

Rekryterande chef Joakim Wibrand,
0101232519

Rekryterande chef Christina Sveder,
0101231124

Rekryterande chef Pär Lundmark,
0101243580

SEKO Tony Ridderstedt,
0101257441

SACO Kjell Israelsson,
0101257225

ST Magnus Hedström,
0101232828

Läs mer