Logga in
Logga in

Trainee - Verksamhetsutvecklare på Järnvägs-IT

Digitalisering är ett strategiskt prioriterat utvecklingsområde och vi behöver stärka vår innovativa förmåga. Vill du vara med på vår resa mot en mer datadriven organisation? Om svaret är JA - sök till Trainee hos oss!

Sök tjänsten

Om jobbet

Under tolv månader deltar du i ett omfattande traineeprogram som främjar din personliga utveckling, breddar ditt kontaktnät och ger dig kunskap om våra olika verksamheter. Du rustas i förändrings- och projektledning och tillsammans med övriga traineer deltar du i utvecklingsuppdrag utifrån olika case för att lära och påverka. Du förväntas att själv ta initiativ, etablera kontakter och planera en stor del av ditt traineeår. Som exempel kan du välja att göra studiebesök eller kortare praktikperioder inom de verksamheter som intresserar dig. Det erbjuds möjlighet till samverkan med andra myndigheter och externa aktörer i Sverige och internationellt. I arbetet ingår resor, både nationellt och regionalt.

Som trainee på avdelningen Järnväg IT bidrar du i vårt uppdrag utveckla, drifta och förvalta IT-lösningar för att hantera och planera tågläge, tågledning, eldriftledning och trafikinformation, samt IT-lösningar i järnvägsanläggningen. Hos oss bidrar du till att ta fram strategier och metoder som syftar till att driva avdelningen framåt och att omsätta dessa till aktiviteter som du leder till implementering. Du befinner dig i ett engagerat och högpresterande gäng där en härlig stämning mixas med ett stort arbetsmässigt fokus. Med möjlighet till daglig kontakt med Järnväg-IT:s ledningsgrupp får du ständigt gehör för dina idéer och återkoppling på ditt arbete ur ett ledningsperspektiv.

Bland många spännande initiativ hittar vi tillsammans bästa möjliga uppgifter utifrån dina egna preferenser och vad som är mest angeläget hos oss just nu. Några exempel på vad vi har på gång och som kan vara något du hugger tag i är:

  • ta fram och implementera ett ledningssystem på flera nivåer inom avdelningen
  • driva delar av det innovationsarbete vi har igång
  • se över befintliga och implementera agila arbetssätt på avdelningens enheter
  • ta ett grepp på kontinuitetshantering på bred front tillsammans med verksamhetsområdena Trafik och Underhåll.

Kvalifikationer

För att trivas som trainee behöver du ha ett stort digitaliseringsintresse, förståelse för digital omställning samt vilja att medverka till att skapa morgondagens uppkopplade väginfrastruktur.

Arbetet innebär många kontakter både inom och utanför Trafikverket och förutsätter att du som person är duktig på att skapa goda relationer, kommunicera och förmedla budskap på ett enkelt sätt anpassat till mottagaren. Du drivs av att arbeta i en föränderlig miljö och jobbar självständigt, ser vad som behöver göras och agerar därefter. Du har en stark egen drivkraft och besitter en mycket god problemlösningsförmåga som gör att du identifierar problem och utvecklar lösningar ur ett helhetsperspektiv.

Vi söker dig som:

  • har civilingenjörs- eller högskoleingenjörsexamen med inriktning IT, alternativt verksamhetsutveckling eller projektledarskap
  • har goda kunskaper i svenska i tal och skrift.

Din akademiska examen ska ha uttagits under 2021, 2022, alternativt kommer du att ta din examen senast september 2023.

Övrig information

Vi använder främst mail (från mejladress: noreply@heroma.se) för att göra utskick och kallelser. Kolla din inkorg och även skräppost/SPAM regelbundet under denna tid för att vara säker på att du får all information från oss! I denna rekrytering används webbaserade tester som en del i urvalet.

När du ansöker ska du inte bifoga något personligt brev. Istället för att bifoga personligt brev, får du möjlighet i ansökningsformuläret att beskriva varför du är intresserad av den här tjänsten.

Detta är en tillsvidaretjänst som inleds med en provanställning på 6 månader. Tillträde till tjänsten är den 1 september 2023.

De första intervjuerna är planerade att hållas den 6-9 mars 2023 via Skype.

#LI-EB1

Ansökan

De frågor som du får besvara när du skickar in din ansökan kommer att ligga till grund för det första urvalet vi gör. 

Som sökande till Trafikverket kan du eventuellt behöva gå igenom en säkerhetsprövning. Den innehåller säkerhetsprövningssamtal och registerkontroll innan anställning, om tjänsten är placerad i säkerhetsklass. I vissa fall krävs svenskt medborgarskap för säkerhetsklassade tjänster.

Inom vår IT-organisation är du med och utvecklar Sverige med hjälp av moderna och innovativa lösningar. Vi är mitt i en spännande förändring där vi försöker ta vara på digitaliseringens möjligheter till fullo. Digitaliseringen ställer allt större krav och vi vill därför anpassa oss vad gäller kompetens, arbetssätt och organisation i takt med utvecklingen. Vi har ett helhetsansvar för IT och telekom, en verksamhet som pågår dygnet runt, året om - precis som Sveriges transportsystem.

På Trafikverket jobbar vi med att göra Sverige närmare. Vi tror på att en förening av olika erfarenheter, bakgrunder och perspektiv är den bästa grunden för att bygga en arbetsplats fri från diskriminering och en miljö där alla trivs och gör sitt bästa. Vi tror på mångfald där den gemensamma nämnaren är pålitlighet, engagemang och mod. För det är så vi bäst representerar vårt samhälle.


Sök tjänsten

Rekryterande chef Tommy Frisk,
0101231015

Ansvarig handläggare Elena Buzakova,
0101259932

Läs mer