Logga in
Logga in

Enhetscontroller

Du som tycker om att nörda in på siffror och är hungrig på utveckling. Se hit!

Sök tjänsten

Om jobbet

Som controller har du en bred och ansvarsfull roll med möjlighet till stor påverkan och utveckling av verksamheten. Det är tack vare ditt arbete med den ekonomiska uppföljningen som vi har förutsättningar att nå våra uppsatta mål. Som enhetscontroller stödjer du enhetens projektenhetschef samt projektledare och projektingenjörer i ekonomisk uppföljning och styrning av projektportföljen. I rollen ingår löpande arbete med avvikelsehantering, månads- och tertialrapportering, uppföljning och analys av ekonomiskt utfall samt kontinuerlig uppföljning av verksamhetens mål och resultat för en eller flera projektenheter. Rollen innebär även analys av verksamheten samt att utifrån detta ge förslag på förbättrande åtgärder i processer och arbetssätt inom området.

Du kommer att stötta en enhet/enheter i distrikt mitt inom verksamhetsområdet Investering. Arbetet innebär nära samverkan med andra inom verksamhetsstyrning, projektverksamheten och specialiststödet. Genom samverkan tillhandahåller vi rätt stöd till att verksamhetsområdet Investerings mål nås på kort och lång sikt.


Kvalifikationer

Vem är du?

Som person har du lätt för att samarbeta och bygga relationer med andra i din omgivning. Du kommunicerar på ett pedagogiskt och tydligt sätt som gör att du kan förmedla budskap och ser till att förväntningar är klara för berörda parter. Du är initiativtagande och ser självständigt vad som behöver göras och agerar därefter. För att lyckas och trivas i rollen behöver du vara strukturerad samt ha en god analytisk problemlösningsförmåga.

Vi söker dig som har:

  • Universitets- eller högskoleexamen om minst 180 hp inom ekonomi, alternativt annan utbildning i kombination med erfarenhet i närtid som controller som vi bedömer som likvärdig.
  • Relevant och aktuell erfarenhet av controllerarbete som omfattar samordning av verksamhetsplanering och verksamhetsuppföljning i en större organisation.
  • Goda kunskaper i svenska, både tal och skrift.

Det är meriterande om du har:

  • Goda kunskaper Microsoft Officepaketet.
  • Kunskaper i systemen Agresso/Unit4 och Stratsys.
  • Arbetslivserfarenhet av projektverksamhet i en större organisation.
  • Arbetat med uppföljning av entreprenadkontrakt.

Övrig information

I denna rekrytering används webbaserade tester som en del i urvalet.

Intervjuer i denna rekrytering är planerade under vecka 43.

Vi använder främst mail (från mejladress: noreply@heroma.se) för att göra utskick och kallelser. Kolla din inkorg och även skräppost/SPAM regelbundet under denna tid för att vara säker på att du får all information från oss!

Önskar du att arbeta delvis på distans? I den här tjänsten kan det finnas möjlighet att arbeta hemifrån upp till 40 procent av din arbetstid.

#LI-Hybrid

Ansökan

De frågor som du får besvara när du skickar in din ansökan kommer att ligga till grund för det första urvalet vi gör. Om det inte står något annat i annonsen vill vi att du bifogar ditt CV. Vi har slutat begära in personligt brev eftersom vi inte har med det som del av urvalsunderlaget.

Som sökande till Trafikverket kan du eventuellt behöva gå igenom en säkerhetsprövning. Den innehåller säkerhetsprövningssamtal och registerkontroll innan anställning, om tjänsten är placerad i säkerhetsklass. I vissa fall krävs svenskt medborgarskap för säkerhetsklassade tjänster.

Inom Investering leder vi de flesta av Trafikverkets projekt inom ombyggnation och nyinvesteringar. Vi arbetar med helheten - från planläggning och byggnation till färdig väg eller järnväg. Hela tiden med fokus på smarta lösningar och effektiv projektledning. Hos oss arbetar du med kollegor och olika intressenter, alla med sina kunskaper och erfarenheter, för att skapa hållbara transportlösningar.

På Trafikverket jobbar vi med att göra Sverige närmare. Vi tror på att en förening av olika erfarenheter, bakgrunder och perspektiv är den bästa grunden för att bygga en arbetsplats fri från diskriminering och en miljö där alla trivs och gör sitt bästa. Vi tror på mångfald där den gemensamma nämnaren är pålitlighet, engagemang och mod. För det är så vi bäst representerar vårt samhälle.

Sök tjänsten

Rekryterande chef: Susanne Åslund,
0101235931

SEKO: Anna Carlsson,
0101236055

ST: Airi Larsson,
0101236243

SACO: Christina Mattila,
0101237068