Logga in
Logga in

Banarbetsplanerare

Som banarbetskoordinator och koordinator av tider i spår på Trafikverket är du med och underlättar vardagen för invånare och företagare i hela Sverige.

Sök tjänsten

Det gör du genom att vara med och bidra till framtidens infrastruktur. Trafikverket är en trygg arbetsgivare med många karriärs- och utvecklingsvägar. Vi jobbar för en bra balans mellan arbete och fritid och i denna tjänst har du möjlighet att arbeta upp till 40% av din arbetstid på annan plats än kontoret.

Om jobbet

Är du sugen på att delta i samhällsutvecklingen och vara med och lösa framtidens utmaningar på vår järnväg? Då kanske du är vår nya Banarbetsplanerare! Vi erbjuder dig en möjlighet att trivas och utvecklas tillsammans med hjälpsamma och kompetenta kollegor inom ett intressant arbetsområde med stort fokus på leverans och utveckling.

Vi söker nu Banarbetsplanerare för att arbeta med planering och koordinering av banarbetstider för utförandeprojekt inom distriktsverksamheten med fokus på väst, mitt, öst eller sydöstra. I ansvarsområdet ingår att stötta verksamhetsområde Investerings järnvägsprojekt med koordinering av tider i spår, planering och registrering av tider i spår i vårt nya verktyg MPK, att planera och anmäla behov av banarbetstider och hastighetsnedsättningar för trafikpåverkande aktiviteter i alla skeden från tidig TPÅ-planering till innevarande tågplan, liksom handläggning vid återlämnande av banarbetstider. Rollen är en stödjande funktion till projekten och arbetet sker i tätt samarbete och samråd med projektledare, övriga banarbetsplanerare på enheten och inom Trafikverket samt trafikplanerare.

Vi som enhet finns geografiskt utspridda från norr till söder och du kommer till ett trevligt och hjälpsamt gäng med ett gott samarbetsklimat, som är vana vid att arbeta tillsammans på distans. Vi står inför många och intressanta utmaningar och utvecklar hela tiden våra arbetssätt för att möta verksamhetens behov. Tillsammans med oss får du vara med och utveckla samt påverka. Jag som blir din närmsta chef heter Susanne Fogelberg och som ledare för enheten Banarbetsplanering drivs jag av engagemang, proaktivitet och delaktighet. För mig är det viktigt att vi har ett öppet och gott samarbetsklimat och en god arbetsmiljö där vi hjälper varandra. Jag hoppas du vill vara en del av vårt team och delta i vårt arbete med att lösa framtidens utmaningar på vår järnväg. Jag ser fram emot din ansökan!

Kvalifikationer

För att lyckas i rollen som Banarbetsplanerare har du samarbete som ledord och är strukturerad och självgående i ditt arbete. Din kommunikationsförmåga är god och du förmedlar budskap på ett enkelt och lyhört sätt vilket innebär att du anpassar din kommunikation till mottagaren. I denna roll är det också av vikt att du är analytisk och ser logik och samband i komplex information. Stor vikt kommer utöver skallkraven att läggas vid personlig lämplighet.

Vi söker dig som har:

  • en universitets- eller högskoleexamen inom exempelvis logistik, samhälle, ekonomi eller teknik. Alternativt annan utbildning i kombination med aktuell och relevant yrkeserfarenhet inom området som vi bedömer likvärdig
  • något eller några års yrkeserfarenhet från järnväg och grundläggande generell järnvägskunskap framför allt inom området trafikbestämmelser på järnväg (TTJ) och banarbetsplanering. Kunskapen har du fått genom erfarenhet av exempelvis deltagande i banarbeten hos Trafikverket eller en entreprenör, järnvägsunderhållsplanering, projektledning/projektingenjör, byggledning, trafikledning/-planering eller driftteknik järnväg
  • goda kunskaper i svenska i tal och skrift

Det är meriterande om du har:

  • arbetat i system som MPK, TRANS och Trainplan
  • erfarenhet av järnvägsplanering i komplexa järnvägsmiljöer, såsom exempelvis storstadsområden och större driftplatser
  • erfarenhet av arbete som Skydds- och säkerhetsplanerare (SoS-planerare), TSM/HTSM, eller liknande inom området järnvägssäkerhet.

Övrig information

I denna rekrytering används webbaserade tester som en del i urvalet. Tester är planerade att skickas ut via mail i slutet av vecka 40. Intervjuer är planerade att hållas över Skype i vecka 42 & 43.

Vi använder främst mail (från mejladress: noreply@heroma.se) för att göra utskick och kallelser. Kolla din inkorg och även skräppost/SPAM regelbundet under denna tid för att vara säker på att du får all information från oss!

I denna tjänst finns möjlighet till flera olika placeringsorter. Vänligen ange i din ansökan vilken ort du önskar vara placerad på.

Ansökan

De frågor som du får besvara när du skickar in din ansökan kommer att ligga till grund för det första urvalet vi gör.

Som sökande till Trafikverket kan du eventuellt behöva gå igenom en säkerhetsprövning. Den innehåller säkerhetsprövningssamtal och registerkontroll innan anställning, om tjänsten är placerad i säkerhetsklass. I vissa fall krävs svenskt medborgarskap för säkerhetsklassade tjänster.

Inom Investering leder vi de flesta av Trafikverkets projekt inom ombyggnation och nyinvesteringar. Vi arbetar med helheten - från planläggning och byggnation till färdig väg eller järnväg. Hela tiden med fokus på smarta lösningar och effektiv projektledning. Hos oss arbetar du med kollegor och olika intressenter, alla med sina kunskaper och erfarenheter, för att skapa hållbara transportlösningar.

På Trafikverket jobbar vi med att göra Sverige närmare. Vi tror på att en förening av olika erfarenheter, bakgrunder och perspektiv är den bästa grunden för att bygga en arbetsplats fri från diskriminering och en miljö där alla trivs och gör sitt bästa. Vi tror på mångfald där den gemensamma nämnaren är pålitlighet, engagemang och mod. För det är så vi bäst representerar vårt samhälle.

#LI-NA1

#LI-HYBRID

Sök tjänsten

Rekryterande chef: Susanne Fogelberg,
0101233839

SEKO: Anna Carlsson,
0101236055

ST: Airi Larsson,
0101236243

SACO: Christina Mattila,
0101237068