Logga in
Logga in

Vill du hantera alla problem på Trafikverket?

Som systemspecialist  gör du inte det, men du jobbar med systemet som administrerar ärenden för incidenter, problem och ändringar för alla Trafikverkets IT-lösningar.

Sök tjänsten

Ditt arbete är direkt bidragande till stabiliteten i Trafikverkets IT-miljö och därmed är du med och gör skillnad i vardagen för invånare och företagare i hela Sverige.

Om jobbet

Remedy används idag för ärendehantering inom incidenthantering, problemhantering och ändringshantering för samtliga IT-lösningar inom Trafikverket. Uppdraget innebär bl.a. följande arbetsuppgifter:

 • Systemutveckling av beslutade utvecklingsaktiviteter i samråd med förvaltningsgruppen.
 • Fel i förvaltningsobjektets verksamhetsstöd och IT-system hanteras genom att rättning är prioriterad, testad och införd enligt Trafikverkets rutin för ändringshantering.
 • Underhåll av system- och driftdokumentation.
 • Felsökning och problemhantering.
 • Aktiv dialog med verksamheten för att fånga behov och förutsättningar.

Några ord från din blivande kollega Kalle:

"Det bästa med arbetet i förvaltningen är kollegorna, variationen inom teknikområdet och frihet under ansvar. Arbetsuppgifterna kan variera över tid. Även om ditt fokus är inom ett visst teknikområde arbetar du med varierande delar inom det teknikområdet, vilket för mig är värdefullt. Du har stor möjlighet att planera dina arbetsuppgifter för att passa livspusslet. Den största utmaningen i denna roll kommer att bli övergången till containerteknologin som krävs för nyare version av BMC Remedy/ITSM".

Vårt team består av specialister med stor erfarenhet, där vi lyssnar och lär av varandra och vi tycker att det är viktigt att alla får vara med och bidra. Vi är utspridda på flera orter varför möten och avstämningar sker digitalt. Leveransen växer med införandet av DWP och Containertekniken. Planen framöver är att vi ska stötta användarstöd och verksamheten på bästa sätt och utöka med fler moduler. Vi har med andra ord en spännande tid framför oss!

Kvalifikationer

Vem är du?

Du är en problemlösare som ser möjligheter istället för hinder. Du har god samarbetsförmåga, är självgående och strukturerad i ditt arbete.

Vi söker dig som har

 • flerårig erfarenhet av utveckling och felsökning i BMC Remedy ARS
 • flerårig erfarenhet av BMC Remedy ITSM, relaterat till konfiguration, felsökning, användning
 • erfarenhet av integration med BMC Remedy ITSM, genom exempelvis Spoon, Webservice, REST
 • kan uttrycka dig väl i tal och skrift på svenska

Det är meriterande om du

 • erfarenhet av utveckling relaterat till anpassningar av BMC Remedy ITSM
 • erfarenhet av sökningar och felsökning i Microsoft SQL relaterat till BMC Remedy
 • erfarenhet beträffande containerteknologi relaterat till nyare versioner av BMC Remedy
 • erfarenhet av BMC Digital Workplace
 • erfarenhet av BMC Discovery
 • erfarenhet av agila arbetssätt

Övrig information

Möjliga placeringsorter är följande: Borlänge, Gävle, Göteborg, Luleå, Solna, Sundsvall eller Örebro.

Önskar du att arbeta delvis på distans? I den här tjänsten kan det finnas möjlighet att arbeta hemifrån upp till 40 procent av din arbetstid.

#LI-Hybrid


Ansökan

De frågor som du får besvara när du skickar in din ansökan kommer att ligga till grund för det första urvalet vi gör. Webbaserade tester kan komma att användas som en del i urvalet. Vi använder främst mail (från mejladress: noreply@heroma.se) för att göra utskick och kallelser. Kolla din inkorg och även skräppost/SPAM regelbundet under denna tid för att vara säker på att du får all information från oss! Om du går vidare i rekryteringsprocessen kommer tester att skickas ut till din angivna e-post under v. 14. För de kandidater som kallas till intervju är dessa planerade att hållas digitalt via Skype under v.16.

Som sökande till Trafikverket kan du eventuellt behöva gå igenom en säkerhetsprövning. Den innehåller säkerhetsprövningssamtal och registerkontroll innan anställning, om tjänsten är placerad i säkerhetsklass. I vissa fall krävs svenskt medborgarskap för säkerhetsklassade tjänster.

Inom vår IT-organisation är du med och utvecklar Sverige med hjälp av moderna och innovativa lösningar. Vi är mitt i en spännande förändring där vi försöker ta vara på digitaliseringens möjligheter till fullo. Digitaliseringen ställer allt större krav och vi vill därför anpassa oss vad gäller kompetens, arbetssätt och organisation i takt med utvecklingen. Vi har ett helhetsansvar för IT och telekom, en verksamhet som pågår dygnet runt, året om - precis som Sveriges transportsystem.

På Trafikverket jobbar vi med att göra Sverige närmare. Vi tror på att en förening av olika erfarenheter, bakgrunder och perspektiv är den bästa grunden för att bygga en arbetsplats fri från diskriminering och en miljö där alla trivs och gör sitt bästa. Vi tror på mångfald där den gemensamma nämnaren är pålitlighet, engagemang och mod. För det är så vi bäst representerar vårt samhälle.

Sök tjänsten

Rekryterande chef Ola Ekdahl,
0101231574

SEKO Tony Ridderstedt,
0101257441

SACO Kjell Israelsson,
0101257225

ST Magnus Hedström,
0101232828