Logga in
Logga in

Testledare IT

Som testledare på Trafikverket är du med och underlättar vardagen för invånare och företagare i hela Sverige. Det gör du genom att vara med och bidra till framtidens infrastruktur.

Sök tjänsten

Hos oss får du vara med och påverka dagens och framtidens utveckling av systemstöd för användare internt i Trafikverket och samhället i stort säger Ida Benjaminsson som blir din nya chef.

Om jobbet

I rollen som testledare arbetar du teambaserat i utvecklings- och förvaltningsuppdrag. Du får möjlighet att arbeta strukturerat med kvalitetshöjande insatser inom krav- och testområdet och arbetet präglas av samarbete och agila arbetssätt. 

Dina arbetsuppgifter inkluderar bland annat att:

 • planera samtliga testaktiviteter inom de olika uppdragen, allt ifrån funktionella tester till tekniska tester och acceptanstester
 • utföra analys och specificering vid kravställning och testfall, testgenomförande, utvärdering och uppföljning av test
 • acceptanstestledare, där du som testledare är stöd till verksamheten och leder arbetet med acceptanstester vid mottagande av IT-lösningar från externa leverantörer
 • ha en öppen dialog med systemanvändare och externa intressenter

Du får möjlighet vara med och påverka hur vi vidareutvecklar våra arbetssätt för test och om kravhantering. Vi arbetar i Microsoft-miljö med Azure DevOps/TFS (Team Foundation Server) och för testarbetet använder vi testdelarna inom Visual Studio.

Vi söker dig som vill arbeta med modern teknik och utveckla system som påverkar många människors vardag och vi erbjuder goda utvecklingsmöjligheter och många karriärvägar internt.

Kvalifikationer

Som person är du strukturerad och kvalitetsmedveten problemlösare som gillar utmaningar där du ser logik och samband i komplex information eller miljö. Du trivs att samarbeta med ditt team du har god kommunikationsförmåga som innebär att du förmedlar budskap på ett enkelt sätt samt är lyhörd och anpassar din kommunikation till mottagaren.

Vi söker dig som har

 • högskoleutbildning med inriktning IT om minst 180hp (120p). Alternativt har du annan utbildning i kombination med yrkeserfarenhet som Trafikverket bedömer likvärdig.
 • minst ett års arbetslivserfarenhet av testledning i projekt eller förvaltningsuppdrag
 • goda kunskaper i svenska i tal och skrift.

Det är meriterande om du har:

 • yrkeserfarenhet av systemutveckling
 • erfarenhet av och därmed förståelse för systemutvecklingsprojekts alla faser: -kravställning, -design, -programmering, -test och -driftsättning
 • erfarenhet från acceptanstestledning och/eller test av system i komplexa miljöer med många integrationer.
 • erfarenhet inom något av följande områden: -agilt arbetssätt , -Azure DevOps/ TFS, -testdelarna i Visual Studio ALM, -testautomation, -kravarbete

Övrig information

De frågor som du får besvara när du skickar in din ansökan kommer att ligga till grund för det första urvalet vi gör. 

Önskar du att arbeta delvis på distans? I den här tjänsten kan det finnas möjlighet att arbeta hemifrån upp till 40 procent av din arbetstid.

#LI-Hybrid

Vi använder främst mail (från mejladress: noreply@heroma.se) för att göra utskick och kallelser. Kolla din inkorg och även skräppost/SPAM regelbundet under denna tid för att vara säker på att du får all information från oss!

I denna rekrytering används webbaserade tester som en del i urvalet.

Tidplan:

Webbaserade tester 3-8 april

Intervjuer preliminärt 18 april

Ansökan

Som sökande till Trafikverket kan du eventuellt behöva gå igenom en säkerhetsprövning. Den innehåller säkerhetsprövningssamtal och registerkontroll innan anställning, om tjänsten är placerad i säkerhetsklass. I vissa fall krävs svenskt medborgarskap för säkerhetsklassade tjänster.

Inom vår IT-organisation är du med och utvecklar Sverige med hjälp av moderna och innovativa lösningar. Vi är mitt i en spännande förändring där vi försöker ta vara på digitaliseringens möjligheter till fullo. Digitaliseringen ställer allt större krav och vi vill därför anpassa oss vad gäller kompetens, arbetssätt och organisation i takt med utvecklingen. Vi har ett helhetsansvar för IT och telekom, en verksamhet som pågår dygnet runt, året om - precis som Sveriges transportsystem.

På Trafikverket jobbar vi med att göra Sverige närmare. Vi tror på att en förening av olika erfarenheter, bakgrunder och perspektiv är den bästa grunden för att bygga en arbetsplats fri från diskriminering och en miljö där alla trivs och gör sitt bästa. Vi tror på mångfald där den gemensamma nämnaren är pålitlighet, engagemang och mod. För det är så vi bäst representerar vårt samhälle.

Sök tjänsten

Rekryterande chef: Ida Benjaminsson,
0101231472

SEKO: Tony Ridderstedt,
0101257441

SACO: Kjell Israelsson,
0101257225

ST: Magnus Hedström,
0101232828