Logga in
Logga in

Projektingenjör inom järnväg

Hur skulle du bidra till att bygga framtidens infrastruktur? Som projektingenjör på Trafikverket är du med och underlättar vardagen för invånare och företagare i hela Sverige samt möjliggör mer miljövänliga transporter.

Sök tjänsten

Om jobbet

Som projektingenjör är du en del av projektledningen och stöd till en eller flera projektledare. Du deltar i olika järnvägsprojekt, bland annat genom att stödja i planering, administration och uppföljning avseende tid, kostnad, innehåll, risker, resurser, kvalitet, säkerhet, miljö och arbetsmiljö. Som projektingenjör arbetar du även med bedömning av risker och möjligheter i projekten.

Att vara projektingenjör innebär att du kommer att arbeta i projektens samtliga skeden, från planering till produktion. I din roll ingår att vara delaktig i upphandlingar, projekt- och byggmöten samt vara insatt i kontraktsinnehåll för konsultuppdrag och entreprenader. Vidare ska projektingenjören bistå projektledaren i interna och externa kontakter Du är också en viktig del i att säkerställa att projekten genomförs enligt gällande lagstiftning och bestämmelser.

Hos oss har du bra möjligheter att utvecklas, både genom ökat ansvar i olika projekt och få möjlighet att driva delar av/mindre projekt självständigt. Vi delar erfarenheter, förbättrar våra arbetssätt och tänker nytt. Allt med ambitionen att utveckla såväl dig som vår verksamhet.

Kvalifikationer

Vem är du?

Du är van vid att arbeta enligt en tydlig process. Du organiserar och planerar ditt arbete väl, slutför det som påbörjats och håller deadlines. Du trivs i samarbete med många olika människor och i olika situationer. Du bidrar till att hitta lösningar genom ett prestigelöst fokus på det gemensamma målet. Du tar ansvar för din uppgift och strukturerar själv ditt angreppssätt och driver dina processer vidare. För att lyckas i rollen har du en god kommunikativ förmåga då du har många kontaktytor både internt och externt.

Vi söker dig som har:

  • Universitets- eller högskoleutbildning om minst 180hp (120p) inom bygg och anläggning, samhällsplanering eller projektledning, alternativt annan relevant utbildning i kombination med arbetslivserfarenhet som vi bedömer likvärdig.
  • Minst 6 månaders arbetslivserfarenhet av projektarbete som ex projektledning, projektplanering eller projektadministration.
  • God kunskap i svenska i såväl tal som skrift.
  • God datorvana, särskilt goda kunskaper inom MS Office-paketet.
  • Körkort för personbil.

Det är meriterande om du har:

  • Erfarenhet av arbete i järnvägsprojekt.
  • Erfarenhet av riskhantering, ekonomihantering och fakturahantering i projekt.
  • Erfarenhet av att använda MS Project eller liknande tidsplaneringsverktyg.
  • God kunskap i engelska i såväl tal som skrift.

Övrig information

I denna rekrytering används webbaserade tester som en del i urvalet.

Vi använder främst mail (från mejladress: noreply@heroma.se) för att göra utskick och kallelser. Kolla din inkorg och även skräppost/SPAM regelbundet under denna tid för att vara säker på att du får all information från oss!

Önskar du att arbeta delvis på distans? I den här tjänsten kan det finnas möjlighet att arbeta hemifrån upp till 40 procent av din arbetstid.

#LI-Hybrid

Ansökan

De frågor som du får besvara när du skickar in din ansökan kommer att ligga till grund för det första urvalet vi gör. 

Som sökande till Trafikverket kan du eventuellt behöva gå igenom en säkerhetsprövning. Den innehåller säkerhetsprövningssamtal och registerkontroll innan anställning, om tjänsten är placerad i säkerhetsklass. I vissa fall krävs svenskt medborgarskap för säkerhetsklassade tjänster.

Inom Investering leder vi de flesta av Trafikverkets projekt inom ombyggnation och nyinvesteringar. Vi arbetar med helheten - från planläggning och byggnation till färdig väg eller järnväg. Hela tiden med fokus på smarta lösningar och effektiv projektledning. Hos oss arbetar du med kollegor och olika intressenter, alla med sina kunskaper och erfarenheter, för att skapa hållbara transportlösningar.

På Trafikverket jobbar vi med att göra Sverige närmare. Vi tror på att en förening av olika erfarenheter, bakgrunder och perspektiv är den bästa grunden för att bygga en arbetsplats fri från diskriminering och en miljö där alla trivs och gör sitt bästa. Vi tror på mångfald där den gemensamma nämnaren är pålitlighet, engagemang och mod. För det är så vi bäst representerar vårt samhälle.

Sök tjänsten

Rekryterande chef: Christina Eklööf,
0101236759

SEKO: Anna Carlsson,
0101236055

ST: Airi Larsson,
0101236243

SACO: Rafael Moreno Hernandez,
0101241847