Logga in
Logga in

Teknisk säkerhetstestare

I din roll som teknisk säkerhetstestare på Trafikverket kommer du vara en viktig del i att säkerställa att vårt IT-landskap är robust, resilient och säkert.

Sök tjänsten

Du kommer ingå i en grupp som ansvarar för att planera och utföra tekniska säkerhetstester i Trafikverkets digitala IT-landskap.

Om jobbet

Vi söker dig som har ett gediget säkerhetsintresse och ser kompetensutveckling som en nödvändig och självklar del av ditt arbete. I rollen som teknisk säkerhetstestare kommer du att arbeta med olika verktyg och metodstöd och din primära uppgift kommer att vara planering och genomförande av tekniska säkerhetsgranskningar. Arbetet består huvudsakligen av att hitta säkerhetsbrister och rekommendera åtgärder som hjälper verksamheten att höja dess säkerhet.

Du kommer att vara med och bygga upp och utveckla förmågorna inom ditt specifika kompetensområde. Ingen dag är den andra lik och du kommer att ställas inför utmaningar som ställer höga krav på kreativitet och tekniskt kunnande. 

I dina uppgifter kommer bland annat följande att ingå:

 • bidra till arbetet med att ständigt förbättra Trafikverkets säkerhetsläge med fokus på cybersäkerhet
 • uppföljning av tekniska risk- och sårbarhetsanalyser
 • granskningar av system
 • omvärldsbevakning

Vi har för avsikt att genom vidareutbildning ge dig det stöd du behöver för att höja dina kompetenser.

I rollen som teknisk säkerhetstestare kommer du att arbeta med kunniga kollegor i en grupp i nära samarbete med Trafikverket-CERT men även tillsammans med övriga delar av organisationen för att höja myndighetens säkerhetsförmåga.

Arbetet sker i huvudsak dagtid och inrikes resor förekommer i uppdraget.

Möjliga placeringsorter: Örebro, Borlänge

Kvalifikationer

I den här rollen ser vi att du behöver ha en god analytisk förmåga. Du motiveras av komplexa problem där du får möjlighet, verktyg och tid att analysera dessa både enskilt men även i nära samarbete med dina kollegor. Du drivs av att ständigt utveckla din kompetens och sätta den på prov. Vidare ser vi gärna att du är ansvarstagande, tar egna initiativ och tar in kunskap från vår omvärld. Som person inspirerar du, skapar delaktighet och driver utvecklingen tillsammans med din grupp och i samverkan med andra.

Vi söker dig som:

 • har högskoleutbildning eller annan eftergymnasial utbildning inom IT, alternativt annan utbildning i kombination med erfarenhet som vi bedömer likvärdig
 • har goda kunskaper inom operativsystem, nätverksprotokoll och nätverksfunktioner 
 • har erfarenhet av säkerhetsgranskningar
 • kan uttrycka dig väl i tal och skrift på svenska 
 • har god förståelse i tal och skrift på engelska
 • har B-körkort 

Det ses som meriterande om du har: 

 • kunskaper inom programmering & skriptspråk
 • erfarenhet inom något eller några av följande områden: ICS/SCADA, databaser, infrastruktur, containers, virtualisering, hårdvara

Övrig information

I denna rekrytering används webbaserade tester som en del i urvalet. Intervjuer sker via Skype.

Rekryterande chefer är Magnus Göras och Louise Olsson.

Placeringsorter: Örebro, Borlänge

Vi använder främst mail (från mejladress: noreply@heroma.se) för att göra utskick och kallelser. Kolla din inkorg och även skräppost/SPAM regelbundet under denna tid för att vara säker på att du får all information från oss!

Ansökan

De frågor som du får besvara när du skickar in din ansökan kommer att ligga till grund för det första urvalet vi gör. 

Som sökande till Trafikverket kan du eventuellt behöva gå igenom en säkerhetsprövning. Den innehåller säkerhetsprövningssamtal och registerkontroll innan anställning, om tjänsten är placerad i säkerhetsklass. I vissa fall krävs svenskt medborgarskap för säkerhetsklassade tjänster.

Inom vår IT-organisation är du med och utvecklar Sverige med hjälp av moderna och innovativa lösningar. Vi är mitt i en spännande förändring där vi försöker ta vara på digitaliseringens möjligheter till fullo. Digitaliseringen ställer allt större krav och vi vill därför anpassa oss vad gäller kompetens, arbetssätt och organisation i takt med utvecklingen. Vi har ett helhetsansvar för IT och telekom, en verksamhet som pågår dygnet runt, året om - precis som Sveriges transportsystem.

På Trafikverket jobbar vi med att göra Sverige närmare. Vi tror på att en förening av olika erfarenheter, bakgrunder och perspektiv är den bästa grunden för att bygga en arbetsplats fri från diskriminering och en miljö där alla trivs och gör sitt bästa. Vi tror på mångfald där den gemensamma nämnaren är pålitlighet, engagemang och mod. För det är så vi bäst representerar vårt samhälle.

Sök tjänsten

Rekryterande chef Louise Olsson,
0101242871

SEKO Tony Ridderstedt,
0101257441

SACO Kjell Israelsson,
0101257225

ST Magnus Hedström,
0101232828