Logga in
Logga in

Är du vår nästa chef som brinner för ledarskap och digitalisering?

Är du en chef som har ett starkt fokus på medarbetare och drivs av att leda och utveckla? Har du ett intresse för digitalisering och informationshantering och söker ditt nästa steg? Då har vi rollen för dig!

Sök tjänsten

Trafikverket söker nu en första linjens chef till enheten Digital projekthantering med placering i Göteborg eller Malmö - kom och bli en del av vårt team!

Om jobbet

I rollen har du personal-, verksamhets- samt budgetansvar för inledningsvis 22 medarbetare, som är specialister inom informationshantering och befinner sig på olika projektkontor i Malmö och Göteborg med omnejd. Medarbetarnas uppdrag är att stödja Trafikverkets alla investeringsprojekt i arbetet med strukturerad informationshantering.

Som första linjens chef följer du löpande upp hur dina medarbetare mår och planerar och fördelar arbetet i gruppen. Du arbetar proaktivt för att säkerställa en positiv arbetsmiljö och uppmuntrar till samarbete både regionalt inom din sektion och nationellt på enheten. Med din ledarstil kommer du att bidra till en stärkt Vi-känsla i gruppen. Genom täta dialoger med projektverksamheten säkerställer du att du har en mycket god överblick över resursbehov i projekten och planerar strategiskt inför förändringar. Du rapporterar till enhetschefen och arbetar i enhetens ledningsgrupp tillsammans med fem andra sektionschefer. Du leder strategiska uppdrag på nationell nivå och strävar efter att utveckla specialistenheten.

Vad kan Trafikverket erbjuda dig?

Trafikverket är en modern arbetsgivare där möten ofta sker i digital miljö. Att kunna bygga förtroendefulla relationer och hantera olika intressen är ett måste i en verksamhet som vår. Du leder sektionen genom starkt engagemang, öppenhet, samarbete och samverkan med medarbetarna. Du har dialog med chefskollegor och andra samarbetsytor både internt och externt. Du bidrar med nyfikenhet och drivkraft till våra förbättringsarbeten. Du arbetar proaktivt och utvecklar sektionens verksamhet och kompetensförsörjning. Du blir en viktig nyckelspelare i vårt uppdrag.

"Jag som blir din chef heter Daniel Söderlindh och jag värdesätter samarbete, nytänkande och viljan att leverera resultat. I mitt ledarskap fokuserar jag på att skapa en miljö där mina medarbetare känner tillit till varandra och vågar tänka och göra nytt. Jag ser att vi rör oss i en omvärld som ständigt förändras - vi driver utveckling och bemöter nya utmaningar och förändringar genom att se möjligheter."

Kvalifikationer

Vem är du?

Som chef i Trafikverket drivs du av att få människor att växa genom ett närvarande ledarskap. Du skapar tillit och bygger förtroende med din lösningsorienterade och kommunikativa förmåga. Du levererar resultat och driver samhällsutvecklingen framåt genom delaktighet och engagemang. Du utmanar och ifrågasätter och skapar en kultur som främjar ständiga förbättringar. Att inspirera, klargöra riktning och vara mottaglig för nya möjligheter och lösningar är en förutsättning för att lyckas.

För att vara framgångsrik i denna roll är det viktigt att du har en gedigen chefserfarenhet där det har inkluderat medarbetar-, verksamhets- och budgetansvar. Du har ett stort fokus på medarbetarna och genom ditt engagemang och intresse för utveckling så kommer ni tillsammans i gruppen nå nya höjder. Utbildningsmässigt ser vi att du har en avklarad universitets- eller högskoleutbildning om minst 180 hp (120 p) inom en teknisk inriktning, alternativt har du en annan typ av utbildning som vi kan bedöma som likvärdig. Goda kunskaper i svenska i tal och skrift är ett krav.

Då vi är inne i en förändringsresa inom enheten Digital projekthantering, ser vi med fördel om du har med dig erfarenhet av förändringsledning. Har du med dig erfarenheter inom ett eller flera av enhetens teknikområden (BIM, GIS eller datasamordning) ser vi det som ett plus, men inget krav.

Övrig information

I denna rekrytering kan webbaserade tester användas som en del i urvalet. Vi använder främst mail (från mejladress: noreply@heroma.se) för att göra utskick och kallelser. Kolla din inkorg och även skräppost/SPAM regelbundet under denna tid för att vara säker på att du får all information från oss!

Intervju 1 kommer hållas via Skype 29-30 april, om du går vidare till intervju 2 kommer de vara fysiskt på ett av Trafikverkets kontor och datum för detta är 14-15 maj.

Anställningen inom Trafikverket är tillsvidare men chefsförordnandet är tidsbegränsat, inledningsvis på 4 år.

Önskar du att arbeta delvis på distans? I den här tjänsten kan det finnas möjlighet att arbeta hemifrån upp till 40 procent av din arbetstid.

Enheten arbetar nationellt och medarbetarna är placerade på flera orter. Resor i tjänsten förekommer.

Ansökan

De frågor som du får besvara när du skickar in din ansökan kommer att ligga till grund för det första urvalet vi gör. Om det inte står något annat i annonsen vill vi att du bifogar ditt CV. Vi har slutat begära in personligt brev eftersom vi inte har med det som del av urvalsunderlaget. Inom Investering leder vi de flesta av Trafikverkets projekt inom ombyggnation och nyinvesteringar. Vi arbetar med helheten - från planläggning och byggnation till färdig väg eller järnväg. Hela tiden med fokus på smarta lösningar och effektiv projektledning. Hos oss arbetar du med kollegor och olika intressenter, alla med sina kunskaper och erfarenheter, för att skapa hållbara transportlösningar. På Trafikverket jobbar vi med att göra Sverige närmare. Vi tror på att en förening av olika erfarenheter, bakgrunder och perspektiv är den bästa grunden för att bygga en arbetsplats fri från diskriminering och en miljö där alla trivs och gör sitt bästa. Vi tror på mångfald där den gemensamma nämnaren är pålitlighet, engagemang och mod. För det är så vi bäst representerar vårt samhälle.

Sök tjänsten

Rekryterande chef: Daniel Söderlindh,
0101230485

: Anna Carlsson,
0101236055

: Airi Larsson,
0101236243

: Roxan Saleh,
0101236222

Läs mer