Logga in
Logga in

Är du nyexaminerad inom risk och krishantering?

Som  Kris och säkerhetssamordnare  på Trafikverket är du med och underlättar vardagen för invånare och företagare i hela Sverige. Det gör du genom att vara med och bidra till framtidens infrastruktur.

Sök tjänsten

Om jobbet

Vi söker dig som är nyexaminerad inom risk och krishantering. I rollen som kris och säkerhetssamordnare får du en nyckelroll i arbetet med att utveckla och förbereda Trafikverket för framtida kriser och höjd beredskap. Det innebär att du bidrar med din kunskap och kompetens i utvecklings- och förbättringsarbete.

 • Du deltar i utvecklingsuppdrag inom området
 • Du utgör stöd mot organisationen, processer, uppdrag och framför allt i planeringsarbetet där beredskap för kriser av olika slag är en viktig komponent
 • Du genomför kontinuitetsanalyser samt tar fram åtgärdsplaner och implementerar dessa
 • Du är delaktig i remisser och framtagande av nya instruktioner men även uppdaterar gamla
 • Du är delaktig i säkerhetsskyddsarbetet
 • Du planerar genomförandet av utbildningar inom berört område
 • Du kommer även vara delaktig i olika nätverk, grupperingar och forum

Då vi är en nationell organisation är resor i tjänsten förekommande, nationellt men även internationellt.

Kvalifikationer

Vem är du?

Du är en person som arbetar på ett självgående och analytiskt sätt med komplexa problem för att kunna dra slutsatser inför åtgärdsplaner. Du driver ditt arbete strukturerat för att leverera efterfrågade resultat i tid. Ditt sätt att kommunicera med andra människor anpassar du till mottagaren och du trivs i att förmedla budskap i olika forum. Du ser till hela organisationen och delar med dig av den information som behövs för att nå önskade resultat. Du har förmågan att samverka och hitta lösningar genom ett prestigelöst fokus på det gemensamma målet vilket gör att vi kan driva verksamheten framåt.  

Vi söker dig som

 • nyligen har en högskole- eller universitetsexamen (180hp/120p) inom risk och krishantering, samhällsplanering, samhällsvetenskap, statsvetenskap eller säkerhet och civilt försvar. Alternativt annan utbildning som av oss kan bedömas likvärdig.
 • kan uttrycka dig väl i tal och skrift på såväl svenska som engelska.

Det är meriterande om du

 • har erfarenhet av projektarbete.
 • har erfarenhet eller kunskap av att tolka lagstiftning
 • har genomgått utbildning inom krisberedskap, säkerhetsskydd eller totalförsvar genom Myndigheten för samhällsskydd och beredskap (MSB), Försvarshögskolan eller liknande

Övrig information

Placeringsort: Borlänge

Önskar du att arbeta delvis på distans? I den här tjänsten kan det finnas möjlighet att arbeta hemifrån upp till 40 procent av din arbetstid. #LI-Hybrid

Trafikverket samarbetar med andra arbetsgivare i Dalarna gällande medflyttarfrågor, detta genom Rekryteringslots. Mer information om detta hittar du på www.rekryteringslots.se

I denna rekrytering används webbaserade tester som en del i urvalet.

Vi använder främst mail (från mejladress: noreply@heroma.se) för att göra utskick och kallelser. Kolla din inkorg och även skräppost/SPAM regelbundet under denna tid för att vara säker på att du får all information från oss!

Ansökan

De frågor som du får besvara när du skickar in din ansökan kommer att ligga till grund för det första urvalet vi gör. 

Som sökande till Trafikverket kan du eventuellt behöva gå igenom en säkerhetsprövning. Den innehåller säkerhetsprövningssamtal och registerkontroll innan anställning, om tjänsten är placerad i säkerhetsklass. I vissa fall krävs svenskt medborgarskap för säkerhetsklassade tjänster.

På Inköp och logistik har du möjlighet att påverka effektiviteten, innovationen och produktiviteten i Sveriges transportsystem. Du är en del av den största beställaren i branschen, med en årlig uppdragsvolym på närmare 60 miljarder kronor. Tillsammans med dina kollegor driver du värdeskapande förändringar och bidrar till nya smarta lösningar för såväl medborgare som företag.

På Trafikverket jobbar vi med att göra Sverige närmare. Vi tror på att en förening av olika erfarenheter, bakgrunder och perspektiv är den bästa grunden för att bygga en arbetsplats fri från diskriminering och en miljö där alla trivs och gör sitt bästa. Vi tror på mångfald där den gemensamma nämnaren är pålitlighet, engagemang och mod. För det är så vi bäst representerar vårt samhälle.

Sök tjänsten

Rekryterande chef Sofia Lundgren,
0101241772

SACO Richard Ericsäter,
0101232444

ST Catarina Jacobsen,
0101232240

SEKO Morgan Zetterlind,
0101236460

Läs mer