Logga in
Logga in

Projektenhetschef Investering väg

Vill du ta chansen att kombinera ledarskap och samhällsviktiga projekt? Trafikverket söker nu två enhetschefer med goda ledaregenskaper som har ett genuint intresse för samhällsutvecklingen.

Sök tjänsten

Om jobbet

Som chef för enheten Väg i distrikt Mitt har du ett helhetsansvar (budget-, verksamhets-och personalansvar) för en verksamhet som årligen hanterar ett 30-tal vägprojekt till en volym om ca 300 miljoner kronor. Enheten omfattar c:a 15 projektledare och projektingenjörer som bedriver investeringsuppdrag i mindre team i projektform. Utifrån uppsatta mål lägger du och dina medarbetare grunden för professionell styrning av våra leverantörer vilket innebär ett kontinuerligt arbete med att utveckla arbetssätt och metoder för oss att verka som en professionell beställare. Ditt uppdrag som chef är att stötta när det behövs, vara projektsponsor, ombud, klarlägga ansvarsförhållanden, bedöma kompetensbehov, definiera samarbetsrelationer och gränssnitt gentemot andra delar av Trafikverket och marknadsaktörer i övrigt. Du ingår i distriktets ledningsgrupp och rapporterar direkt till distriktschefen. Det som står högt på din agenda är att utveckla en aktiv projektstyrning, engagerade kundrelationer och aktivt arbete med klimatfrågor där FN:s klimatmål står i fokus. Du strävar mot en kultur som bygger på ett högt säkerhet- och arbetsmiljötänk. Du kan lätt ta till dig våra värderingar "pålitliga, engagerade och modiga" och omsätta det i verksamheten. Ditt ledarskap präglas av öppenhet och tron på individens förmåga där du skapar goda förutsättningar för medarbetarna att fullgöra sina uppdrag. Du kommer att ha en geografisk spridd organisation där det är viktigt i din roll som ledare att vara lyhörd, skapa engagemang och motivera dina medarbetare.

Vill du vara med och göra Sverige närmare? Då är det här jobbet för dig!

Vad kan vi erbjuda dig?

Trafikverket är en modern arbetsgivare där möten ofta sker i digital miljö. Att kunna bygga förtroendefulla relationer och hantera olika intressen är ett måste i en verksamhet som vår. Du är första linjens chef och leder enheten genom starkt personalengagemang, öppenhet, samarbete och samverkan med medarbetarna, chefskollegor och andra samarbetsytor både internt och externt samt med en nyfikenhet och drivkraft kring förbättringsarbete och klimatfrågor. Du arbetar proaktiv och bidrar till att utveckla enhetens verksamhet och kompetensförsörjning, som också är en naturlig del av distriktets och Investerings samlade arbete.

Kvalifikationer

Vem är du?

Som chef i Trafikverket drivs du av att få människor att växa genom ett närvarande ledarskap. Du skapar tillit och bygger förtroende med din problemlösande och kommunikativa förmåga. Du levererar resultat och driver samhällsutvecklingen framåt genom delaktighet och engagemang. Du utmanar, ifrågasätter och skapar en kultur som främjar ständiga förbättringar. Att inspirera, klargöra riktning och vara mottaglig för nya möjligheter och lösningar är en förutsättning för att lyckas.

Vi söker dig som:

  • har universitets- eller högskoleutbildning inom ekonomi eller teknik, alternativt annan utbildning som vi - i kombination med erfarenhet - bedömer som likvärdig
  • har relevant erfarenhet i närtid av att leda andra mot uppsatta mål i projekt inom samhällsbyggnadsbranschen
  • har erfarenhet av prognostisering och ekonomisk uppföljning
  • har mycket goda kunskaper i svenska i både tal och skrift
  • har körkort för personbil.

Det är meriterande om du:

  • har relevant erfarenhet av bygg- och anläggningsbranschen
  • har chefserfarenhet med personal-, budget- och verksamhetsansvar.

Övrig information

Vi använder främst mail (från mejladress: noreply@heroma.se) för att göra utskick och kallelser. Kolla din inkorg och även skräppost/SPAM regelbundet under denna tid för att vara säker på att du får all information från oss!

I denna rekrytering används webbaserade tester som en del i urvalet.

Önskar du att arbeta delvis på distans? I den här tjänsten kan det finnas möjlighet att arbeta hemifrån upp till 40 procent av din arbetstid.

De första intervjuerna är preliminärt planerade att hållas via Skype v. 35. Rekryterande chef finns tillgänglig för frågor via telefon under v. 33, och via e-post (michael.hillring@trafikverket.se) under hela annonseringsperioden.

Anställningen inom Trafikverket är tillsvidare men chefsförordnandet är tidsbegränsat, inledningsvis på 4 år.

#LI-Hybrid

Ansökan

De frågor som du får besvara när du skickar in din ansökan kommer att ligga till grund för det första urvalet vi gör. 

Som sökande till Trafikverket kan du eventuellt behöva gå igenom en säkerhetsprövning. Den innehåller säkerhetsprövningssamtal och registerkontroll innan anställning, om tjänsten är placerad i säkerhetsklass. I vissa fall krävs svenskt medborgarskap för säkerhetsklassade tjänster.

Inom Investering leder vi de flesta av Trafikverkets projekt inom ombyggnation och nyinvesteringar. Vi arbetar med helheten - från planläggning och byggnation till färdig väg eller järnväg. Hela tiden med fokus på smarta lösningar och effektiv projektledning. Hos oss arbetar du med kollegor och olika intressenter, alla med sina kunskaper och erfarenheter, för att skapa hållbara transportlösningar.

På Trafikverket jobbar vi med att göra Sverige närmare. Vi tror på att en förening av olika erfarenheter, bakgrunder och perspektiv är den bästa grunden för att bygga en arbetsplats fri från diskriminering och en miljö där alla trivs och gör sitt bästa. Vi tror på mångfald där den gemensamma nämnaren är pålitlighet, engagemang och mod. För det är så vi bäst representerar vårt samhälle.

Sök tjänsten

Rekryterande chef Michael Hillring,
0101233829

SEKO Anna Carlsson,
0101236055

ST Airi Larsson,
0101236243

SACO Roxan Saleh,
0101236222