Logga in
Logga in

Miljöspecialist

Som Miljöspecialist på Trafikverket är du med och underlättar vardagen för invånare och företagare i hela Sverige. Det gör du genom att vara med och bidra till framtidens infrastruktur.

Sök tjänsten

Nu söker vi en erfaren Miljöspecialist till Trafikverkets investeringsverksamhet där Tvärförbindelse Södertörn har behov av kompetensförstärkning. Väg 259 Tvärförbindelse Södertörn ska bli en två mil lång, säker och hållbar förbindelse mellan Kungens kurva och Jordbro. En fjärdedel av sträckan kommer gå i tunnlar. Vägen är en viktig pusselbit i den yttre tvärleden runt Stockholm och skapar möjligheter för utveckling i en starkt växande region. Trafikverket är stolta över att nyligen ha blivit utsedda till en av Sveriges tio mest attraktiva arbetsgivare och nominerade till årets employer branding företag 2023. Med andra ord - hos oss trivs man! Vi månar om worklife balance och erbjuder i denna tjänst förtroendearbetstid samt möjlighet till distansavtal som innebär att du kan arbeta upp till 40% av din arbetstid på distans.

Om jobbet

Som miljöspecialist ansvarar du för arbetet med miljöfrågor, främst kopplat till miljöbalken. Du kommer att ingå som en del i en projektorganisation, där du tillsammans med projektledningen ansvarar för att samordna och driva miljöarbetet gentemot konsulter och entreprenörer. Du säkerställer att miljöarbetet genomförs i enlighet med projektplan, lagar, riktlinjer och policys. Arbetsuppgifterna spänner över hela kedjan: I planerings- och projekteringsskedet kan det vara att säkerställa framtagandet av handlingar till tillståndsansökningar samt miljökrav för kommande upphandlingar. I byggskedet kan det vara att säkra att lagkrav, kontraktskrav med mera efterlevs så att vi kan överlämna en miljösäkrad färdig anläggning. Inom ditt kompetensområde är du sakkunnig och tillsammans med andra miljöspecialister, såväl anställda som konsulter, stödjer ni projektorganisationen inom samtliga miljöområden. Arbetet sker i samarbete med övriga teknikområden.

Du kommer också att ingå i ett nätverk av ca 140 miljöspecialister inom verksamhetsområdet investering teknik och miljö. Detta ger dig stora möjligheter till samarbete med och stöd från andra miljöspecialister samt kompetensutveckling och erfarenhetsutbyte inom den egna organisationen - vilket vi ser som en stor styrka.

Kvalifikationer

Vem är du?

Vi söker dig som har lätt för att samarbeta med olika personer och intressenter. Du eftersträvar ett välfungerande samarbete i alla sammanhang. Med hjälp av din goda kommunikationsförmåga kan du engagera din omgivning och förmedla ditt budskap på ett enkelt och tydligt sätt. För att lyckas i rollen ser vi att du är förmåga att tänka strategiskt  och se helheter utifrån flera aspekter såsom teknik, miljö, juridik, ekonomi och samhällsbyggande. Du tar initiativ och driver ditt arbete självständigt och tar ansvar för dina frågor utifrån ett lösningsorienterat perspektiv.

Vi söker dig som:

  • har universitets eller högskoleexamen, minst kandidatexamen med teknisk eller naturvetenskaplig inriktning, alternativt annan utbildning som tillsammans med relevant arbetslivserfarenhet bedöms likvärdig
  • har flerårig aktuell erfarenhet av arbete med olika miljöfrågor, framförallt kopplat till miljöbalken
  • har erfarenhet av att arbeta med miljöfrågor inom samhällsbyggnad
  • har bred generell miljökompetens
  • har körkort för personbil
  • har goda kunskaper i svenska i tal och skrift

Det är meriterande om du:

  • har erfarenhet av miljöarbete kopplat till byggande av väg och järnväg
  • har erfarenhet av miljöarbete i upphandlingsskede och entreprenadskede
  • har erfarenhet inom vattenverksamhet samt av att arbeta med anmälningsärenden och att granska eller ta fram ansökningshandlingar för tillstånd till vattenverksamhet
  • kan uttrycka dig väl på engelska i tal och skrift

Övrig information

I denna tjänst kan vi erbjuda följande placeringsorter: Solna.

De frågor som du får besvara när du skickar in din ansökan kommer att ligga till grund för det första urvalet vi gör. Vänligen hänvisa inte enbart till ditt CV.

I denna rekryteringsprocess används webbaserade tester som en del i urvalet. Tester är planerade att skickas ut via mail i mitten av vecka 41. 

Intervjuer hålls via Skype och är planerade till vecka 42 och 43.

Ansökan

Som sökande till Trafikverket kan du eventuellt behöva gå igenom en säkerhetsprövning. Den innehåller säkerhetsprövningssamtal och registerkontroll innan anställning, om tjänsten är placerad i säkerhetsklass. I vissa fall krävs svenskt medborgarskap för säkerhetsklassade tjänster.

Inom Investering leder vi de flesta av Trafikverkets projekt inom ombyggnation och nyinvesteringar. Vi arbetar med helheten - från planläggning och byggnation till färdig väg eller järnväg. Hela tiden med fokus på smarta lösningar och effektiv projektledning. Hos oss arbetar du med kollegor och olika intressenter, alla med sina kunskaper och erfarenheter, för att skapa hållbara transportlösningar.

På Trafikverket jobbar vi med att göra Sverige närmare. Vi tror på att en förening av olika erfarenheter, bakgrunder och perspektiv är den bästa grunden för att bygga en arbetsplats fri från diskriminering och en miljö där alla trivs och gör sitt bästa. Vi tror på mångfald där den gemensamma nämnaren är pålitlighet, engagemang och mod. För det är så vi bäst representerar vårt samhälle.

#LI-NA1

#LI-HYBRID

Sök tjänsten

Rekryterande chef Nina Gartz,
0101232405

SEKO Anna Carlsson,
0101236055

ST Airi Larsson,
0101236243

SACO Roxan Saleh,
0101236222