Logga in
Logga in

Vill du bidra till framtidens infrastruktur genom applikationsdrift?

På Trafikverket är du med och underlättar vardagen för invånare och företagare i hela Sverige. Det gör du genom att vara med och bidra till framtidens infrastruktur.

Sök tjänsten

Hos oss får du möjlighet att utföra ett meningsfullt arbete för samhället där du med dina insatser bidrar till Trafikverkets vision "Alla kommer fram smidigt, grönt och tryggt" -I den här rollen är man involverad i en bred skara applikationer och får därför möjlighet att delta i spännande projekt. En annan anledning till varför jag trivs så bra är friheten att planera sitt eget arbete och att man har möjligheter att vidareutvecklas och lära sig mycket nytt i en väldigt stor och modern IT-infrastruktur, uttrycker en av våra medarbetare engagerat.

Om jobbet

Du kommer att ingå i ett team som arbetar med installationer, felsökning och felavhjälpning inom Trafikverkets applikationsplattformar och applikationer exempel GIS plattformen eller en egenutvecklad applikation för någon av våra verksamheter. Rollen är bred med varierande arbetsuppgifter där du arbetar med många olika typer av system/applikationer. Du kommer även att hjälpa till med bevakning och uppföljning av dessa. Du ser till att viktig information, t.ex. behörighet eller kartinformation, kommer fram till rätt person inom och utanför Trafikverket. Du kommer också vara en viktig person som hjälper projekten med att ha en fungerande plattform och applikationer.

Just nu bygger vi upp vår sektion Applikationsdrift för att hantera nya behov av Linux inom Trafikverket och du kommer att vara en av nyckelspelarna som möjliggör detta. Du kommer arbeta i ett team som består av erfarna kollegor, där vi hjälper varandra att lösa uppgifter och vi har ett nära samarbete. Vi sitter idag placerade i Borlänge och Göteborg. Du arbetar vardagar under dagtid men tjänsten innebär också beredskapstjänstgöring var 7:e vecka under kvällar och nätter.


Kvalifikationer

Vem är du?

I rollen har du många kontaktytor så vi lägger stor vikt vid din samarbets- och kommunikationsförmåga. Att vägleda andra på ett pedagogiskt sätt är naturligt för dig. Du är strukturerad och har erfarenhet och förståelse för hur IT påverkar kunder och dess verksamhet. Det är viktigt för oss att du har en helhetssyn och god analytisk problemlösningsförmåga. 

Vi söker dig som har erfarenhet inom:

  • IT support mot applikationer och programvaror
  • drift eller utveckling av Microsoft Windows produkter
  • utbildning inom IT eller annan utbildning i kombination med erfarenhet som vi bedömer likvärdig samt goda kunskaper i svenska i tal och skrift

Utöver detta har du även något inom följande:

  • arbetslivserfarenhet av Linux

eller

  • arbetslivserfarenhet inom Microsoft SQL server

Det ses som ett extra plus i kanten om du även har erfarenhet inom något eller några av följande områden:

  • Shellscript (bash, ksh etc.)
  • Containers (Docker & Kubernetes)
  • EpiServer
  • DevOps
  • Databaser som Oracle, MySQL , PostgreSQL, MongoDB

Utifrån vad du har för kompetens och erfarenhet kommer du att anställas antingen som systemtekniker eller systemspecialist. Erfarenhet inom Linux kommer att värderas högre i urvalsarbetet och vi ser med fördel om du har något eller några års erfarenheter inom efterfrågade krav.

Övrig information

Önskar du att arbeta delvis på distans? I den här tjänsten kan det finnas möjlighet att arbeta hemifrån upp till 40 procent av din arbetstid.

#LI-Hybrid

Trafikverket samarbetar med andra arbetsgivare i Dalarna gällande medflyttarfrågor, detta genom Rekryteringslots. Mer information om detta hittar du på www.rekryteringslots.se

Tidplan för denna rekrytering: Urvalsarbete kommer att pågå under v. 24 och intervjuer sker digitalt v. 25 och v.26.

Välkommen med din ansökan!

Ansökan

De frågor som du får besvara när du skickar in din ansökan kommer att ligga till grund för det första urvalet vi gör. Vi använder främst mail (från mejladress: noreply@heroma.se) för att göra utskick och kallelser. Kolla din inkorg och även skräppost/SPAM regelbundet under denna tid för att vara säker på att du får all information från oss!

Som sökande till Trafikverket kan du eventuellt behöva gå igenom en säkerhetsprövning. Den innehåller säkerhetsprövningssamtal och registerkontroll innan anställning, om tjänsten är placerad i säkerhetsklass. I vissa fall krävs svenskt medborgarskap för säkerhetsklassade tjänster.

Inom vår IT-organisation är du med och utvecklar Sverige med hjälp av moderna och innovativa lösningar. Vi är mitt i en spännande förändring där vi försöker ta vara på digitaliseringens möjligheter till fullo. Digitaliseringen ställer allt större krav och vi vill därför anpassa oss vad gäller kompetens, arbetssätt och organisation i takt med utvecklingen. Vi har ett helhetsansvar för IT och telekom, en verksamhet som pågår dygnet runt, året om - precis som Sveriges transportsystem.

På Trafikverket jobbar vi med att göra Sverige närmare. Vi tror på att en förening av olika erfarenheter, bakgrunder och perspektiv är den bästa grunden för att bygga en arbetsplats fri från diskriminering och en miljö där alla trivs och gör sitt bästa. Vi tror på mångfald där den gemensamma nämnaren är pålitlighet, engagemang och mod. För det är så vi bäst representerar vårt samhälle.

Sök tjänsten

Rekryterande chef: Kent Vahlén,
0101233451

SEKO: Tony Ridderstedt,
0101257441

SACO: Kjell Israelsson,
0101257225

ST: Magnus Hedström,
0101232828