Logga in
Logga in

Markförhandlare till avdelningen Markåtkomst och Plansamordning

Vill du ta chansen att kombinera markförhandling och samhällsviktiga projekt?

Sök tjänsten

Trafikverket söker nu markförhandlare på flera orter med fokus på att stötta såväl investeringsprojekt som stora program såsom exempelvis Ostlänken. Hos oss på Trafikverket erbjuder vi dig en modern arbetsplats med många spännande utmaningar. Tillsammans med engagerade kollegor kommer du att bidra och vara till nytta för hela samhället. Så kom och bli en del av oss - och gör Sverige närmare!

Om jobbet

Som markförhandlare är du med i hela kedjan från planläggning, projekteringsarbete, byggskede till överlämning av färdig anläggning. Inom ditt kompetensområde är du sakkunnig och delaktig i att utveckla interna arbetssätt. Det är en spännande roll där du självständigt och tillsammans med dina kollegor har ansvar för markåtkomstfrågor som bl. a innebär:

  • att förhandla om ersättning för köp av och intrång på fastigheter
  • fastighetsrättsliga avtal
  • skadereglering/tvister
  • delta i planläggnings- och projekteringsarbete
  • representera Trafikverket i lantmäteriförrättningar samt andra kontakter med myndigheter och enskilda fastighetsägare

Vi jobbar i en lärande organisation där vi delar med oss av våra kunskaper och erfarenheter till varandra för att alltid utvecklas och förbättras. Det finns även möjlighet att driva eller delta i vårt utvecklingsarbete eller i utvecklingen av vårt arbetssätt.

För oss är det självklart att du ska få en bra start för att lyckas i rollen och vi har ett internt utbildningspaket för dig som vill utvecklas inom området.

Kvalifikationer

Vem är du?

För att trivas i den här tjänsten ska du vara trygg i din roll och i din kompetens. Du är kommunikativ i såväl tal som skrift och har lätt för att skapa relationer där du inger förtroende och får andra att känna sig bekväma. Du trivs både med att arbeta självständigt och tillsammans med andra i projektform. Då arbetet innebär många kontakter med markägare och andra intressenter ställs höga krav på din sociala förmåga. Du har en hög problemlösningsförmåga och driver processen framåt på ett effektivt sätt.

Vi söker dig som:

  • har en universitets- eller högskoleutbildning om minst 180 hp (120p) inom lantmäteri/samhällsbyggnad, infrastruktur- eller juristexamen med inriktning mot fastighetsrätt, alternativt annan akademisk utbildning och erfarenhet som vi sammantaget bedömer likvärdig.
  • har några års aktuell och relevant arbetslivserfarenhet av fastighetsrättsliga frågor som du fått som exempelvis: fastighetsförvaltare, exploateringsingenjör, agronom, jägmästare, lantmätare, ledningsägare, projektledare exploatering, mäklare med inriktning mot specialfastigheter eller liknande.
  • har några års aktuell och relevant erfarenhet av förhandling, avtalshantering eller avtalstolkning inom fastighetsrättsliga området.
  • har mycket god förmåga att uttrycka dig på svenska i både tal och skrift
  • har körkort för personbil

Övrig information

Webbaserade tester kommer att användas som en del i denna rekryteringsprocess. Intervjuer kommer att ske via Skype i vecka 43-45.

Vi använder främst mail (från mejladress: noreply@heroma.se) för att göra utskick och kallelser. Kolla din inkorg och även skräppost/SPAM regelbundet under denna tid för att vara säker på att du får all information från oss!

Önskar du att arbeta delvis på distans? I den här tjänsten har du som vill, möjlighet att ha en dialog med din chef kring att arbeta hemifrån eller från ett annat Trafikverkskontor vissa dagar. 

Placeringsort är antingen Eskilstuna, Norrköping, Nyköping, Solna eller Uppsala. Vänligen uppge din önskade placeringsort i din ansökan.

Ansökan

De frågor som du får besvara när du skickar in din ansökan kommer att ligga till grund för det första urvalet vi gör. 

Som sökande till Trafikverket kan du eventuellt behöva gå igenom en säkerhetsprövning. Den innehåller säkerhetsprövningssamtal och registerkontroll innan anställning, om tjänsten är placerad i säkerhetsklass. I vissa fall krävs svenskt medborgarskap för säkerhetsklassade tjänster.

Inom Investering leder vi de flesta av Trafikverkets projekt inom ombyggnation och nyinvesteringar. Vi arbetar med helheten - från planläggning och byggnation till färdig väg eller järnväg. Hela tiden med fokus på smarta lösningar och effektiv projektledning. Hos oss arbetar du med kollegor och olika intressenter, alla med sina kunskaper och erfarenheter, för att skapa hållbara transportlösningar.

På Trafikverket jobbar vi med att göra Sverige närmare. Vi tror på att en förening av olika erfarenheter, bakgrunder och perspektiv är den bästa grunden för att bygga en arbetsplats fri från diskriminering och en miljö där alla trivs och gör sitt bästa. Vi tror på mångfald där den gemensamma nämnaren är pålitlighet, engagemang och mod. För det är så vi bäst representerar vårt samhälle.

Sök tjänsten

Rekryterande chef Anna-Leena Larsson,
0101233656

Rekryterande chef Kristina Wikman,
0101233856

Rekryterande chef Esther Lundkvist,
0101233974

ST Airi Larsson,
0101236243

SEKO Anna Carlsson,
0101236055

SEKO Per-Arne Utbult,
0101232824

SACO Christina Mattila,
0101237068

SACO Roxan Saleh,
0101236222

Läs mer