Logga in
Logga in

Markförhandlare

Som Markförhandlare på Trafikverket är du med i ett gäng av engagerade kollegor där alla strävar efter att bidra och vara till nytta för hela samhället. Så kom och bli en del av oss - och gör Sverige närmare!

Sök tjänsten

Om jobbet

Trafikverket är stolta över att nyligen ha blivit nominerade till årets employer branding företag 2023. Vi erbjuder dig en trygg arbetsgivare, med goda förmåner och stora möjligheter till utveckling i din yrkesroll. För att underlätta livspusslet erbjuder vi i denna tjänst förtroendearbetstid samt möjlighet att teckna distansavtal som innebär att du kan arbeta upp till 40% av din arbetstid på distans.

Arbetet innebär att både självständigt och tillsammans med kollegor ordna markåtkomst för projekten. Du deltar i projektens livscykel från tidig utredning, via framtagande av väg- och järnvägsplaner till byggskeden och fram tills dess att samtliga fastighetsärenden är avslutade.

Du upprätthåller kontakter och informerar fastighetsägare under alla skeden, förhandlar om ersättning för köp av och intrång i fastigheter, hanterar värderings-, förhandlings- och avtalsfrågor samt ansvarar för fastighetsrättsliga och skadeförebyggande frågor. Du handhar även skadereglering/tvister samt verkar som Trafikverkets representant inför lantmäterimyndighet och biträder juristerna vid domstol i fastighetsfrågor.

Du kommer tillhöra en enhet med för närvarande 22 personer, som finns på fyra olika orter i region Väst. Vi jobbar i en lärande organisation där vi delar med oss av våra kunskaper och erfarenheter till varandra för att alltid utvecklas.


Kvalifikationer

Vem är du?

Som person ser vi att du är initiativtagande och ser självständigt vad som behöver göras och agerar därefter, med hjälp av din goda problemlösningsförmåga. Eftersom arbetet innebär många kontakter med markägare, allmänhet och andra intressenter är det viktigt att vara en god relationsbyggare som bygger nya nätverk, vårdar befintliga och inger förtroende. Du har god kommunikativ förmåga och förmedlar budskap på ett enkelt och lyhört sätt och anpassar din kommunikation till mottagaren. Vidare har du god samarbetsförmåga och du ser till hela organisationen och delar med dig av den information som behövs för att nå önskade resultat.

Vi söker dig som

  • har universitets- eller högskoleutbildning med inriktning mot lantmäteri eller annan utbildning med inriktning mot fastighetsrätt
  • har flera års erfarenhet av fastighetsrättsligt arbete
  • uttrycker dig mycket väl i tal och skrift på svenska, då rättsliga dokument upprättas i tjänsten
  • har körkort för personbil

Det är meriterande om du:

  • har flerårig erfarenhet inom infrastruktur- och samhällsbyggnadsprocessen
  • har flerårig erfarenhet av förhandling inom det fastighetsrättsliga området
  • har flerårig erfarenhet av värdering inom det fastighetsrättsliga området
  • har flerårig erfarenhet av markåtkomstfrågor.

Övrig information

Vi använder främst mail (från mejladress: noreply@heroma.se) för att göra utskick och kallelser. Kolla din inkorg och även skräppost/SPAM regelbundet under denna tid för att vara säker på att du får all information från oss!

I denna rekrytering används webbaserade tester som en del i urvalet.

Önskar du att arbeta delvis på distans? I den här tjänsten kan det finnas möjlighet att arbeta hemifrån upp till 40 procent av din arbetstid.

#LI-Hybrid

Intervjuerna är preliminärt planerade att hållas v. 50-51/2022.

Ansökan

De frågor som du får besvara när du skickar in din ansökan kommer att ligga till grund för det första urvalet vi gör. Du behöver därför inte bifoga ett personligt brev, det räcker med ett CV och att du besvarar frågorna noga.

Som sökande till Trafikverket kan du eventuellt behöva gå igenom en säkerhetsprövning. Den innehåller säkerhetsprövningssamtal och registerkontroll innan anställning, om tjänsten är placerad i säkerhetsklass. I vissa fall krävs svenskt medborgarskap för säkerhetsklassade tjänster.

Som anställd i Trafikverket kan du komma att bli krigsplacerad utifrån totalförsvarets behov.

Inom Investering leder vi de flesta av Trafikverkets projekt inom ombyggnation och nyinvesteringar. Vi arbetar med helheten - från planläggning och byggnation till färdig väg eller järnväg. Hela tiden med fokus på smarta lösningar och effektiv projektledning. Hos oss arbetar du med kollegor och olika intressenter, alla med sina kunskaper och erfarenheter, för att skapa hållbara transportlösningar.

På Trafikverket jobbar vi med att göra Sverige närmare. Vi tror på att en förening av olika erfarenheter, bakgrunder och perspektiv är den bästa grunden för att bygga en arbetsplats fri från diskriminering och en miljö där alla trivs och gör sitt bästa. Vi tror på mångfald där den gemensamma nämnaren är pålitlighet, engagemang och mod. För det är så vi bäst representerar vårt samhälle.

Sök tjänsten

Rekryterande chef Fredrik Öjefelt,
0101236721

SEKO Anna Carlsson,
0101236055

ST Airi Larsson,
0101236243

SACO Roxan Saleh,
0101236222