Logga in
Logga in

Trainee - Verksamhetsutvecklare med fokus på digitalt samarbete

Digitalisering är ett strategiskt prioriterat utvecklingsområde och vi behöver stärka vår innovativa förmåga. Vill du vara med på vår resa mot en mer datadriven organisation? Om svaret är JA - sök till Trainee hos oss!

Sök tjänsten

Om jobbet

Under tolv månader deltar du i ett omfattande traineeprogram som främjar din personliga utveckling, breddar ditt kontaktnät och ger dig kunskap om våra olika verksamheter. Du rustas i förändrings- och projektledning och tillsammans med övriga traineer deltar du i utvecklingsuppdrag utifrån olika case för att lära och påverka. Du förväntas att själv ta initiativ, etablera kontakter och planera en stor del av ditt traineeår. Som exempel kan du välja att göra studiebesök eller kortare praktikperioder inom de verksamheter som intresserar dig. Det erbjuds möjlighet till samverkan med andra myndigheter och externa aktörer i Sverige och internationellt. I arbetet ingår resor, både nationellt och regionalt.

Som verksamhetsutvecklare kommer du bidra till att utveckla och förstärka digitalt samarbete för Trafikverket. Att hitta tekniska lösningar som möter lagkrav och föreskrifter är en del i utmaningen som vi bedömer vara den enklare. Den mest utmanande delen är att kombinera teknik, verksamhetsbehov, arbetssätt med en säker informationshantering. Vi ser fram emot att du tillsammans med ledare av avdelningens teknikområden och IT-arkitekter skapar engagemang i utvecklingen av digitala samarbetslösningar. Du kommer bland annat att:

  • identifiera intressenter med teknik-, funktions- och arbetssättsansvar, för att kunna hitta rätt samarbetslösningar
  • fånga och analysera krav och verksamhetsbehov inklusive samarbete med Trafikverkets verksamheter
  • medverka till att ta fram ett arbetssätt där verksamheternas krav och behov, interna arbetssätt och teknik resulterar i en leverans med slutanvändaren i fokus

Målet med ditt arbete är att bidra till att Trafikverket:

  • hittar en modell eller förbättrade arbetssätt för en mer effektiv samverkan med de verksamheter och förvaltningsobjekt som nyttjar våra leveranser
  • hittar tekniska lösningar som tillgodoser verksamheters och berörda förvaltningsobjekts behov.

"Jag som blir din chef heter Maria Lundmark och mitt ledarskap kännetecknas av förtroende och tydlighet där jag vill att du ska ha rätt förutsättningar för att trivas och lyckas. Din arbetsdag kommer präglas av frihet under ansvar med tydliga ramar på en enhet som kännetecknas av kompetenta, engagerade och hjälpsamma medarbetare. Du kommer att ha stora utvecklingsmöjligheter, för vi vill att du ska få rätt förutsättningar att utvecklas vidare på Trafikverket".

Kvalifikationer

För att trivas som trainee behöver du ha ett stort digitaliseringsintresse, förståelse för digital omställning samt vilja att medverka till att skapa morgondagens uppkopplade väginfrastruktur.

Arbetet innebär många kontakter både inom och utanför Trafikverket och förutsätter att du som person är duktig på att skapa goda relationer, kommunicera och förmedla budskap på ett enkelt sätt anpassat till mottagaren. Du drivs av att arbeta i en föränderlig miljö och jobbar självständigt, ser vad som behöver göras och agerar därefter. Du har en stark egen drivkraft och besitter en mycket god problemlösningsförmåga som gör att du identifierar problem och utvecklar lösningar ur ett helhetsperspektiv.

Vi söker dig som har:

  • kandidatexamen/ civilingenjörs/ högskoleingenjörsexamen med inriktning IT
  • goda kunskaper i svenska i tal och skrift.

Det är extrabra om din utbildning har fördjupning/specialisering inom informationsklassning.

Din akademiska examen ska ha uttagits under 2021, 2022, alternativt kommer du att ta din examen senast september 2023.

Övrig information

Vi använder främst mail (från mejladress: noreply@heroma.se) för att göra utskick och kallelser. Kolla din inkorg och även skräppost/SPAM regelbundet under denna tid för att vara säker på att du får all information från oss! I denna rekrytering används webbaserade tester som en del i urvalet.

När du ansöker ska du inte bifoga något personligt brev. Istället för att bifoga personligt brev, får du möjlighet i ansökningsformuläret att beskriva varför du är intresserad av den här tjänsten.

Detta är en tillsvidaretjänst som inleds med en provanställning på 6 månader. Tillträde till tjänsten är den 1 september 2023.

De första intervjuerna är planerade att hållas den 6-9 mars 2023 via Skype.

#LI-EB1

Ansökan

De frågor som du får besvara när du skickar in din ansökan kommer att ligga till grund för det första urvalet vi gör. 

Som sökande till Trafikverket kan du eventuellt behöva gå igenom en säkerhetsprövning. Den innehåller säkerhetsprövningssamtal och registerkontroll innan anställning, om tjänsten är placerad i säkerhetsklass. I vissa fall krävs svenskt medborgarskap för säkerhetsklassade tjänster.

På Trafikverket jobbar vi med att göra Sverige närmare. Vi tror på att en förening av olika erfarenheter, bakgrunder och perspektiv är den bästa grunden för att bygga en arbetsplats fri från diskriminering och en miljö där alla trivs och gör sitt bästa. Vi tror på mångfald där den gemensamma nämnaren är pålitlighet, engagemang och mod. För det är så vi bäst representerar vårt samhälle.


Sök tjänsten

Ansvarig handläggare Elena Buzakova,
0101259932

Rekryterande chef Maria Lundmark,
0101231148

Läs mer