Logga in
Logga in

Kommunikativ projektledare inom järnväg

Som Projektledare inom järnväg på Trafikverket är du med och underlättar vardagen för invånare och företagare i hela Sverige. Det gör du genom att vara med och bidra till framtidens infrastruktur.

Sök tjänsten

Vill du jobba i samhällets framkant och vara en del av utvecklingen av dess nya infrastruktur? Trivs du med både problemlösning och ett nära samarbete med människor? Om svaret är JA så sök till oss på Trafikverket och verksamhetsområdet Investering - hos oss får du en unik möjlighet med stort eget ansvar att kunna jobba med såväl små som stora investeringsprojekt.

Om jobbet

Vi behöver dig - och vi tror att du kommer att gilla oss!

Som projektledare inom järnväg kommer du ta dig an ett antal spännande projekt som du leder och levererar resultat utifrån. Du får möjlighet att jobba tillsammans med team av bland annat projektingenjör, tekniska specialister, kontrakterade konsulter och entreprenörer. Tillsammans med andra formar du vår framtida järnvägsorganisation.

Du är med från uppstart av projekten, lägger upp strategi för upphandling och driver dem hela vägen tills projekten har tagits i bruk. I rollen har du ansvar för helheten när det gäller att planera, styra och följa upp projekten. Du bevakar tids-, kostnads- och kvalitetsaspekter och säkerställer att projekten fortskrider i enlighet med uppsatta mål. Kontakten med allmänheten, kommuner och andra myndigheter är viktig där du har en central roll.

Våra projekt är oftast lokaliserade i Skåne och paketerade med flera olika åtgärder. Projekten bidrar till samhällsnytta genom exempelvis nya mötesspår för tågen, ombyggnation av bangårdar eller möjlighet för persontågtrafik.

Jag som blir din chef heter Malin Roberts. Jag har stor tillit till mina medarbetares förmåga och vilja att ta ansvar för och utveckla våra leveranser. Detta sker genom aktiv dialog där vi tillsammans bygger förtroende både internt och externt. Jag hoppas att du vill vara med och utveckla ett modernt, effektivt och hållbart transportsystem!

Din utveckling:

För dig som projektledare i Trafikverket är utvecklingsmöjligheterna stora. Vi vill att du ska nå din fulla potential, oavsett om du vill bredda dina kunskaper, utvecklas och kliva in i någon av våra många andra roller inom organisationen som ex. specialist eller chef. Du kommer att tillhöra en av Sveriges största beställarorganisationer och den samlade projektledarkompetensen hos oss är unik.

Som projektledare har du tillgång till olika forum för erfarenhetsutbyten, nätverk och utbildningar.

Trafikverket kan erbjuda dig en modern arbetsplats där vi möter varandra med respekt och omsorg i en öppen och nyskapande kultur. Hos oss lönar sig alltid goda prestationer, men vi är samtidigt noggranna med att skapa förutsättningar för en bra balans mellan arbete, familj och fritid. Vi är stolta över att ha utsetts till en av Sveriges bästa arbetsgivare.

Kvalifikationer

Ditt ledarskap präglas av att du skapar tillit och bygger förtroende med din kommunikativa förmåga. Du inspirerar, skapar delaktighet och driver utvecklingen tillsammans med ditt team och i samverkan med andra. Du är proaktiv och strukturerad i dina åtaganden och har en god problemlösningsförmåga.

Vi söker dig som har:

  • universitets- eller högskoleutbildning om minst 180hp (120p) med inriktning teknik eller samhällsbyggnad alternativt annan utbildning i kombination med relevant erfarenhet som vi bedömer likvärdig
  • aktuell och flerårig erfarenhet som projektledare, platschef eller liknande i järnvägsprojekt
  • ansvarat för budget, ekonomisk uppföljning och riskhantering i projekt
  • körkort för manuellt växlad personbil
  • goda kunskaper i svenska i tal och skrift

Det är meriterande om du har:

  • yrkeserfarenhet av järnvägsprojekt i produktionsskede
  • kontraktsvana samt kunskap inom entreprenad- och konsultjuridik

Övrig information

I denna rekrytering används webbaserade tester som en del i urvalet. Tester är planerade att skickas ut via mail under vecka: 13

Vi planerar att hålla intervjuer via Skype vecka: 15

Ansökan

De frågor som du får besvara när du skickar in din ansökan kommer att ligga till grund för det första urvalet vi gör.

Som sökande till Trafikverket kan du eventuellt behöva gå igenom en säkerhetsprövning. Den innehåller säkerhetsprövningssamtal och registerkontroll innan anställning, om tjänsten är placerad i säkerhetsklass. I vissa fall krävs svenskt medborgarskap för säkerhetsklassade tjänster.

Inom Investering leder vi de flesta av Trafikverkets projekt inom ombyggnation och nyinvesteringar. Vi arbetar med helheten - från planläggning och byggnation till färdig väg eller järnväg. Hela tiden med fokus på smarta lösningar och effektiv projektledning. Hos oss arbetar du med kollegor och olika intressenter, alla med sina kunskaper och erfarenheter, för att skapa hållbara transportlösningar.

På Trafikverket jobbar vi med att göra Sverige närmare. Vi tror på att en förening av olika erfarenheter, bakgrunder och perspektiv är den bästa grunden för att bygga en arbetsplats fri från diskriminering och en miljö där alla trivs och gör sitt bästa. Vi tror på mångfald där den gemensamma nämnaren är pålitlighet, engagemang och mod. För det är så vi bäst representerar vårt samhälle.

#LI-NA1

#LI-HYBRID


Sök tjänsten

Rekryterande chef Malin Roberts,
0101241639

ST Airi Larsson,
0101236243

SEKO Dennis Ryd,
0101238466

SACO Lisa Nilsson,
0101236823