Logga in
Logga in

Testledare IT

Som medarbetare på Trafikverket är du med och underlättar vardagen för invånare och företagare i hela Sverige. Det gör du genom att vara med och bidra till framtidens infrastruktur.

Sök tjänsten

Om jobbet

Vi söker dig som vill jobba tillsammans med oss i en kreativ arbetsmiljö där du får utrymme för dina idéer med spännande möjligheter och variation för att utveckla dina färdigheter.

Som testledare kommer du att leda testarbetet i ett team som driver dagens och utvecklar framtidens system där du tillsammans med teamet har stora möjligheter att påverka utvecklingen framåt. Vi bygger en kultur där vi strävar efter att ständigt lära oss och vi delar med oss till varandra av vad vi vet och kan. Det skapar gemenskap och varaktiga framsteg.

I rollen ingår ledning och planering av samtliga testaktiviteter inom uppdraget dvs. allt ifrån funktionella tester till tekniska tester. I testarbetet ingår analys och specificering av testfall, testgenomförande, utvärdering och uppföljning av test.

Chefens ord om testledarens uppdrag: Vi har spännande uppdrag som gör skillnad för svensk tågtrafik både idag och i framtiden. Testledare på Trafikverket planerar, leder och följer upp testarbetet i projekt eller förvaltning. Som Testledare har du sista ordet för att avgöra om en ny release är mogen att tas i drift.

Medarbetarens ord om testledarens uppdrag: Som Testledare är du en viktig kugge i ett utvecklingsteam på Trafikverket. Du blir en del av kittet mellan IT och Verksamheten och får en unik förståelse för båda delarna. Med ett nyfiket sinne och en förmåga att våga tänka utanför ramarna medverkar du dagligen till att förbättra det svenska transportsystemet.

Kvalifikationer

Som person

 • Har du problemlösande analysförmåga.
 • Ser du möjligheter i förändringar och är nytänkande i ditt uppdrag.
 • Har du god kommunikationsförmåga som innebär att du förmedlar budskap på ett enkelt sätt, är lyhörd och anpassar din kommunikation till mottagaren.
 • Har du förmåga att skapa goda relationer både inom och utanför teamet.

Formella krav

 • Du har goda kunskaper i svenska, både i tal och i skrift.
 • Du har minst två av följande fyra formella krav: -dokumenterad testutbildning för systemutvecklingsområdet, -arbetslivserfarenhet av test inom systemutvecklingsområdet, -har yrkeserfarenhet av en ledande roll i IT-uppdrag inom applikationsförvaltning eller projekt, -har högskoleexamen inom IT eller teknik 180hp (120p).

Meriterande

 • Om du har bred kunskap och/eller yrkeserfarenhet inom IT-testområdet och på så sätt kan leda testarbetet kring utveckling och drift av IT-lösningar.
 • Om du har certifiering inom test.
 • Om du har erfarenhet av agilt arbetssätt.
 • Om du har erfarenhet av testdelarna inom Visual Studio ALM.
 • Om du har erfarenhet av att skapa automatiska tester.
 • Om du har erfarenhet från systemutvecklingsarbete och test av system i komplexa testmiljöer med många integrationer.

Övrig information

I den här rekryteringen kan urvalstest och arbetsprov komma att appliceras.

Placeringsort: Borlänge


Ansökan

De frågor som du får besvara när du skickar in din ansökan kommer att ligga till grund för det första urvalet vi gör. 

Som sökande till Trafikverket kan du eventuellt behöva gå igenom en säkerhetsprövning. Den innehåller säkerhetsprövningssamtal och registerkontroll innan anställning, om tjänsten är placerad i säkerhetsklass. I vissa fall krävs svenskt medborgarskap för säkerhetsklassade tjänster.

Som anställd i Trafikverket kan du komma att bli krigsplacerad utifrån totalförsvarets behov.

Inom vår IT-organisation är du med och utvecklar Sverige med hjälp av moderna och innovativa lösningar. Vi är mitt i en spännande förändring där vi försöker ta vara på digitaliseringens möjligheter till fullo. Digitaliseringen ställer allt större krav och vi vill därför anpassa oss vad gäller kompetens, arbetssätt och organisation i takt med utvecklingen. Vi har ett helhetsansvar för IT och telekom, en verksamhet som pågår dygnet runt, året om - precis som Sveriges transportsystem.

På Trafikverket jobbar vi med att göra Sverige närmare. Vi tror på att en förening av olika erfarenheter, bakgrunder och perspektiv är den bästa grunden för att bygga en arbetsplats fri från diskriminering och en miljö där alla trivs och gör sitt bästa. Vi tror på mångfald där den gemensamma nämnaren är pålitlighet, engagemang och mod. För det är så vi bäst representerar vårt samhälle.

Sök tjänsten

Rekryterande chef Joakim Wibrand,
0101232519

Rekryterande chef David Forsberg,
0101257116

SEKO Tony Ridderstedt,
0101257441

SACO Kjell Israelsson,
0101257225

ST Magnus Hedström,
0101232828

Läs mer