Logga in
Logga in

Markförhandlare

Som  Markförhandlare  på Trafikverket är du med och underlättar vardagen för invånare och företagare i hela Sverige. Vi erbjuder vi dig en modern arbetsplats med många spännande utmaningar.

Sök tjänsten

Tillsammans med engagerade kollegor kommer du att bidra och vara till nytta för hela samhället. Så kom och bli en del av oss - och gör Sverige närmare! Trafikverket är stolta över att nyligen ha blivit nominerade till årets employer branding företag 2023. Vi erbjuder dig en trygg arbetsgivare, med goda förmåner och stora möjligheter till utveckling i din yrkesroll. För att underlätta livspusslet erbjuder vi i denna tjänst förtroendearbetstid samt möjlighet att teckna distansavtal som innebär att du kan arbeta upp till 40% av din arbetstid på distans.

Om jobbet

Som markförhandlare är du en viktig länk mellan Trafikverket och enskilda fastighetsägare, kommuner, myndigheter och övriga intressenter som berörs av våra väg- och järnvägsprojekt. Du tillhör enheten Markförhandling Väst och stödjer Trafikverkets infrastrukturprojekt med din specialistkunskap. Vi har nu behov av en markförhandlare som kommer att jobba i flera av våra projekt i Göteborg med omnejd.

Rollen innebär att du, både självständigt och tillsammans med kollegor, bland annat kommer att:

 • ordna markåtkomst i rätt tid, till rätt kostnad och med rätt innehåll
 • förhandla om ersättning för köp av och intrång på fastigheter
 • upprätta fastighetsrättsliga avtal
 • handha skadereglering/tvister
 • delta i planläggnings- och projekteringsarbetet
 • representera Trafikverket i lantmäteriförrättningar och andra myndighetskontakter

I denna tjänst ingår du i ett nätverk av markförhandlare inom Trafikverket. Detta ger dig stora möjligheter till samarbete med och stöd från andra med samma arbetsuppgifter samt kompetensutveckling och erfarenhetsutbyte inom den egna organisationen - vilket vi ser som en stor styrka. Det finns även möjlighet att driva eller delta i vårt utvecklingsarbete eller i utvecklingen av vårt arbetssätt.

Arbetet innebär ibland möten utanför kontorstid som samrådsmöten med allmänheten, markägarsammanträden och lantmäterisammanträden. Även resor i tjänsten förekommer.

Vi jobbar i en lärande organisation där vi delar med oss av våra kunskaper och erfarenheter till varandra för att alltid utvecklas. För oss är det självklart att du ska få en bra start för att lyckas i rollen och erbjuder därför en individuellt anpassad utbildningsplan samt utbildningspaket med kurser för dig som vill utvecklas inom området.

Kvalifikationer

Vem är du?

För att lyckas i rollen ser vi att du lösningsorienterat och självständigt ser vad som behöver göras och agerar därefter. Eftersom arbetet innebär många kontakter med markägare, allmänhet och andra intressenter både inom och utanför Trafikverket ser vi att du har en styrka i att bygga förtroende och har en förmåga att skapa långsiktiga relationer. Du är en person som gärna tar egna initiativ samt har förmåga att se och lyfta fram förbättringspotentialer inom arbetssätt och processer. Därutöver har du god analytisk problemlösningsförmåga.

Vi söker dig som:

 • har högskoleexamen om minst 180hp (120p) inom lantmäteri, samhällsbyggnad, infrastruktur eller juristexamen med inriktning mot fastighetsrätt. Alternativt har du annan akademisk utbildning som bedöms relevant för tjänsten
 • har några års aktuell och relevant arbetslivserfarenhet av fastighetsrättsliga frågor som du fått som exempelvis: fastighetsförvaltare, exploateringsingenjör, agronom, jägmästare, lantmätare, ledningsägare, projektledare exploatering, mäklare med inriktning mot specialfastigheter eller liknande
 • har några års aktuell och relevant erfarenhet av förhandling, avtalshantering eller avtalstolkning inom fastighetsrättsliga området
 • har mycket goda kunskaper i svenska i tal och skrift
 • har körkort för manuellt växlad personbil

Det är meriterande om du:

 • har arbetat med markåtkomst
 • har kunskap om och erfarenhet av infrastruktur- och samhällsbyggnadsprocessen
 • har kunskap om och erfarenhet av detaljplaner och den kommunala planeringsprocessen

Övrig information

I denna rekrytering används webbaserade tester som en del i urvalet. Tester är planerade att skickas ut via mail under vecka 48.

Vi planerar att hålla intervjuer via Skype 13-14 december.

Vi använder främst mail (från mejladress: noreply@heroma.se) för att göra utskick och kallelser. Kolla din inkorg och även skräppost/SPAM regelbundet under denna tid för att vara säker på att du får all information från oss!

Ansökan

De frågor som du får besvara när du skickar in din ansökan kommer att ligga till grund för det första urvalet vi gör. Vänligen hänvisa inte enbart till ditt CV.

Som sökande till Trafikverket kan du eventuellt behöva gå igenom en säkerhetsprövning. Den innehåller säkerhetsprövningssamtal och registerkontroll innan anställning, om tjänsten är placerad i säkerhetsklass. I vissa fall krävs svenskt medborgarskap för säkerhetsklassade tjänster.


Sök tjänsten

Rekryterande chef Andreas Eckre,
0101236748

SEKO Anna Carlsson,
0101236055

ST Airi Larsson,
0101236243

SACO Roxan Saleh,
0101236222