Logga in
Logga in

Trainee - Systemutvecklare Business Intelligence

Digitalisering är ett strategiskt prioriterat utvecklingsområde och vi behöver stärka vår innovativa förmåga. Vill du vara med på vår resa mot en mer datadriven organisation? Om svaret är JA - sök till Trainee hos oss!

Sök tjänsten

Om jobbet

Under tolv månader deltar du i ett omfattande traineeprogram som främjar din personliga utveckling, breddar ditt kontaktnät och ger dig kunskap om våra olika verksamheter. Du rustas i förändrings- och projektledning och tillsammans med övriga traineer deltar du i utvecklingsuppdrag utifrån olika case för att lära och påverka. Du förväntas att själv ta initiativ, etablera kontakter och planera en stor del av ditt traineeår. Som exempel kan du välja att göra studiebesök eller kortare praktikperioder inom de verksamheter som intresserar dig. Det erbjuds möjlighet till samverkan med andra myndigheter och externa aktörer i Sverige och internationellt. I arbetet ingår resor, både nationellt och regionalt.

Som systemutvecklare inom Business Intelligence kommer du vara med och utveckla Trafikverkets beslutstödslösningar. Detta innefattar att jobba med front- och back-end utveckling samt förvaltning. Leveransen innefattar att hämta, bearbeta, modellera och till sist visualisera data från olika källsystem och hjälpa övriga Trafikverket med diverse utmaningar. För att lyckas i rollen krävs en god kontinuerlig dialog med beställandeverksamhet. Därför ser vi att du trivs i sociala sammanhang och är nyfiken på att lära dig mer om de olika områdena inom Trafikverket. Som ny i rollen kommer du att få en handledare som kan stötta dig längst vägen. Hos oss kommer du att ha stora utvecklingsmöjligheter och vi vill gärna se att du vill utvecklas vidare hos oss på Trafikverket.

Du kommer även att arbeta med:

 • Integrera data med hjälp av ETL verktyg, databasmodellering, datamodellering.
 • Visualisera data på ett användarvänligt sätt.
 • Stötta övriga Trafikverket i deras Business Intelligence lösningar och utmaningar i dessa.
 • Bidra till omvärldsbevakningen och testa nya tekniker inom området för Business Intelligence.

"Hej! Jag heter Christian Howard och det är jag som kommer bli din nya chef. Jag uppskattar en rak kommunikation mellan mig och mina medarbetare. Det är viktigt för mig att vi tillsammans jobbar mot ett öppet och positivt arbetsklimat. Jag är tydlig med mina förväntningar och samtidigt erbjuda stöttning vid behov."  

Kvalifikationer

För att trivas som trainee behöver du ha ett stort teknik- och digitaliseringsintresse. Arbetet innebär många kontakter både inom och delvis utanför Trafikverket och förutsätter att du som person är duktig på att skapa goda relationer, kommunicera och förmedla budskap på ett enkelt sätt anpassat till mottagaren. Du drivs av att arbeta i en föränderlig miljö och jobbar självständigt, ser vad som behöver göras och agerar därefter. Du har en stark egen drivkraft och besitter en mycket god problemlösningsförmåga som gör att du identifierar problem och utvecklar lösningar ur ett helhetsperspektiv.

Vi söker dig som

 • har universitets- eller högskoleexamen om minst 180 hp inom ett kvantitativt fält så som datavetenskap, systemvetenskap, matematik eller statistik
 • har akademisk examen som togs ut under 2021, 2022, alternativt kommer ta sin examen senast september 2023.
 • har mycket goda kunskaper i svenska i tal och skrift

Det är meriterande om du har en eller flera kurser inom:

 • Programmeringsspråket R
 • ETL
 • Front-end
 • Databashantering

Din akademiska examen ska ha uttagits under 2021, 2022, alternativt kommer du att ta din examen senast september 2023.

Övrig information

Vi använder främst mail (från mejladress: noreply@heroma.se) för att göra utskick och kallelser. Kolla din inkorg och även skräppost/SPAM regelbundet under denna tid för att vara säker på att du får all information från oss! I denna rekrytering används webbaserade tester som en del i urvalet.

När du ansöker ska du inte bifoga något personligt brev. Istället för att bifoga personligt brev, får du möjlighet i ansökningsformuläret att beskriva varför du är intresserad av den här tjänsten. Detta är en tillsvidaretjänst som inleds med en provanställning på 6 månader. Tillträde till tjänsten är den 1 september 2023.

De första intervjuerna är planerade att hållas den 6-9 mars 2023 via Skype.

#LI-AB2

Ansökan

De frågor som du får besvara när du skickar in din ansökan kommer att ligga till grund för det första urvalet vi gör. 

Som sökande till Trafikverket kan du eventuellt behöva gå igenom en säkerhetsprövning. Den innehåller säkerhetsprövningssamtal och registerkontroll innan anställning, om tjänsten är placerad i säkerhetsklass. I vissa fall krävs svenskt medborgarskap för säkerhetsklassade tjänster.

Inom vår IT-organisation är du med och utvecklar Sverige med hjälp av moderna och innovativa lösningar. Vi är mitt i en spännande förändring där vi försöker ta vara på digitaliseringens möjligheter till fullo. Digitaliseringen ställer allt större krav och vi vill därför anpassa oss vad gäller kompetens, arbetssätt och organisation i takt med utvecklingen. Vi har ett helhetsansvar för IT och telekom, en verksamhet som pågår dygnet runt, året om - precis som Sveriges transportsystem.

På Trafikverket jobbar vi med att göra Sverige närmare. Vi tror på att en förening av olika erfarenheter, bakgrunder och perspektiv är den bästa grunden för att bygga en arbetsplats fri från diskriminering och en miljö där alla trivs och gör sitt bästa. Vi tror på mångfald där den gemensamma nämnaren är pålitlighet, engagemang och mod. För det är så vi bäst representerar vårt samhälle.


Sök tjänsten

Rekryterande chef Christian Howard,
0101259903

Ansvarig rekryterare Anna Brunnstedt,
0101231531

Läs mer