Logga in
Logga in

Materialplanerare

Som materialplanerare på Trafikverket är du med och underlättar vardagen för invånare och företagare i hela Sverige. Det gör du genom att vara med och forma framtidens infrastruktur.

Sök tjänsten

Om jobbet

Trafikverkets logistikavdelning har en omsättning på cirka 2 miljarder kronor och vi är cirka 80 anställda i Nässjö och Sannahed. Som logistikstöd till både nybyggnationer och underhåll av befintlig anläggning säkrar vi försörjningen, ansvarar och samordnar flödet i hela logistikkedjan från leverantör till entreprenör. Vi har en nationell syn på Trafikverkets totala behov och tror att en tidig dialog med våra samarbetspartners är nyckeln till framgång för alla parter. Som materialplanerare är du Trafikverkets logistikrepresentant gentemot leverantören. Arbetet innebär att styra och hålla samman de operativa och administrativa kontakterna med leverantörerna för att säkerställa försörjningsflödet för tilldelat sortiment. Du ansvarar för materialstyrning, prognoser, beställningar, uppföljningar och är med och driver förbättrings-/utvecklingsarbete.

Exempel på arbetsuppgifter:

 • Styra material och planera leveransvägar utifrån beställarens behov
 • Ställa in och underhålla parametrar i vårt affärssystem M3 för att styra det logistiska flödet av artiklar
 • Optimera köpmängd, köpfrekvens, säkerhetslager och totallager för de artiklar du ansvarar för
 • Delta vid framtagning av förfrågningsunderlag inför upphandling av artiklar tillsammans med tekniker och inköpare
 • Följa upp och analysera leverantörernas leveransprecision

På logistikavdelningen så kommer du att tillhöra enhet Planering. Enheten planering ansvarar för att säkra tillgängligheten av tekniskt godkänt material (TGM) i syfte att tillgodose beställarens behov både på kort och lång sikt. Vi är också ett affärsstöd till Trafikverkets projekt där vi är med i ett tidigt skede inför projektstart för att säkra projektens logistiska behov samt för att få information kring projektens materialbehov. Vi är 17st på enheten som består av rollerna materialplanerare och projektlogistiker. Tjänsten är placerad på vårt kontor i Nässjö

Beredskapstjänstgöring ingår i tjänsten ett fåtal gånger per år. Detta innebär att man ska finnas tillgänglig på en jourtelefon efter arbetstid för att kunna svara på frågor och hantera akuta materialbeställningar.

Kvalifikationer

Vem är du?

Vi söker dig som har en analytisk problemlösningsförmåga och som kan navigera dig fram i komplexa sammanhang. Du är strukturerad, drivande och självgående samt har en god kommunikationsförmåga då en stor del av ditt arbete innefattar kontakt med leverantörer samt andra kontakter internt inom Trafikverket.

Vi söker dig som

 • har universitets- eller högskoleexamen 180hp (120p) med inriktning mot, eller i kombination av, logistik, teknik, ekonomi eller har annan utbildning i kombination med erfarenhet som vi sammantaget bedömer som likvärdig
 • har aktuell och relevant arbetslivserfarenhet inom materialplanering eller motsvarande
 • har goda kunskaper i svenska i både tal och skrift
 • har goda kunskaper i engelska i både tal och skrift
 • .har körkort för personbil

Det är meriterande om du

 • Har erfarenhet av att jobba i affärssystem och Officepaketet

Övrig information

I denna rekrytering används webbaserade tester som en del i urvalet. Intervjuer är planerade via Skype under v. 24.

Önskar du att arbeta delvis på distans? I den här tjänsten har du som vill möjlighet att ha en dialog kring att arbeta hemifrån eller från ett annat Trafikverkskontor ett par dagar i veckan.


Ansökan

De frågor som du får besvara när du skickar in din ansökan kommer att ligga till grund för det första urvalet vi gör. 

Som sökande till Trafikverket kan du eventuellt behöva gå igenom en säkerhetsprövning. Den innehåller säkerhetsprövningssamtal och registerkontroll innan anställning, om tjänsten är placerad i säkerhetsklass. I vissa fall krävs svenskt medborgarskap för säkerhetsklassade tjänster.

På Inköp och logistik har du möjlighet att påverka effektiviteten, innovationen och produktiviteten i Sveriges transportsystem. Du är en del av den största beställaren i branschen, med en årlig uppdragsvolym på närmare 60 miljarder kronor. Tillsammans med dina kollegor driver du värdeskapande förändringar och bidrar till nya smarta lösningar för såväl medborgare som företag.

På Trafikverket jobbar vi med att göra Sverige närmare. Vi tror på att en förening av olika erfarenheter, bakgrunder och perspektiv är den bästa grunden för att bygga en arbetsplats fri från diskriminering och en miljö där alla trivs och gör sitt bästa. Vi tror på mångfald där den gemensamma nämnaren är pålitlighet, engagemang och mod. För det är så vi bäst representerar vårt samhälle.

#LI-LE1 #LI-Hybrid

Sök tjänsten

Rekryterande chef: Ensar Dokaj,
0101230608

SACO: Richard Ericsäter,
0101232444

ST: Catarina Jacobsen,
0101232240

SEKO: Morgan Zetterlind,
0101236460