Logga in
Logga in

Projektingenjör

Hur skulle du bidra till vårt professionella team av projektledare och projektingenjörer, i arbetet med att leverera väginfrastrukturprojekt med hög kvalité till rätt pris och i rätt tid?

Sök tjänsten

Om jobbet

Hos oss får du en unik möjlighet att med stort eget ansvar jobba med såväl mindre investeringsprojekt som med miljardbyggen. Genom våra affärer och i samverkan med andra kan vi, som en ledande beställare, påverka branschen och utvecklingen.

Som projektingenjör är du en del av projektledningsteamet. Du deltar i olika investeringsprojekt samt följer upp och administrerar projektets alla delar såsom ekonomi, tidsplanering, riskhantering och kvalité. I rollen ingår att vara delaktig i upphandlingar, projekt- och byggmöten samt vara insatt i kontraktsinnehåll för konsultuppdrag och entreprenader. Du är en viktig del i att säkerställa att projekten genomförs enligt gällande lagstiftning och bestämmelser. Beroende på din kompetens, erfarenhet, intresse och engagemang tar du olika mycket ansvar för arbetsuppgifterna i projekten.

Hos oss har du bra möjligheter att utvecklas genom ökat ansvar i form av projekt med olika komplexitet. Vi delar hela tiden erfarenheter, förbättrar våra arbetssätt och tänker nytt. Allt med ambitionen att utveckla såväl dig som vår verksamhet.

Kvalifikationer

För att lyckas i rollen behöver du ha en god problemlösningsförmåga och lätt kunna anpassa dig efter verksamhetens behov. Vi söker dig som har god kommunikationsförmåga, vilket innebär att du kan förmedla budskap på ett enkelt sätt samt är lyhörd och anpassar din kommunikation efter mottagaren. Du är självgående, det vill säga tar själv reda på hur uppgifter ska lösas, och levererar resultat i tid.

Vi söker dig som har

  • universitets- eller högskoleutbildning om minst 180hp inom bygg och anläggning, samhällsplanering eller projektledning, alternativt annan relevant utbildning som vi bedömer likvärdig.
  • några års aktuell och relevant arbetslivserfarenhet
  • mycket goda kunskaper i svenska i tal och skrift
  • körkort för personbil

Det är meriterande om du har

  • aktuell och relevant arbetslivserfarenhet inom väg och/eller järnväg.
  • erfarenhet av riskhantering där du arbetat med handlingsplaner och riskanalyser
  • erfarenhet av arbete med tidsplanering samt med prognos- och ekonomihantering

Övrig information

I denna rekryteringsprocess används webbaserade tester som en del i urvalet. Tester är planerade att skickas ut via mail i början av vecka 21.

Intervjuer hålls via Skype och är planerade fredag 31/5 samt fredag 7/6.

Vi använder främst mail (från mejladress: noreply@heroma.se) för att göra utskick och kallelser. Kolla din inkorg och även skräppost/SPAM regelbundet under denna tid för att vara säker på att du får all information från oss!

Önskar du att arbeta delvis på distans? I den här tjänsten kan det finnas möjlighet att arbeta hemifrån upp till 40 procent av din arbetstid.


Ansökan

De frågor som du får besvara när du skickar in din ansökan kommer att ligga till grund för det första urvalet vi gör. Om det inte står något annat i annonsen vill vi att du bifogar ditt CV. Vi har slutat begära in personligt brev eftersom vi inte har med det som del av urvalsunderlaget.

Inom Investering leder vi de flesta av Trafikverkets projekt inom ombyggnation och nyinvesteringar. Vi arbetar med helheten - från planläggning och byggnation till färdig väg eller järnväg. Hela tiden med fokus på smarta lösningar och effektiv projektledning. Hos oss arbetar du med kollegor och olika intressenter, alla med sina kunskaper och erfarenheter, för att skapa hållbara transportlösningar.

På Trafikverket jobbar vi med att göra Sverige närmare. Vi tror på att en förening av olika erfarenheter, bakgrunder och perspektiv är den bästa grunden för att bygga en arbetsplats fri från diskriminering och en miljö där alla trivs och gör sitt bästa. Vi tror på mångfald där den gemensamma nämnaren är pålitlighet, engagemang och mod. För det är så vi bäst representerar vårt samhälle.

Sök tjänsten

Rekryterande chef: Rikard Ståhl,
0101242893

SEKO: Anna Carlsson,
0101236055

SEKO: Dennis Ryd,
0101238466

SACO: Jacob Thörnblad,
0101234289