Logga in
Logga in

Markprojekteringsspecialist

Som Markprojekteringsspecialist på Trafikverket är du med och underlättar vardagen för invånare och företagare i hela Sverige. Det gör du genom att vara med och bidra till framtidens infrastruktur.

Sök tjänsten

Om jobbet

Som specialist inom markprojektering är dina viktigaste arbetsuppgifter att vara behjälplig i upphandlingar av järnvägsplaner, systemhandlingar (och i viss mån vägplaner) samt förfrågningsunderlag för entreprenader. Du kommer också att stötta projektledare för både järnväg och väg med din tekniska kompetens inom områden som masshantering, schaktbarhet, materialfrågor, mängder, kanalisation och föroreningar i mark mm. Idag har frågor som ligger mellan spår, geo- och avvattningsteknik i järnvägsprojekt ibland hamnat mellan stolarna. Där kommer din kompetens att göra stor nytta. Både små projekt med mindre åtgärder som stora komplicerade infrastrukturprojekt har behov av dig. Vi ser att du trivs att jobba med många personer och har en förmåga att snabbt sätta dig in i frågeställningar. Du har också förmåga att på ett enkelt och pedagogiskt vis förklara tekniska frågor inom ditt kompetensområde för projektledare, kollegor och våra kontraktsparter. Vi har ett stort behov att bygga upp detta teknikområde och du blir en nyckelperson.

Dig erbjuder vi ett spännande och utvecklande arbete där du i din roll som specialist arbetar med ett brett spann av projekt med varierande storlek, komplexitet och utmaningar. I din roll har du möjlighet att påverka och utveckla branschen då du förutom att stödja våra investeringsprojekt även kan arbeta med utveckling av regelverk och delta i forsknings- och innovationsprojekt. Du kommer att tillhöra en enhet med engagerade specialister med hög kompetens som tillsammans har en helt unik bredd och erfarenhet. Möjlighet till distansarbete del av tid erbjuds också.

Jag som blir din närmsta chef heter Arvid Hejll. Jag drivs av ett tillitsbaserat ledarskap där jag engagerar mig i mina medarbetares utveckling, frågor och problem. Trafikverkets värderingar pålitliga, engagerade och modiga passar en specialists vardag i att stötta projekt och driva utvecklingen framåt för hela anläggningsbranschen. På vår avdelning med specialister har vi ett mycket gott samarbetsklimat där vi hjälper och stöttar varandra. Detta tillsammans med nya och moderna lokaler, bra teknisk utrustning och säkerhet i fokus ger mycket goda förutsättningar för en hälsosam arbetsmiljö. Jag hoppas du med rätt kompetens vill vara en del av vårt team och hjälpa till att leverera mer väg och järnväg för pengarna så att alla kommer fram smidigt, grönt och tryggt.

Din utveckling

Trafikverket är en stor organisation och du kommer att ha goda möjligheter att vidareutvecklas utifrån din erfarenhet och kompetens. Du får tillgång till ett kompetensnätverk där du kan utbyta erfarenheter och bygga nätverk inom hela verket.

Du erbjuds en modern arbetsplats där vi möter varandra med respekt och omsorg i en öppen och nyskapande kultur. Hos oss lönar sig alltid goda prestationer och vi är noggranna med att skapa förutsättningar för en bra balans mellan arbete och fritid. Vi är stolta över att ha utsetts till en av Sveriges bästa arbetsgivare.

 

 

Kvalifikationer

I den här tjänsten behöver du ha en förmåga att kunna se både helhet och detalj i projektfrågor och förstå hur markfrågor hänger ihop med andra teknikområden. Vi lägger vikt vid att du har en bra kommunikationsförmåga för mer komplexa budskap och att du är samarbetsorienterad.

Vi söker dig som

  • har flerårig erfarenhet i närtid av kvalificerade arbetsuppgifter inom markfrågor som till exempel markprojektering, entreprenadfrågor och/eller AMA anläggning kopplade till infrastrukturprojekt
  • har goda kunskaper i svenska i tal och skrift
  • har körkort för personbil

Det är meriterande om du

  • om du har erfarenhet av entreprenad- och/eller beställarroll
  • om du har erfarenhet av markprojektering från infrastrukturprojekt

Övrig information

Önskar du att arbeta delvis på distans? I den här tjänsten kan det finnas möjlighet att arbeta hemifrån upp till 40 procent av din arbetstid.

I denna rekrytering kan urvalstest och arbetsprov komma att appliceras.

Valbara placeringsorter: Östersund, Härnösand, Sundsvall, Borlänge, Gävle och Uppsala

Ansökan

De frågor som du får besvara när du skickar in din ansökan kommer att ligga till grund för det första urvalet vi gör. 

Som sökande till Trafikverket kan du eventuellt behöva gå igenom en säkerhetsprövning. Den innehåller säkerhetsprövningssamtal och registerkontroll innan anställning, om tjänsten är placerad i säkerhetsklass. I vissa fall krävs svenskt medborgarskap för säkerhetsklassade tjänster.

Inom Investering leder vi de flesta av Trafikverkets projekt inom ombyggnation och nyinvesteringar. Vi arbetar med helheten - från planläggning och byggnation till färdig väg eller järnväg. Hela tiden med fokus på smarta lösningar och effektiv projektledning. Hos oss arbetar du med kollegor och olika intressenter, alla med sina kunskaper och erfarenheter, för att skapa hållbara transportlösningar.

På Trafikverket jobbar vi med att göra Sverige närmare. Vi tror på att en förening av olika erfarenheter, bakgrunder och perspektiv är den bästa grunden för att bygga en arbetsplats fri från diskriminering och en miljö där alla trivs och gör sitt bästa. Vi tror på mångfald där den gemensamma nämnaren är pålitlighet, engagemang och mod. För det är så vi bäst representerar vårt samhälle.

Sök tjänsten

Rekryterande chef Arvid Hejll,
0101239038

SEKO Anna Carlsson,
0101236055

ST Airi Larsson,
0101236243

SACO Daniel Jonsson,
0101231549

Läs mer