Logga in
Logga in

Projektingenjör inom järnväg

Som projektingenjör på Trafikverket är du med och underlättar vardagen för invånare och företagare i hela Sverige. Det gör du genom att vara med och bidra till framtidens infrastruktur.

Sök tjänsten

För dig som vill bidra till utvecklingen av infrastrukturen erbjuder vi nu en spännande möjlighet på Trafikverket.

Om jobbet

Projektingenjören biträder en eller flera projektledare och är en del av projektledningen. Du deltar i olika järnvägsprojekt, bland annat genom att stödja i planering, administration och uppföljning avseende tid, kostnad, innehåll, risker, resurser, kvalitet, säkerhet, miljö och arbetsmiljö. Som projektingenjör arbetar du även med bedömning av risker och möjligheter i projekten.

Att vara projektingenjör innebär att du kommer att arbeta i projektens samtliga skeden, från planering till produktion. I din roll ingår att vara delaktig i upphandlingar, projekt- och byggmöten samt vara insatt i kontraktsinnehåll för konsultuppdrag och entreprenader. Vidare ska projektingenjören bistå projektledaren i interna och externa kontakter. Du är också en viktig del i att säkerställa att projekten genomförs enligt gällande lagstiftning och bestämmelser.

Hos oss har du bra möjligheter att utvecklas, både genom ökat ansvar i olika projekt och få möjlighet att driva delar av/mindre projekt självständigt. Vi delar erfarenheter, förbättrar våra arbetssätt och tänker nytt. Allt med ambitionen att utveckla såväl dig som vår verksamhet.

Kvalifikationer

Vem är du?

Du är van vid att arbeta enligt en tydlig process, organiserar och planerar ditt arbete väl, slutför det som påbörjats och håller deadlines. Vidare kan du samarbeta med många olika människor och i olika situationer. Du bidrar till att hitta lösningar genom ett prestigelöst fokus på det gemensamma målet. Du tar ansvar för din uppgift och strukturerar själv ditt angreppssätt och driver dina processer vidare. För att lyckas i rollen är du dessutom kommunikativ och har en god analytisk förmåga.

Vi söker dig som

  • har en universitets- eller högskoleutbildning om minst 180 hp (120p) inom bygg och anläggning, samhällsplanering eller projektledning, alternativt annan utbildning som Trafikverket tillsammans med relevant arbetslivserfarenhet bedömer likvärdig
  • har några års aktuell och relevant arbetslivserfarenhet som projektingenjör, alternativt annan roll som Trafikverket bedömer som likvärdig
  • har goda kunskaper i svenska i tal och skrift
  • har körkort för personbil

Det är meriterande om du

  • har aktuell och relevant erfarenhet av att ha arbetat som projektingenjör inom den offentliga sektorn, alternativt i annan roll som Trafikverket bedömer som likvärdig
  • har aktuell och relevant erfarenhet av att arbeta i järnvägsprojekt
  • har aktuell och relevant arbetslivserfarenhet av riskhantering, ekonomihantering och/eller fakturahantering i projekt
  • har aktuell och relevant erfarenhet av att ha arbetat med MS Project, alternativt med annat tidsplaneringsverktyg som Trafikverket bedömer som likvärdigt

Övrig information

I denna rekrytering kan webbaserade tester komma att användas som en del i urvalet.

Placeringsort för tjänsten är Solna.

De första intervjuerna kommer preliminärt att hållas via Skype under vecka 42-43.

Önskar du att arbeta delvis på distans? I den här tjänsten kan det finnas möjlighet att arbeta hemifrån eller från distanskontor upp till 40 procent av din arbetstid.

Ansökan

De frågor som du får besvara när du skickar in din ansökan kommer att ligga till grund för det första urvalet vi gör. 

Som sökande till Trafikverket kan du eventuellt behöva gå igenom en säkerhetsprövning. Den innehåller säkerhetsprövningssamtal och registerkontroll innan anställning, om tjänsten är placerad i säkerhetsklass. I vissa fall krävs svenskt medborgarskap för säkerhetsklassade tjänster.

Inom Investering leder vi de flesta av Trafikverkets projekt inom ombyggnation och nyinvesteringar. Vi arbetar med helheten - från planläggning och byggnation till färdig väg eller järnväg. Hela tiden med fokus på smarta lösningar och effektiv projektledning. Hos oss arbetar du med kollegor och olika intressenter, alla med sina kunskaper och erfarenheter, för att skapa hållbara transportlösningar.

På Trafikverket jobbar vi med att göra Sverige närmare. Vi tror på att en förening av olika erfarenheter, bakgrunder och perspektiv är den bästa grunden för att bygga en arbetsplats fri från diskriminering och en miljö där alla trivs och gör sitt bästa. Vi tror på mångfald där den gemensamma nämnaren är pålitlighet, engagemang och mod. För det är så vi bäst representerar vårt samhälle.

Sök tjänsten

Rekryterande chef: Marcus Lycksell,
0101233881

SEKO: Anna Carlsson,
0101236055

ST: Airi Larsson,
0101236243

SACO: Rafael Moreno Hernandez,
0101241847