Logga in
Logga in

Revisionsledare till Internrevisionen

Vill du arbeta som samhällsutvecklare i en framtidsbransch?

Sök tjänsten

På Trafikverket finner du en mängd spännande och intressanta arbetsuppgifter, där du utvecklar och förvaltar infrastruktur och bidrar till att skapa ett tillgängligt Sverige. Som  Revisionsledare  på Trafikverket är du med och underlättar vardagen för invånare och företagare i hela Sverige. Det gör du genom att vara med och bidra till framtidens infrastruktur.

Om jobbet

Internrevisionen har 12 medarbetare som utvecklar och skyddar organisatoriska värden genom att tillhandahålla riskbaserad och objektiv försäkran, rådgivning och insikt. Internrevisionen granskar om ledningens interna styrning och kontroll är utformad så att myndigheten; bedrivs effektivt, redovisas på ett tillförlitligt och rättvisande sätt, hushållar med statens medel samt enligt gällande rätt och de förpliktelser som följer av Sveriges medlemskap i Europeiska unionen.

Som revisionsledare bidrar du till förbättringar av verksamheten genom ett ansvar för att systematiskt planera, genomföra och följa upp internrevisioner. I detta arbete har du stöd av internrevisorer och ibland andra kollegor eller konsulter. Du varvar revisionsledarskapet med att vara internrevisor i team som leds av annan revisionsledare. Ibland får Internrevisionen till exempel rådgivningsuppdrag från ledningen som du får ansvar att genomföra. Du medverkar dessutom aktivt vid Internrevisionens riskanalyser och revisionsplanering. Arbetet medför regelbundna resor.


Kvalifikationer

Som revisionsledare har du en god ledarskapsförmåga och känner dig trygg i att leda andra kollegor samt har lätt för att sätta dig in hur olika verksamheter fungerar. Du förstår hur data från våra IT-system kan nyttjas som underlag i revisioner, har en god analytisk förmåga och är strukturerad. Du är trygg i din roll, prestigelös och har god självinsikt. Du har en förmåga att se relationer i sitt rätta perspektiv och kan förhålla sig på ett sätt som är anpassat till aktuell situation.

Vi söker dig med en god kommunikativ förmåga som uttrycks väl i tal och skrift för att skapa tydliga rapporter, du har ett förhållningssätt som skapar förtroende både internt och externt. Vidare har du ett genuint intresse för etikfrågor.


Vi söker dig som

  • har en högskole- eller universitetsutbildning med relevant inriktning alternativt annan utbildning i kombination med erfarenhet som vi bedömer likvärdig
  • har flerårig erfarenhet av revision/granskning enligt allmänt accepterade riktlinjer, inom en statlig myndighet eller annan större organisation
  • har mycket goda kunskaper i svenska i tal och skrift
  • har körkort för personbil

Det är meriterande om du

  • har erfarenhet av att leda andra, som chef, projektledare eller liknande
  • har erfarenhet av arbete inom byggbranschen, IT-sektorn eller statsförvaltningen

Övrig information

I denna rekrytering används webbaserade tester som en del i urvalet.

Vi använder främst mail (från mejladress: noreply@heroma.se) för att göra utskick och kallelser. Kolla din inkorg och även skräppost/SPAM regelbundet under denna tid för att vara säker på att du får all information från oss!

Önskar du att arbeta delvis på distans? I den här tjänsten kan det finnas möjlighet att arbeta hemifrån upp till 40 procent av din arbetstid.

#LI-Hybrid

Intervjuer sker digitalt via Skype preliminärt under vecka 14 och 15.

För eventuella frågor kring tjänsten, kontakta rekryterande chef Karl-Johan Johansson se kontaktuppgifter nedan.

Möjliga placeringsorter: Borlänge, Göteborg, Solna.

Ansökan

De frågor som du får besvara när du skickar in din ansökan kommer att ligga till grund för det första urvalet vi gör. 

Som sökande till Trafikverket kan du eventuellt behöva gå igenom en säkerhetsprövning. Den innehåller säkerhetsprövningssamtal och registerkontroll innan anställning, om tjänsten är placerad i säkerhetsklass. I vissa fall krävs svenskt medborgarskap för säkerhetsklassade tjänster.

Som anställd i Trafikverket kan du komma att bli krigsplacerad utifrån totalförsvarets behov.

På Trafikverket jobbar vi med att göra Sverige närmare. Vi tror på att en förening av olika erfarenheter, bakgrunder och perspektiv är den bästa grunden för att bygga en arbetsplats fri från diskriminering och en miljö där alla trivs och gör sitt bästa. Vi tror på mångfald där den gemensamma nämnaren är pålitlighet, engagemang och mod. För det är så vi bäst representerar vårt samhälle.

Sök tjänsten

Rekryterande chef Karl-Johan Johansson,
0101242998

SACO Anna Islén,
0101235541

SEKO, ATO Utdata Charlotte Olsson,
0101231103

ST Jerk Wiktorsson,
0101231104