Logga in
Logga in

Projektingenjör till järnvägsprojekt

Som  Projektingenjör  på Trafikverket är du med och underlättar vardagen för invånare och företagare i hela Sverige. Det gör du genom att vara med och bidra till framtidens infrastruktur.

Sök tjänsten

Om jobbet

Brinner du för att arbeta med samhällsutveckling? Vill du vara med och faktiskt påverka utvecklingen av Sveriges glesbygd? Då har du världens chans just nu! Nu söker vi dig som vill vara med i våra projektledningsteam och arbeta med järnvägsprojekt.

Som projektingenjör medverkar du i projekt där du är ett stöd till projektledare i arbetet med att leda, styra och följa upp projekt från projektering till genomförande. De järnvägsprojekt vi ansvarar för har en stor bredd och sträcker sig från plankorsningsåtgärder och mötesstationer till kontaktledningsbyten och hastighetshöjande åtgärder.

Att vara projektingenjör innebär att du kommer komma i kontakt med projekt i hela kedjan. Du är en del av projektledningen och driver delar av eller mindre projekt från planering till produktion. Du kommer att vara delaktig i upphandlingar, projekt- och byggmöten samt vara insatt i kontraktsinnehåll för konsultuppdrag och entreprenader. Du har en nyckelroll med stor bredd och variation i arbetsuppgifterna där du bland annat kommer att arbeta med:

  • prognoser och kostnadsuppföljningar
  • tidplaner för projektets olika behov
  • kvalitet, miljö och arbetsmiljö
  • strukturera och administrera i projektledningssystemen

Du arbetar med stor bredd och variation i arbetsuppgifterna och kommer vara en del av en engagerad arbetsgrupp som värderar gemenskap och driv.

Vad kan vi erbjuda dig?

Du har goda utvecklingsmöjligheter och på sikt finns möjligheter att kunna gå vidare i andra roller på Trafikverket. Vi delar hela tiden erfarenheter, förbättrar våra arbetssätt och tänker nytt. Allt med ambitionen att utveckla såväl dig som vår verksamhet. Vi erbjuder dig en modern arbetsplats där vi möter varandra med respekt och omsorg i en öppen och nyskapande kultur. Vi är noggranna med att skapa förutsättningar för en bra balans mellan arbete, familj och fritid. En viktig del i arbetet är kommunikation och information då arbetet innebär mycket kontakter både internt och externt med konsulter, entreprenörer och övriga intressenter.

Jag som är rekryterande chef heter Niklas Heneryd. Min enhet driver järnvägsprojekt och består av ca 20 medarbetare i Östersund, Sundsvall, Härnösand och Gävle. Vi som jobbar på enheten är projektledare och projektingenjörer med högt engagemang, en bred samlad kompetens och en bra mix av såväl kön, ålder och erfarenhet. Som chef lever jag enligt devisen att när medarbetare mår bra, känner delaktighet och utvecklas i sin profession så trivs de och presterar bra. Därför bygger mitt ledarskap på tillit, engagemang och glädje.

Kvalifikationer

Vem är du?

För att lyckas i rollen som projektingenjör har du en god kommunikativ förmåga och gillar att samarbeta. Du är analytisk, van vid att arbeta enligt en tydlig process, strukturerar och planerar ditt arbete väl och håller deadlines. Du har ett prestigelöst förhållningssätt och bidrar aktivt till de gemensamma målen.

Vi söker dig som:

  • har en universitets- eller högskoleutbildning om minst 180hp (120p) med inriktning teknik, samhällsbyggnad eller samhällsplanering, alternativt annan utbildning som vi - tillsammans med relevant erfarenhet - bedömer väga in som likvärdig
  • har erfarenhet i närtid av kvalificerat ingenjörsarbete i järnvägsprojekt
  • har körkort för personbil
  • har mycket goda kunskaper i svenska i tal och skrift
  • har god datorvana, särskilt goda kunskaper inom MS Office-paketet

Det är meriterande om du:

  • har aktuell erfarenhet av att ha arbetat med projektadministration, projektledning eller liknande enligt en etablerad projektmodell.

Övrig information

Vi använder främst mail (från mejladress: noreply@heroma.se) för att göra utskick och kallelser. Kolla din inkorg och även skräppost/SPAM regelbundet under denna tid för att vara säker på att du får all information från oss!

I denna rekrytering används webbaserade tester som en del i urvalet.

Önskar du att arbeta delvis på distans? I den här tjänsten kan den finnas möjlighet att arbeta hemifrån upp till 40 procent av din arbetstid.

Intervjuerna är preliminärt planerade att hållas v. 34-35/2022 via Skype. Rekryterande chef finns tillgänglig för frågor om tjänsten via e-post (niklas.heneryd@trafikverket.se) under hela annonseringsperioden.

Ansökan

De frågor som du får besvara när du skickar in din ansökan kommer att ligga till grund för det första urvalet vi gör. 

Som sökande till Trafikverket kan du eventuellt behöva gå igenom en säkerhetsprövning. Den innehåller säkerhetsprövningssamtal och registerkontroll innan anställning, om tjänsten är placerad i säkerhetsklass. I vissa fall krävs svenskt medborgarskap för säkerhetsklassade tjänster.

Inom Investering leder vi de flesta av Trafikverkets projekt inom ombyggnation och nyinvesteringar. Vi arbetar med helheten - från planläggning och byggnation till färdig väg eller järnväg. Hela tiden med fokus på smarta lösningar och effektiv projektledning. Hos oss arbetar du med kollegor och olika intressenter, alla med sina kunskaper och erfarenheter, för att skapa hållbara transportlösningar.

På Trafikverket jobbar vi med att göra Sverige närmare. Vi tror på att en förening av olika erfarenheter, bakgrunder och perspektiv är den bästa grunden för att bygga en arbetsplats fri från diskriminering och en miljö där alla trivs och gör sitt bästa. Vi tror på mångfald där den gemensamma nämnaren är pålitlighet, engagemang och mod. För det är så vi bäst representerar vårt samhälle.

#LI-Hybrid

Sök tjänsten

ST Airi Larsson,
0101236243

SEKO Per-Arne Utbult,
0101232824

SACO Roxan Saleh,
0101236222

Rekryterande chef Niklas Heneryd,
0101231750