Logga in
Logga in

Markförhandlare till infrastrukturprojekt

Vill du ta chansen att kombinera markförhandling och samhällsviktiga projekt? Trafikverket söker nu markförhandlare med fokus på att stötta väg- och järnvägsprojekt med olika komplexitet och omfattning.

Sök tjänsten

Hos oss på Trafikverket erbjuder vi dig en modern arbetsplats med många spännande utmaningar. Tillsammans med engagerade kollegor kommer du att bidra och vara till nytta för hela samhället. Så kom och bli en del av oss - och gör Sverige närmare!

Om jobbet

Som markförhandlare är du med i hela kedjan från planläggning, projekteringsarbete, byggskede till överlämning av färdig anläggning. Inom ditt kompetensområde är du sakkunnig och delaktig i att utveckla interna arbetssätt. Det är en varierande roll där du självständigt och tillsammans med dina kollegor har ansvar för markåtkomstfrågor som bl. a innebär att:

  • förhandla om ersättning för köp av och intrång på fastigheter
  • upprätta fastighetsrättsliga avtal
  • hantera skadereglering/tvister
  • delta i planläggnings- och projekteringsarbete
  • representera Trafikverket i lantmäteriförrättningar samt andra kontakter med myndigheter och enskilda fastighetsägare

Vi jobbar i en lärande organisation där vi delar med oss av våra kunskaper och erfarenheter till varandra för att alltid utvecklas och förbättras. Det finns även möjlighet att driva eller delta i vårt utvecklingsarbete eller i utvecklingen av vårt arbetssätt.

För oss är det självklart att du ska få en bra start för att lyckas i rollen och vi har ett internt utbildningspaket för dig som vill utvecklas inom området.

Vad kan vi som arbetsgivare erbjuda dig?

Vi kan bland annat erbjuda dig:

-Ett flexibelt arbete där du får möjligheten att arbeta 40% på distans

-Gott om semesterdagar. För dig som har fyllt 30 år erbjuder vi 31 semesterdagar och för dig som är över 40 år erbjuder vi 34 semesterdagar.

-Vid föräldraledighet ger vi ett föräldrapenningtillägg på 10 procent utöver den föräldrapenning som Försäkringskassan betalar.

Kvalifikationer

Vem är du?

För att trivas i den här tjänsten ska du vara trygg i din roll och i din kompetens. Du är kommunikativ i såväl tal som skrift och har lätt för att skapa relationer där du inger förtroende och får andra att känna sig bekväma. Du är bra på och trivs både med att arbeta självständigt och tillsammans med andra i projektform och har därför god samarbetsförmåga samt bidrar med engagemang och energi. Då arbetet innebär många kontakter med markägare och andra intressenter ställs höga krav på din sociala förmåga. Utöver detta ser du helheter och lösningar på problem och har därför en god analytisk problemlösningsförmåga.

Vi söker dig som

  • har en universitets- eller högskoleutbildning om minst 180 hp (120p) inom lantmäteri eller juristexamen med inriktning mot fastighetsrätt, alternativt annan akademisk utbildning och erfarenhet som Trafikverket sammantaget bedömer likvärdig.
  • har några års aktuell och relevant arbetslivserfarenhet av fastighetsrättsliga frågor som du fått som exempelvis: fastighetsförvaltare, exploateringsingenjör eller lantmätare
  • har goda kunskaper i svenska i tal och skrift
  • har körkort för personbil

Det är meriterande om du

  • har aktuell och relevant erfarenhet av att ha arbetat med fastighetsrättsliga frågor inom infrastruktur

Övrig information

I denna rekrytering kan webbaserade tester komma att användas som en del i urvalet.

De första intervjuerna kommer preliminärt att hållas via Skype under vecka 26-27.

Önskar du att arbeta delvis på distans? I den här tjänsten har du som vill möjlighet att ha en dialog kring att arbeta hemifrån eller från ett annat Trafikverkskontor ett par dagar i veckan.

#LI-EA2

Ansökan

De frågor som du får besvara när du skickar in din ansökan kommer att ligga till grund för det första urvalet vi gör. 

Som sökande till Trafikverket kan du eventuellt behöva gå igenom en säkerhetsprövning. Den innehåller säkerhetsprövningssamtal och registerkontroll innan anställning, om tjänsten är placerad i säkerhetsklass. I vissa fall krävs svenskt medborgarskap för säkerhetsklassade tjänster.

Inom Investering leder vi de flesta av Trafikverkets projekt inom ombyggnation och nyinvesteringar. Vi arbetar med helheten - från planläggning och byggnation till färdig väg eller järnväg. Hela tiden med fokus på smarta lösningar och effektiv projektledning. Hos oss arbetar du med kollegor och olika intressenter, alla med sina kunskaper och erfarenheter, för att skapa hållbara transportlösningar.

På Trafikverket jobbar vi med att göra Sverige närmare. Vi tror på att en förening av olika erfarenheter, bakgrunder och perspektiv är den bästa grunden för att bygga en arbetsplats fri från diskriminering och en miljö där alla trivs och gör sitt bästa. Vi tror på mångfald där den gemensamma nämnaren är pålitlighet, engagemang och mod. För det är så vi bäst representerar vårt samhälle.

Sök tjänsten

Rekryterande chef: Anna Stenvard,
0101243281

SEKO: Anna Carlsson,
0101236055

ST: Airi Larsson,
0101236243

SACO: Roxan Saleh,
0101236222