Logga in
Logga in

Kvalificerad Inköpare med Entreprenadinriktning

På Trafikverket är du med och underlättar vardagen för invånare och företagare i hela Sverige. Det gör du genom att vara med och forma framtidens hållbara infrastruktur.

Sök tjänsten

Det är ett stort fokus på klimatfrågan inom Trafikverket och i region Väst är det många stora projekt som genomförs. Vi vill att du är med och utvecklar oss att möta upp vår ambitionsnivå att vara en professionell beställare i världsklass. Vi utökar nu därför vår organisation med flera nya kollegor!

Om jobbet

Du skapar samhällsvärde åt medborgarna och staten genom att verka inom entreprenadaffären och affärer kopplade till tekniska konsulter samt med köp av tjänster och material till bl.a. Trafikverkets Färjerederi och Trafikverkets Fastighetsorganisation.

Hos oss får du möjlighet att bidra till utvecklingen av framtidens hållbara affärer. Du driver våra affärer i tvärfunktionella team avseende allt från affärsupplägg och upphandling till genomförande av affären samt erfarenhetsåterföring. Affärsutveckling är en central del i ditt arbete för att nå de effekter vi vill åstadkomma. Genom kommunikation och dialog med leverantörsmarknaden skapar du tydlighet och en ökad attraktivitet för våra affärer, samtidigt som du genom samarbete med leverantörer utvecklar våra affärer.

Arbetsuppgifterna innefattar bland annat att:

 • leda entreprenadupphandlingar och upphandlingar av tekniska konsulter, avseende investeringar samt komplicerade upphandlingar inom Färjerederiet eller Fastighet.
 • vara ett kvalificerat affärsstöd från tidigt planeringsskede till genomförande av projekten
 • i samverkan med leverantörsmarknaden utveckla våra affärer och anläggningsbranschen
 • arbeta med omvärldsbevakning avseende bland annat konjunkturläge, leverantörsmarknad och kostnadsutveckling
 • kontinuerligt arbeta med förbättring av våra arbetssätt och metoder samt utveckling av våra inköpsstrategier, t ex nationellt kategoristrategiarbete

Vill du ta ett större ansvar finns det möjligheter att leda riktade uppdrag i vår verksamhet, exempelvis kategoriteam, leverantörsutveckling eller nationella affärsutvecklingsprojekt.

Hos oss får du arbeta på en inköpsavdelning med drygt 55 medarbetare med mycket bred erfarenhet och hög kompetensnivå. Vi har en god sammanhållning där alla delar med sig och stöttar varandra. Vi jobbar dels i enheter, där vår enhet med 16 medarbetare främst riktar stöd till Stora Projekt samt till Färjerederiet och till Fastighetsorganisationen, men arbetar också i mindre team med fokus på medarbetardriven utveckling. För oss är det viktigt att vi har roligt på jobbet och gemensamma aktiviteter är ett naturligt inslag i vår vardag.

Kvalifikationer

Vem är du?

För att lyckas och trivas i rollen är du kommunikativ och duktig på att förmedla information. Du är en god relationsbyggare som bygger nya och vårdar befintliga nätverk. Du har en affärsmässighet som gör att du ständigt ser till organisationens bästa. Du skapar strategier, prioriterar och använder resurser på ett sätt som skapar mervärde. Vidare har du en analytisk och problemlösande förmåga som gör att du hittar lösningar som är genomförbara ur ett helhetsperspektiv.

Vi söker dig som

 • har universitets- eller högskoleexamen om 180 hp (120p) med inriktning mot, eller i kombination av, teknik, ekonomi, juridik alternativt har du annan utbildning i kombination med erfarenhet som vi sammantaget bedömer som likvärdig
 • har flerårig relevant och aktuell arbetslivserfarenhet av arbete med inköp inom privat eller offentlig sektor
 • har erfarenhet av entreprenadjuridik AB/ABT/ABK samt AMA
 • har erfarenhet av strategiskt inköp och affärer från större organisation eller myndighet
 • har god förmåga att uttrycka dig väl på svenska i tal och skrift

Det är meriterande om du

 • har kunskaper i LOU/LUF
 • har erfarenhet av projekt- eller uppdragsledning som beställare, teknisk konsult, entreprenör eller liknande
 • har erfarenhet från stora komplexa upphandlingar, gärna inom bygg- eller anläggningsbranschen alternativt industri eller energi
 • har ledarerfarenhet
 • har goda kunskaper i engelska

Övrig information

Placeringsort för tjänsten är Göteborg. Önskar du att arbeta delvis på distans? I den här tjänsten finns det möjlighet att arbeta hemifrån upp till 40 procent av din arbetstid.

#LI-Hybrid

I denna rekrytering används webbaserade tester som en del i urvalet. Intervjuer sker initialt via Skype och planeras till v. 26-27.

Du är varmt välkommen att höra av dig till rekryterande chef Bo Ekdahl (bo.ekdahl@trafikverket.se) om du har frågor om tjänst, verksamhet etc.

Vi använder främst mail (från mejladress: noreply@heroma.se) för att göra utskick och kallelser. Kolla din inkorg och även skräppost/SPAM regelbundet under denna tid för att vara säker på att du får all information från oss!

#LI-JJ1

Ansökan

De frågor som du får besvara när du skickar in din ansökan kommer att ligga till grund för det första urvalet vi gör. 

Som sökande till Trafikverket kan du eventuellt behöva gå igenom en säkerhetsprövning. Den innehåller säkerhetsprövningssamtal och registerkontroll innan anställning, om tjänsten är placerad i säkerhetsklass. I vissa fall krävs svenskt medborgarskap för säkerhetsklassade tjänster.

På Inköp och logistik har du möjlighet att påverka effektiviteten, innovationen och produktiviteten i Sveriges transportsystem. Du är en del av den största beställaren i branschen, med en årlig uppdragsvolym på närmare 60 miljarder kronor. Tillsammans med dina kollegor driver du värdeskapande förändringar och bidrar till nya smarta lösningar för såväl medborgare som företag.

På Trafikverket jobbar vi med att göra Sverige närmare. Vi tror på att en förening av olika erfarenheter, bakgrunder och perspektiv är den bästa grunden för att bygga en arbetsplats fri från diskriminering och en miljö där alla trivs och gör sitt bästa. Vi tror på mångfald där den gemensamma nämnaren är pålitlighet, engagemang och mod. För det är så vi bäst representerar vårt samhälle.

Sök tjänsten

Rekryterande chef: Bo Ekdahl,
0101232315

SACO: Richard Ericsäter,
0101232444

ST: Catarina Jacobsen,
0101232240

SEKO: Morgan Zetterlind,
0101236460