Logga in
Logga in

Projektingenjör

Som projektingenjör på Trafikverket är du med och underlättar vardagen för invånare och företagare i hela Sverige. Det gör du genom att vara med och forma framtidens infrastruktur.

Sök tjänsten

Vi söker dig som är intresserad att arbeta som projektingenjör i våra projektledningsteam i distrikt Väst! Hos oss finner du en mängd spännande, varierande och intressanta arbetsuppgifter. På vår enhet ingår projektledare och projektingenjörer som alla hjälps åt i vardagen och där erfarenhetsåterföring är en viktig del. Jag som blir din chef heter Henrik Olsson: i våra team utvecklar och förnyar vi infrastruktur inom järnväg och bidrar till att skapa ett tillgängligt Sverige samt nytta för medborgarna och näringslivet. Vi driver järnvägsprojekt, både nyproduktion och reinvesteringar, som exempelvis förbigångsspår, bangårdsombyggnader, spårbyten, kontaktledningsbyten och åtgärder gällande trimmning t ex signalåtgärder mm .

Om jobbet

Som projektingenjör medverkar du i väg- och järnvägsprojekt där du är en del i projektledningsgruppen och ett stöd till projektledaren i arbetet med att leda, styra och följa upp investeringsprojekt från projektering till byggnation och överlämnande. Du driver och bereder projektfrågor inför projektbeslut. Du är spindeln i nätet och hanterar många samordningsfrågor både inom projektgruppen och i vissa fall mot externa parter som t ex konsulter, entreprenörer, länsstyrelser, kommuner m fl.

I rollen arbetar du med:

 • prognoser, kostnadsuppföljningar samt fakturahantering
 • tidplaner för projektets olika behov
 • risk- och säkerhetshantering
 • kvalitet, miljö och arbetsmiljö inom projekten
 • strukturering och administrering i projektledningssystemen
 • leda, styra och samordna projektgruppen i dialog med projektledaren.

För oss är det viktigt med en gemensam kultur som präglas av våra värderingar: pålitliga, engagerade och modiga.

Kvalifikationer

För att lyckas i rollen är du initiativtagande, driven och självständigt ser vad som behöver göras och agerar därefter. Du har god kommunikationsförmåga som innebär att du förmedlar budskap på ett enkelt sätt samt är lyhörd och anpassar din kommunikation till mottagaren. Du har god förmåga att planera och strukturera, du har även god samarbetsförmåga och arbetar för att hitta lösningar som gynnar alla parter på bästa sätt.

Vi söker dig som

 • har universitet eller högskoleexamen inom anläggning alternativt annan utbildning tillsammans med aktuell erfarenhet som vi sammantaget bedömer som likvärdig
 • har flerårig och aktuell yrkeserfarenhet från att ha deltagit i projekt
 • har erfarenhet i närtid av riskhantering, tidsplanering och ekonomihantering i projekt
 • uttrycker dig väl på svenska i både tal och skrift
 • har körkort för personbil

Det är meriterande om du har erfarenhet från att ha deltagit i projekt inom väg och/eller järnvägsprojekt

Övrig information

De frågor som du får besvara när du skickar in din ansökan kommer att ligga till grund för det första urvalet vi gör.

Önskar du att arbeta delvis på distans? I den här tjänsten kan den finnas möjlighet att arbeta hemifrån upp till 40 procent av din arbetstid.

Vi använder främst mail (från mejladress: noreply@heroma.se) för att göra utskick och kallelser. Kolla din inkorg och även skräppost/SPAM regelbundet under denna tid för att vara säker på att du får all information från oss!

I denna rekrytering används webbaserade tester som en del i urvalet.

Ansökan

Som sökande till Trafikverket kan du eventuellt behöva gå igenom en säkerhetsprövning. Den innehåller säkerhetsprövningssamtal och registerkontroll innan anställning, om tjänsten är placerad i säkerhetsklass. I vissa fall krävs svenskt medborgarskap för säkerhetsklassade tjänster.

Inom Investering leder vi de flesta av Trafikverkets projekt inom ombyggnation och nyinvesteringar. Vi arbetar med helheten - från planläggning och byggnation till färdig väg eller järnväg. Hela tiden med fokus på smarta lösningar och effektiv projektledning. Hos oss arbetar du med kollegor och olika intressenter, alla med sina kunskaper och erfarenheter, för att skapa hållbara transportlösningar.

På Trafikverket jobbar vi med att göra Sverige närmare. Vi tror på att en förening av olika erfarenheter, bakgrunder och perspektiv är den bästa grunden för att bygga en arbetsplats fri från diskriminering och en miljö där alla trivs och gör sitt bästa. Vi tror på mångfald där den gemensamma nämnaren är pålitlighet, engagemang och mod. För det är så vi bäst representerar vårt samhälle.

Sök tjänsten

Rekryterande chef Henrik Olsson,
0101230423

ST Airi Larsson,
0101236243

SEKO Per-Arne Utbult,
0101232824

SACO Roxan Saleh,
0101236222