Logga in
Logga in

Erfaren projektledare till våra komplexa vägprojekt i Uppsala

Som erfaren projektledare väg på Trafikverket underlättar du vardagen för invånare och företag i hela Sverige, genom att driva formandet av framtidens infrastruktur.

Sök tjänsten

Om jobbet

Trafikverket Investering ansvarar för att bygga om och bygga nytt i väginfrastrukturen, och de kommande åren väntar stora och utmanande produktioner i vägnätet runt Uppsala. Vår förhoppning är att den nya erfarna projektledare väg ska hjälpa oss att genomföra några av projekten.

Arbetsuppgifter

Som erfaren projektledare väg tar du helhetsansvar för ett eller flera investeringsprojekt i väginfrastrukturen. Du leder projekten genom utredning, projektering, produktion och till sist överlämning till förvaltande Underhåll. Du ansvarar för att tids- och kostnadsramar hålls, och att anläggningen blir utformad enligt de lagar, regler och rutiner som gäller. Till din hjälp har du en eller flera projektingenjörer som sköter projektens administration, stödfunktioner såsom inköp, samt tekniska specialister som kvalitetssäkrar leverantörernas arbete inom en rad teknikområden. Ditt huvudsakliga verktyg är de konsulter och entreprenörer du upphandlar och styr till att leverera det som ditt projekt behöver, för att alla ska komma fram smidigt, grönt och tryggt. Du behöver både följa och utveckla de metoder som Trafikverket använder för att genomföra sina projekt, och just nu fokuserar vi mer än någonsin på att få ut så mycket trafikantnytta som möjligt för pengarna.

Du kommer att omges av både mer och mindre erfarna kollegor, och i dina arbetsuppgifter ingår att vara en god förebild och vara mentor där så behövs. Du kommer i huvudsak att vara övergripande projektledare, men där så behövs kan du även biträda en mindre erfaren kollega i syfte att få hen att utvecklas.

Erbjudande

Från rollen som projektledare väg på Trafikverket finns många utvecklingsvägar. Oavsett om du älskar projekt och vill sträva mot Senior projektledare, eller fokusera på ledarskapet och prova en chefsroll, så är möjligheterna många. Du kommer att tillhöra en av Sveriges största beställarorganisationer och den samlade projektledarkompetensen hos våra cirka 1 000 projektledare är unik. Du erbjuds stor frihet att planera ditt eget arbete, och du kommer i stor utsträckning att kunna råda över din egen kalender. Du har förtroendearbetstid, och genom ett distansavtal kan du arbeta upp till två dagar i veckan från din bostad. Placeringen kommer att vara på Trafikverkets nya fina kontor på Björkgatan 73 i Uppsala. För dig som har fyllt 30 år erbjuder vi 31 semesterdagar och för dig som är över 40 år erbjuder vi 34 semesterdagar per år.

Kvalifikationer

Du behöver vara en god ledare i den här rollen. Du behöver kunna leda små och stora grupper med förtroende, veta hur man klargör riktning och får en löst eller tätt sammansatt organisation att leverera resultat. Du behöver vara strukturerad och ha en god strategisk förmåga, eftersom ditt sätt att arbeta med projektets osäkerheter och risker har stor betydelse för framgången. Din mognad och din erfarenhet av liknande roller gör att du antagligen redan har verktyg och en bild av hur du vill driva vägprojekt för Trafikverket. Du har en god analytisk problemlösningsförmåga.

Vi söker dig som

 • har universitets- eller högskoleutbildning om minst 180hp (120p) med teknisk inriktning alternativt annan utbildning och relevant erfarenhet som vi bedömer likvärdig
 • har flerårig dokumenterad aktuell och relevant arbetslivserfarenhet av infrastrukturprojekt (järnväg- och eller vägprojekt) där du arbetat i ledande befattning som t ex projektledare/platschef/uppdragsledare
 • har aktuell och relevant erfarenhet av att arbeta med budget, ekonomi-uppföljning, tidsplanering och riskhantering samt säkerhet/arbetsmiljö
 • har minst ett par års erfarenhet av kontraktshantering och förhandling
 • har förmåga att uttrycka dig väl i tal och skrift i det svenska språket
 • har körkort för personbil (B-körkort)
 • har dokumenterad ledarskapserfarenhet från chefskap.

Det är meriterande om du

 • har arbetat med vägprojekt som beställare, konsult och/eller entreprenör
 • har aktuell och relevant erfarenhet av att tillämpa ABK, AB och kanske ABT
 • har aktuell och relevant erfarenhet av AMA
 • har certifiering eller annan dokumenterad kompetens inom projektledning
 • har förmåga att uttrycka dig väl i tal och skrift på engelska.

Övrig information

Placeringsort: Uppsala

I denna rekryteringsprocess behöver du inte bifoga personligt brev - däremot är det viktigt att du tar dig tid och besvarar de frågor som du får ta del av när du skickar in din ansökan och som ligger till grund för det första urvalet vi gör.

Vi använder främst mail (från mejladress: noreply@heroma.se) för att göra utskick och kallelser. Kolla din inkorg och även skräppost/SPAM regelbundet under denna tid för att vara säker på att du får all information från oss!

I denna rekrytering används webbaserade tester som en del i urvalet. Testerna skickas ut digitalt den 12/6 och man har fem dagar på sig att utföra dem.

Intervjuer är preliminärt planerade under vecka 25-26 och kommer genomföras på vårt kontor i Uppsala.

Önskar du att arbeta delvis på distans? I den här tjänsten kan det finnas möjlighet att arbeta hemifrån upp till 40 procent av din arbetstid.

#LI-Hybrid #LI-SP1

Ansökan

De frågor som du får besvara när du skickar in din ansökan kommer att ligga till grund för det första urvalet vi gör. 

Som sökande till Trafikverket kan du eventuellt behöva gå igenom en säkerhetsprövning. Den innehåller säkerhetsprövningssamtal och registerkontroll innan anställning, om tjänsten är placerad i säkerhetsklass. I vissa fall krävs svenskt medborgarskap för säkerhetsklassade tjänster.

Inom Investering leder vi de flesta av Trafikverkets projekt inom ombyggnation och nyinvesteringar. Vi arbetar med helheten - från planläggning och byggnation till färdig väg eller järnväg. Hela tiden med fokus på smarta lösningar och effektiv projektledning. Hos oss arbetar du med kollegor och olika intressenter, alla med sina kunskaper och erfarenheter, för att skapa hållbara transportlösningar.

På Trafikverket jobbar vi med att göra Sverige närmare. Vi tror på att en förening av olika erfarenheter, bakgrunder och perspektiv är den bästa grunden för att bygga en arbetsplats fri från diskriminering och en miljö där alla trivs och gör sitt bästa. Vi tror på mångfald där den gemensamma nämnaren är pålitlighet, engagemang och mod. För det är så vi bäst representerar vårt samhälle.

Sök tjänsten

Rekryterande chef: Alexander Dufva,
0101230246

SEKO: Anna Carlsson,
0101236055

ST: Airi Larsson,
0101236243

SACO: Rafael Moreno Hernandez,
0101241847

Läs mer