Logga in
Logga in

Driven projektingenjör till väginvesteringsprojekt

Vill du vara med och forma morgondagens vägar och infrastruktur? Då har vi den perfekta möjligheten för dig! Som projektingenjör på Trafikverket är du med och skapar smidigare vardagar för människor och företag.

Sök tjänsten

Här är din chans att bli en del av vårt engagerade team i Kristianstad och göra verklig skillnad i samhället!

Om jobbet

Som projektingenjör medverkar du i vägprojekt från projektering till byggnation. Du är en del av projektledningen och bistår projektledaren i ledning och styrning av ett eller flera projekt. Du kommer att vara delaktig i upphandlingar, projekt- och byggmöten samt vara insatt i kontraktsinnehåll för konsultuppdrag och entreprenader. Som projektingenjör kommer du ha stor bredd och variation i arbetsuppgifterna där du bland annat kommer att arbeta med:

  • prognoser, kostnadsuppföljningar samt fakturahantering
  • tidplaner för projektets olika behov
  • risk- och säkerhetshantering samt trafikpåverkan
  • kvalitet, miljö och arbetsmiljö
  • strukturera och administrera i projektledningssystemen

Kvalifikationer

För att lyckas i rollen som projektingenjör har du en god kommunikativ förmåga och gillar att samarbeta då du har många kontaktytor och samarbeten både internt och externt. Du är analytisk, van vid att arbeta enligt en tydlig process, strukturerar och planerar ditt arbete väl och håller deadlines. Du har ett prestigelöst förhållningssätt och bidrar aktivt till de gemensamma målen. Du motiveras av ett aktivt medarbetarskap där du på ett målmedvetet sätt tar ansvar för dina arbetsuppgifter samtidigt som du är uppmärksam på hur du är en del av och bidrar till helheten genom att samverka med andra.

Vi söker dig som har:

  • Universitets- eller högskoleutbildning om minst 180hp (120p) med inriktning samhällsbyggnad eller annan utbildning i kombination med aktuell och relevant erfarenhet som vi bedömer likvärdig.
  • God erfarenhet av arbete inom projektledningsverksamhet, exempelvis projektledning, projektplanering, projektadministration eller erfarenhet som vi bedömer likvärdig.
  • God förmåga att uttrycka dig på svenska i både tal och skrift.
  • Körkort för personbil.

Det är meriterande om du har:

  • Erfarenhet från projektadministration inom bygg- eller anläggningsprojekt.

Övrig information

Trafikverket är stolt över att nyligen ha blivit rankad som en av Sveriges mest attraktiva arbetsgivare. Hos oss är det högt prioriterat att du kontinuerligt utvecklas i din yrkesroll och att du har en sund balans mellan arbete och fritid. Önskar du att arbeta delvis på distans? I den här tjänsten finns möjlighet att arbeta hemifrån upp till 40 procent av din arbetstid.

Placeringsort för denna tjänst är Kristianstad.

Ansökan

De frågor som du får besvara när du skickar in din ansökan kommer att ligga till grund för det första urvalet vi gör. Du behöver inte bifoga något personligt brev, det räcker med ditt CV. Detta som ett steg i ledet att genomföra fördomsfria rekryteringar med fokus på kompetens och potential.

Vad händer härnäst? Om du går vidare i rekryteringsprocessen kommer du att få göra webbaserade tester som skickas ut digitalt, preliminärt under v.18. För de kandidater som därefter går vidare till intervju sker dessa via Skype och är planerade att äga rum under v.20.

Vi håller dig informerad löpande via din angivna e-post. Vi använder främst mejl (från mejladress: noreply@heroma.se) för att göra utskick och kallelser. Kolla gärna din inkorg och även skräppost regelbundet under denna tid för att vara säker på att du får all information från oss.

Som sökande till Trafikverket kan du eventuellt behöva gå igenom en säkerhetsprövning. Den innehåller säkerhetsprövningssamtal och registerkontroll innan anställning, om tjänsten är placerad i säkerhetsklass. I vissa fall krävs svenskt medborgarskap för säkerhetsklassade tjänster.

Vi ser fram emot din ansökan!

Sök tjänsten

Rekryterande chef: Torbjörn Sundgren,
0101237252

ST: Airi Larsson,
0101236243

SEKO: Per-Arne Utbult,
0101232824

SACO: Christina Pintér,
0101230777