Logga in
Logga in

Testledare IT

Som medarbetare på Trafikverket är du med och underlättar vardagen för invånare och företagare i hela Sverige. Det gör du genom att vara med och bidra till framtidens infrastruktur.

Sök tjänsten

Om jobbet

Som testledare på någon av våra enheter inom avdelning Anläggningsinformation IT kommer du att arbeta teambaserat i utvecklings- och förvaltningsuppdrag. Här får du möjlighet att arbeta strukturerat med kvalitetshöjande insatser inom krav- och testområdet. Du är med och påverkar dagens och framtidens utveckling av systemstöd för användare internt inom Trafikverket och i samhället i stort. Arbetet präglas av samarbete och agila arbetssätt. 

Andra uppgifter som ingår i rollen som Testledare kan vara att:

  •  planera samtliga testaktiviteter inom de olika uppdragen, allt ifrån funktionella tester till tekniska tester och acceptanstester
  • utföra analys och specificering av krav och testfall, testgenomförande, utvärdering och uppföljning av test
  • vara acceptanstestledare, där du som testledare är stöd till verksamheten och leder arbetet med acceptanstester vid mottagande av IT-lösningar från externa leverantörer
  • ha en öppen dialog med systemanvändare och externa intressenter

Hos oss får du också möjlighet att vara med och påverka hur vi vidareutvecklar våra arbetssätt för test och kravhantering. Vi arbetar i Microsoft-miljö med Azure DevOps/TFS (Team Foundation Server) och för testarbetet använder vi testdelarna inom Visual Studio.

Är du intresserad av att arbeta med modern teknik, utveckla system som påverkar många människors vardag och ha goda utvecklingsmöjligheter med många karriärvägar - sök!

Kvalifikationer

Som person för den här rollen viktar vi att du är en strukturerad och kvalitetsmedveten problemlösare som gillar utmaningar och nytänk. Du drivs av att samarbeta, är lyhörd och har god ledarskapsförmåga.

Formella krav:

Vi söker dig som

  • Du har högskoleexamen om 180hp inom IT-området. Alternativt har du aktuell och relevant arbetslivserfarenhet inom IT-området som vi ser motsvarar utbildningskravet för tjänsten.
  • Du har erfarenhet inom minst tre av följande områden: - testledning inom systemutvecklingsprojekt, - att leda en grupp testare, - tidsestimering för testarbete, - testverktyg, - agilt arbetssätt
  • Du förstår och har lätt för att uttrycka dig på svenska, både i tal och skrift.

Meriterande

  • Om du har erfarenhet av acceptanstestledning
  • Om du har erfarenhet av testautomation.

Övrig information

Valbara placeringsorter: Borlänge, Gävle, Örebro

I den här rekryteringen kan urvalstest och arbetsprov komma att appliceras.


Ansökan

De frågor som du får besvara när du skickar in din ansökan kommer att ligga till grund för det första urvalet vi gör. 

Som sökande till Trafikverket kan du eventuellt behöva gå igenom en säkerhetsprövning. Den innehåller säkerhetsprövningssamtal och registerkontroll innan anställning, om tjänsten är placerad i säkerhetsklass. I vissa fall krävs svenskt medborgarskap för säkerhetsklassade tjänster.

Inom vår IT-organisation är du med och utvecklar Sverige med hjälp av moderna och innovativa lösningar. Vi är mitt i en spännande förändring där vi försöker ta vara på digitaliseringens möjligheter till fullo. Digitaliseringen ställer allt större krav och vi vill därför anpassa oss vad gäller kompetens, arbetssätt och organisation i takt med utvecklingen. Vi har ett helhetsansvar för IT och telekom, en verksamhet som pågår dygnet runt, året om - precis som Sveriges transportsystem.

På Trafikverket jobbar vi med att göra Sverige närmare. Vi tror på att en förening av olika erfarenheter, bakgrunder och perspektiv är den bästa grunden för att bygga en arbetsplats fri från diskriminering och en miljö där alla trivs och gör sitt bästa. Vi tror på mångfald där den gemensamma nämnaren är pålitlighet, engagemang och mod. För det är så vi bäst representerar vårt samhälle.

Sök tjänsten

Rekryterande chef Patrik Nevell,
0101230740

Rekryterande chef Magnus Burman,
0101233919

Rekryterande chef Karin Tufvesson,
0101230637

Rekryterande chef Andreas Hägg,
0101236825

Rekryterande chef Daniel Jobs,
0101257045

SEKO Tony Ridderstedt,
0101257441

SACO Kjell Israelsson,
0101257225

ST Magnus Hedström,
0101232828

Läs mer