Logga in
Logga in

Inköpare

Som Inköpare på Trafikverket är du med och underlättar vardagen för invånare och företagare i hela Sverige. Det gör du genom att vara med och bidra till framtidens hållbara infrastruktur.

Sök tjänsten

Det är stort fokus på klimat inom Trafikverket och de omfattande industrisatsningarna i Norr- och Västerbotten driver nu på klimatomställningen ytterligare. Vi vill att du är med och utvecklar oss att möta upp vår ambitionsnivå att vara en professionell beställare i världsklass. Vi utökar nu därför vår organisation med flera nya kollegor.

Om jobbet

Du skapar samhällsvärde åt medborgarna och staten genom att verka inom entreprenadaffären och affärer kopplat till tekniska konsulter. Du kommer att arbeta med operativt inköp och vara en del av ett inköpsteam samt stödja kvalificerad/strategisk inköpare. Du deltar aktivt i inköpsprocessens operativa skeden och arbetar självständigt med avrop och förnyad konkurrensutsättning. Det kan bli aktuellt att genomföra objektsspecifika upphandlingar med stöd från kvalificerad/strategisk inköpare. Verksamhetssupport åt interna kunder är en naturlig del av ditt arbete.

I rollen som inköpare ansvarar du för att genomföra affärer och säkerställa att Trafikverkets inköp sker på ett affärsmässigt och juridiskt korrekt sätt samt att interna och externa föreskrifter och regler efterlevs. Du verkar som affärsstöd med inriktning på inköpens kvalitet, kontraktens totalekonomi och uppföljning av leveransen. Du för en aktiv dialog med leverantörer under hela processen. Uppföljning, erfarenhetsåterföring och kvalitetsarbete är en viktig och naturlig del i ditt arbete. I arbetet ingår det att effektivisera och förbättra den operativa inköpsprocessen. Vi arbetar i en nationell organisation vilket innebär att du, förutom regionala uppdrag, kommer få uppdrag åt övriga verksamhetsområden i landet.

Hos oss får du arbeta på en inköpsavdelning med ca 30 medarbetare med mycket bred erfarenhet och hög kompetensnivå. Vi har en god sammanhållning där alla delar med sig och stöttar varandra. Vi jobbar i mindre team med fokus på medarbetardriven utveckling. För oss är det viktigt att vi har roligt på jobbet och gemensamma aktiviteter är ett naturligt inslag i vår vardag. 

Placeringsort: Luleå eller Umeå

Kvalifikationer

För att lyckas i rollen som inköpare är du självgående, har kundfokus och drivs av att leverera resultat som bidrar till att organisationen når sina mål. Du är också kommunikativ och lösningsfokuserad för att hitta den bästa affären.

Vi söker dig som

  • har eftergymnasial utbildning inom inköp, teknik, anläggning, juridik eller dig som har annan utbildning tillsammans med erfarenhet som vi sammantaget bedömer som likvärdig
  • har god förmåga i svenska, både i tal och skrift

Det är meriterande om du

  • har erfarenhet av offentlig upphandling alternativt av inköp inom anläggning eller infrastruktur
  • har erfarenhet av infrastruktur- eller anläggningsprojekt
  • har kunskaper inom LOU/LUF
  • har kunskaper inom entreprenadjuridik AB/ABT/ABK och AMA
  • har goda kunskaper i engelska, såväl i tal som i skrift

Övrig information

Se till att ha koll i din mailkorg för att se när det kommer mer information om rekryteringsprocessen.

I denna rekrytering kan urvalstest och arbetsprov komma att användas som en del i urvalet.

Placeringsort: Luleå

Ansökan

De frågor som du får besvara när du skickar in din ansökan kommer att ligga till grund för det första urvalet vi gör. 

Som sökande till Trafikverket kan du eventuellt behöva gå igenom en säkerhetsprövning. Den innehåller säkerhetsprövningssamtal och registerkontroll innan anställning, om tjänsten är placerad i säkerhetsklass. I vissa fall krävs svenskt medborgarskap för säkerhetsklassade tjänster.

Som anställd i Trafikverket kan du komma att bli krigsplacerad utifrån totalförsvarets behov.

På Inköp och logistik har du möjlighet att påverka effektiviteten, innovationen och produktiviteten i Sveriges transportsystem. Du är en del av den största beställaren i branschen, med en årlig uppdragsvolym på närmare 60 miljarder kronor. Tillsammans med dina kollegor driver du värdeskapande förändringar och bidrar till nya smarta lösningar för såväl medborgare som företag.

På Trafikverket jobbar vi med att göra Sverige närmare. Vi tror på att en förening av olika erfarenheter, bakgrunder och perspektiv är den bästa grunden för att bygga en arbetsplats fri från diskriminering och en miljö där alla trivs och gör sitt bästa. Vi tror på mångfald där den gemensamma nämnaren är pålitlighet, engagemang och mod. För det är så vi bäst representerar vårt samhälle.

Vid frågor är du mer än välkommen att kontakta rekryterande chefer Theresa Hägglund och Pär Isaksson för mer information. 

#LI-BS1

Sök tjänsten

Rekryterande chef Theresa Hägglund,
0101235210

Rekryterande chef Pär Isaksson,
0101237108

SEKO Charlotte Olsson,
0101231103

SACO Richard Ericsäter,
0101232444

ST Catarina Jacobsen,
0101232240

Läs mer