Logga in
Logga in

Kvalificerad inköpare underhållsverksamhet

Brinner du för att göra bra affärer som leder till samhällsnytta? Då kan rollen som kvalificerad inköpare på Trafikverket vara utmaningen för dig. Hos oss får du arbeta som kvalificerad inköpare i en framtidsbransch!

Sök tjänsten

Om jobbet

På Trafikverket finner du en mängd spännande och intressanta arbetsuppgifter, där du utvecklar och förvaltar infrastruktur och bidrar till att skapa ett tillgängligt Sverige. Med en uppdragsvolym på 60 miljarder kronor är Trafikverket den största beställaren i anläggningsbranschen.

I den centrala funktionen Inköp och logistik arbetar 300 medarbetare med Trafikverkets inköpsverksamhet. Tillsammans driver vi förändringar för ständig förbättring av infrastrukturen och bidrar till nya smarta lösningar för att hela Sverige ska kunna leva.

Nu söker vi två kvalificerade inköpare med placering i Göteborg, Malmö eller Kristianstad som kommer arbeta med upphandlingar till Trafikverkets verksamhet i sydvästra Sverige. Du kommer tillhöra den enhet som främst stödjer underhållsverksamheten av väg och järnväg men förväntas även arbeta med nyinvestering i anläggningsprojekt.

I rollen som kvalificerad inköpare ansvarar du för att genomföra affärer och säkerställa att Trafikverkets inköp sker på ett affärsmässigt och juridiskt korrekt sätt samt att interna och externa föreskrifter efterlevs. Du är kommersiellt stöd till kontraktsägaren under kontraktens livslängd, med inriktning på kontraktets totalekonomi, uppföljning av leveransen och för erfarenhetsåterföring. Vidare bidrar du till hållbara entreprenader och ett hållbart transportsystem genom dialog med leverantörer. Du deltar i marknadsutveckling genom att i tidiga skeden vara med och påverka kravställningar i upphandlingen som leder till minskad klimatpåverkan och ökad innovation, produktivitet och effektivitet i våra projekt.


Kvalifikationer

Som kvalificerad inköpare ser vi att du självständigt kan driva och leda ditt arbete på ett lösningsorienterat sätt. Det betyder att du tar ansvar för din uppgift, strukturerar själv ditt angreppssätt och driver ditt arbete vidare. Du är relationsskapande och tar aktivt initiativ i sociala sammanhang, kliver fram och har lätt för att skapa nya relationer. Du har god kommunikationsförmåga och förmedlar budskap på ett enkelt sätt. Vidare är du lyhörd och anpassar din kommunikation till mottagaren. Du är affärsmässig och förstår och tillämpar affärsmässiga principer samt fokuserar på vad som kan ge störst värde. Självklart är du analytisk och löser problem utan att missa de långsiktiga strategierna, ser logik och samband i komplex information eller miljö.

Vi söker dig som

  • har eftergymnasial utbildning inom ekonomi/inköp eller annan utbildning i kombination med erfarenhet som vi bedömer likvärdig
  • har relevant och aktuell arbetslivserfarenhet av arbete med inköp inom offentlig eller privat sektor
  • har mycket goda kunskaper i svenska i tal och skrift

Det är meriterande om du

  • har genomfört upphandling av tekniska konsulter och entreprenadupphandlingar inom anläggningsbranschen eller industrin
  • har erfarenhet av entreprenadjuridik AB/ABT/ABK samt AMA
  • goda kunskaper inom LOU/LUF
  • har erfarenhet av att arbeta med inköpssystem, t.ex. Kommers

Övrig information

I denna rekrytering används webbaserade tester som en del i urvalet. Intervjuer sker initialt via Skype och planeras till v. 9.

Du är varmt välkommen att höra av dig till rekryterande chef Jonas Melén (jonas.melen@trafikverket.se), om du har frågor om tjänst, verksamhet etc.

Möjliga placeringsorter för tjänsten är Göteborg, Kristianstad eller Malmö. Önskar du att arbeta delvis på distans? I den här tjänsten kan det finnas möjlighet att arbeta hemifrån upp till 40 procent av din arbetstid.

#LI-Hybrid

Vi använder främst mail (från mejladress: noreply@heroma.se) för att göra utskick och kallelser. Kolla din inkorg och även skräppost/SPAM regelbundet under denna tid för att vara säker på att du får all information från oss!

Ansökan

De frågor som du får besvara när du skickar in din ansökan kommer att ligga till grund för det första urvalet vi gör. 

Som sökande till Trafikverket kan du eventuellt behöva gå igenom en säkerhetsprövning. Den innehåller säkerhetsprövningssamtal och registerkontroll innan anställning, om tjänsten är placerad i säkerhetsklass. I vissa fall krävs svenskt medborgarskap för säkerhetsklassade tjänster.

På Inköp och logistik har du möjlighet att påverka effektiviteten, innovationen och produktiviteten i Sveriges transportsystem. Du är en del av den största beställaren i branschen, med en årlig uppdragsvolym på närmare 60 miljarder kronor. Tillsammans med dina kollegor driver du värdeskapande förändringar och bidrar till nya smarta lösningar för såväl medborgare som företag.

På Trafikverket jobbar vi med att göra Sverige närmare. Vi tror på att en förening av olika erfarenheter, bakgrunder och perspektiv är den bästa grunden för att bygga en arbetsplats fri från diskriminering och en miljö där alla trivs och gör sitt bästa. Vi tror på mångfald där den gemensamma nämnaren är pålitlighet, engagemang och mod. För det är så vi bäst representerar vårt samhälle.

Sök tjänsten

Rekryterande chef Jonas Melén,
0101242793

SACO Richard Ericsäter,
0101232444

ST Catarina Jacobsen,
0101232240

SEKO Morgan Zetterlind,
0101236460