Logga in
Logga in

Kalkylsamordnare till Trafikverket

Som kalkylsamordnare på Trafikverket är du med och underlättar vardagen för invånare och företagare i hela Sverige. Det gör du genom att vara med och bidra till framtidens infrastruktur.

Sök tjänsten

Om jobbet

Är du en erfaren kalkylsamordnare/-ingenjör som vill vara med och stötta både mindre projekt samt några av Sveriges största och mest komplexa infrastrukturprojekt så kan du vara vår nya kalkylsamordnare. Vi erbjuder dig att utvecklas tillsammans med kompetenta kollegor inom ett spännande arbetsområde med stort fokus på leverans och utveckling.

Som kalkylsamordnare bidrar du med din kompetens inom kalkylområdet och det är till dig kollegorna vänder sig när de behöver råd och stöd i kostnadsbedömningsfrågor, både under upphandling och under genomförande av projekt. Det innebär att du är med och ger stöd och råd gällande kalkyl och kostnadsbedömningar genom hela processen allt från planering till projektering och produktion. Du blir en del av en nationell enhet som ansvarar för ämnesområdet kalkyl samt verksamhetsområdet Investerings projektportfölj. Hos oss får du med stort eget ansvar tillsammans med bla projektorganisationen planera, samordna och genomföra kvalitetssäkringar av kalkyler, exempelvis via osäkerhetsanalyser.

Arbetsuppgifterna erbjuder bredd och variation vilket innebär att du:

 • informerar leverantörer och internt inom Trafikverket om beslutade arbetssätt gällande kalkyl
 • är stöd och sakkunnig gällande kalkylkrav vid framtagande av förfrågningsunderlag
 • är stöd och sakkunnig vid kalkylstart och leveransmöten
 • arbetar med insamling och tillhandahållning av erfarenhetsvärden 
 • bistår vid granskning av kalkyler, anbud samt kontraktsuppföljning/efterkalkyl

Du kommer arbeta både i samråd med externa projekterande konsulter och interna parter på Trafikverket, vara deras sakkunniga stöd i kalkylrelaterade frågor.


Kvalifikationer

För att trivas och lyckas i den här rollen behöver du ha en god förmåga att planera och strukturera för att kunna arbeta på ett effektivt sätt. Ditt helhetstänk gör det lätt för dig att skapa genomförbara planer på både kort och lång sikt. Du kommer att ha många både interna och externa kontakter varför det är viktigt att du är bra på att vara lyhörd och tydlig i din kommunikation, oavsett mottagare. För att hitta lösningar som gynnar alla parter på bästa sätt behöver du ha en god samarbetsförmåga.

Vi söker dig som har:

 • universitets- eller högskoleutbildning om minst 180 hp inom teknik, byggteknik eller annan utbildning i kombination med aktuell erfarenhet som vi bedömer likvärdig t ex flerårig erfarenhet från investeringsprojekt och projektkalkylering
 • flerårig erfarenhet av projektverksamhet eller processledning inom någon del av samhällsbyggnadsbranschen, vilket innebär att du har arbetat med kvalificerat kalkyleringsarbete och projekteringsledning eller byggledning i infrastrukturprojekt
 • har goda kunskaper i svenska i tal och skrift

Det är meriterande om du har:

 • erfarenhet att arbeta enligt satta processer i stora processtyrda organisationer och/eller offentlig sektor
 • teknisk erfarenhet av järnvägsbranschen samt kunskap om järnvägsanläggningens allmänna bestämmelser
 • erfarenhet att planera och genomföra produktion i anläggningsbranschen

Övrig information

Vi använder främst mail (från mejladress: noreply@heroma.se) för att göra utskick och kallelser. Kolla din inkorg och även skräppost/SPAM regelbundet under denna tid för att vara säker på att du får all information från oss!

I denna rekrytering används webbaserade tester som en del i urvalet. Tester är planerade att skickas ut via mail i vecka 14. Intervjuer är planerade att genomföras via skype under vecka 16.

Önskar du att arbeta delvis på distans? I den här tjänsten kan den finnas möjlighet att arbeta hemifrån upp till 40 procent av din arbetstid.

Möjliga placeringsorter för tjänsten är: Göteborg, Härnösand, Jönköping, Luleå, Malmö, Solna, Växjö och Kristianstad. Andra orter kan komma att beaktas.

Ansökan

De frågor som du får besvara när du skickar in din ansökan kommer att ligga till grund för det första urvalet vi gör. 

Som sökande till Trafikverket kan du eventuellt behöva gå igenom en säkerhetsprövning. Den innehåller säkerhetsprövningssamtal och registerkontroll innan anställning, om tjänsten är placerad i säkerhetsklass. I vissa fall krävs svenskt medborgarskap för säkerhetsklassade tjänster.

Inom Investering leder vi de flesta av Trafikverkets projekt inom ombyggnation och nyinvesteringar. Vi arbetar med helheten - från planläggning och byggnation till färdig väg eller järnväg. Hela tiden med fokus på smarta lösningar och effektiv projektledning. Hos oss arbetar du med kollegor och olika intressenter, alla med sina kunskaper och erfarenheter, för att skapa hållbara transportlösningar.

På Trafikverket jobbar vi med att göra Sverige närmare. Vi tror på att en förening av olika erfarenheter, bakgrunder och perspektiv är den bästa grunden för att bygga en arbetsplats fri från diskriminering och en miljö där alla trivs och gör sitt bästa. Vi tror på mångfald där den gemensamma nämnaren är pålitlighet, engagemang och mod. För det är så vi bäst representerar vårt samhälle.

#LI-NA1

#LI-HYBRID


Sök tjänsten

Rekryterande chef: Louise Erbén,
0101236264

SEKO: Anna Carlsson,
0101236055

ST: Airi Larsson,
0101236243

SACO: Christina Mattila,
0101237068