Logga in
Logga in

Markförhandlingsingenjör till Härnösand

Som Markförhandlingsingenjör på Trafikverket är du med och underlättar vardagen för invånare och företagare i hela Sverige. Det gör du genom att vara med och forma framtidens infrastruktur.

Sök tjänsten

Om jobbet

Som Markförhandlingsingenjör är du ett fastighetsrättsligt stöd i väg- och järnvägsprojekt i samarbete med våra markförhandlare. Du kommer i din roll att vara en viktig länk mellan Trafikverket och enskilda fastighetsägare, kommuner och myndigheter och övriga intressenter som berörs av våra projekt.

Din uppgift i projekten kommer att röra frågor gällande markåtkomst, upprätta underlag för förhandling om ersättning för köp av och intrång i fastigheter samt upprätta underlag till övriga fastighetsrättsliga avtal. Du kommer att delta i projekten från tidig utredning i plan- och byggskeden fram tills dess att samtliga fastighetsärenden är avslutade. Du stödjer även markförhandlaren som är Trafikverkets representant vid lantmäteriförrättningar, vilket exempelvis kan innebära framtagande av underlag samt kontakt med fastighetsägare. Som markförhandlingsingenjör kommer du även att vara ansvarig för egna mindre projekt och ärenden.

Hos oss har du goda utvecklingsmöjligheter, vi ser att du inom ett par år tar dig an en markförhandlarroll och självständigt utgör stöd i fastighetsrättsliga frågor i infrastrukturprojekten.

Du kommer tillhöra en sektion med för närvarande 23 personer, som finns på fyra olika orter i region Mitt. Vi jobbar i en lärande organisation där vi delar med oss av våra kunskaper och erfarenheter till varandra för att alltid utvecklas.

Kvalifikationer

Vem är du?

Vi söker dig som är i starten av din karriär och som vill fördjupa och bredda din kompetens inom de fastighetsrättsliga frågorna. Arbetet tillsammans med markförhandlaren innebär många kontakter med markägare, allmänheten och andra intressenter både inom och utanför Trafikverket. För att lyckas i rollen ser vi därför att du är självgående och har mycket god kommunikationsförmåga, vilket innebär att du förmedlar budskap på ett enkelt sätt samt är lyhörd och anpassar din kommunikation till mottagaren. Du är också initiativtagande och ser självständigt vad som behöver göras och agerar därefter samt har god samarbetsförmåga och ett strukturerat arbetssätt.  

Vi ser vidare att du har en god analytisk problemlösningsförmåga.

Vi söker dig som

  • nyligen har examinerats från universitet eller högskola (minst 180 hp/120 p) inom lantmäteri eller annan relevant högskoleutbildning som vi bedömer likvärdig (Nyligen 2020, 2021, 2022)
  • har mycket goda kunskaper i svenska i tal och skrift, då rättsliga dokument upprättas i tjänsten
  • har körkort för manuellt växlad personbil

Övrig information

Placeringsort: Härnösand

Vi använder främst mail (från mejladress: noreply@heroma.se) för att göra utskick och kallelser. Kolla din inkorg och även skräppost/SPAM regelbundet under denna tid för att vara säker på att du får all information från oss!

I denna rekrytering används webbaserade tester som en del i urvalet. Testerna skickas ut 30/11 och du har fem dagar på dig att genomföra dem. Tester skickas till de kandidater som möter skallkraven.

Intervjuer är preliminärt planerade vecka 50 och kommer genomföras via Skype eller på vårt kontor i Härnösand.

Önskar du att arbeta delvis på distans? I den här tjänsten kan det finnas möjlighet att arbeta hemifrån upp till 40 procent av din arbetstid.

#LI-Hybrid #LI-SP1

Ansökan

De frågor som du får besvara när du skickar in din ansökan kommer att ligga till grund för det första urvalet vi gör. 

Som sökande till Trafikverket kan du eventuellt behöva gå igenom en säkerhetsprövning. Den innehåller säkerhetsprövningssamtal och registerkontroll innan anställning, om tjänsten är placerad i säkerhetsklass. I vissa fall krävs svenskt medborgarskap för säkerhetsklassade tjänster.

Inom Investering leder vi de flesta av Trafikverkets projekt inom ombyggnation och nyinvesteringar. Vi arbetar med helheten - från planläggning och byggnation till färdig väg eller järnväg. Hela tiden med fokus på smarta lösningar och effektiv projektledning. Hos oss arbetar du med kollegor och olika intressenter, alla med sina kunskaper och erfarenheter, för att skapa hållbara transportlösningar.

På Trafikverket jobbar vi med att göra Sverige närmare. Vi tror på att en förening av olika erfarenheter, bakgrunder och perspektiv är den bästa grunden för att bygga en arbetsplats fri från diskriminering och en miljö där alla trivs och gör sitt bästa. Vi tror på mångfald där den gemensamma nämnaren är pålitlighet, engagemang och mod. För det är så vi bäst representerar vårt samhälle.

Sök tjänsten

Rekryterande chef Anna Stenvard,
0101243281

ST Airi Larsson,
0101236243

SACO Roxan Saleh,
0101236222

SEKO Anna Carlsson,
0101236055

Läs mer