Logga in
Logga in

Projektingenjör till järnvägsprojekt

Vill du jobba i samhällets framkant och vara en del av utvecklingen av dess nya infrastruktur? Trivs du med både problemlösning och ett nära samarbete med människor?

Sök tjänsten

Välkommen med din ansökan till oss på Trafikverket och verksamhetsområdet Investering - hos oss får du som projektingenjör inom järnväg en unik möjlighet med stort eget ansvar att kunna jobba med såväl små som stora investeringsprojekt.

Om jobbet

Som projektingenjör medverkar du i järnvägsprojekt där du är ett stöd till projektledare i arbetet med att leda, styra och följa upp projekt från projektering till byggnation. Att vara projektingenjör innebär att du är i kontakt med projekt i hela kedjan. Du är en del av projektledningen och driver delar av eller mindre projekt från planering till produktion. Du kommer att vara delaktig i upphandlingar, projekt- och byggmöten samt vara insatt i kontraktsinnehåll för konsultuppdrag och entreprenader.

Exempel på arbetsuppgifter:

  • arbeta med kostnadsuppföljningar samt fakturahantering
  • arbete med säkerhetshantering samt trafikpåverkan
  • arbete med miljö och arbetsmiljö
  • arbete med administration i projektledningssystem

Din utveckling

Hos oss har du bra möjligheter att utvecklas, både genom ökat ansvar i olika projekt och få möjlighet att leda vissa mindre projekt i sin helhet. Vi delar hela tiden erfarenheter, förbättrar våra arbetssätt och tänker nytt. Allt med ambitionen att utveckla såväl dig som vår verksamhet. Trafikverket är en stor organisation och du kommer att ha goda möjligheter att vidareutvecklas utifrån din erfarenhet och kompetens. Du får tillgång till ett kompetensnätverk där du kan utbyta erfarenheter och bygga nätverk inom hela Trafikverket. Trafikverket kan erbjuda dig en modern arbetsplats där vi möter varandra med respekt och omsorg i en öppen och nyskapande kultur. Hos oss lönar sig alltid goda prestationer och vi är noggranna med att skapa förutsättningar för en bra balans mellan arbete och fritid.

Vad kan vi som arbetsgivare erbjuda dig?

Vi kan bland annat erbjuda dig:

-Ett flexibelt arbete där du efter provanställningstiden och introduktionen har möjlighet att arbeta upp till 40% på distans.

-Gott om semesterdagar. För dig som har fyllt 30 år erbjuder vi 31 semesterdagar och för dig som är över 40 år erbjuder vi 34 semesterdagar.

-Vid föräldraledighet ger vi ett föräldrapenningtillägg på 10 procent utöver den föräldrapenning som Försäkringskassan betalar.

Kvalifikationer

Vem är du?

För att lyckas i rollen har du en god kommunikativ förmåga då du har många kontaktytor både internt och externt. Rollen ställer krav på ett strukturerat arbetssätt då flera ärenden kan komma att behöva hanteras samtidigt. Du har lätt för att samarbeta med andra och är en god problemlösare med god analytisk problemlösningsförmåga.

Vi söker dig som

  • har en universitets- eller högskoleutbildning om minst 180hp (120p) inom teknik eller samhällsbyggnad, alternativt annan utbildning i kombination med relevant erfarenhet som Trafikverket bedömer likvärdig
  • har goda kunskaper i svenska i både tal och skrift
  • har körkort för manuellt växlad personbil

Det är meriterande om du

  • har aktuell och relevant arbetslivserfarenhet av järnvägsprojekt
  • har aktuell och relevant erfarenhet av att arbeta med kalkyl- och budget, tidsplanering och/eller riskhantering
  • har aktuell och relevant vana av att arbeta i projektledningssystem

Övrig information

Placeringsort för tjänsten är Kristianstad.

I denna rekrytering kan webbaserade tester komma att användas som en del i urvalet.

De första intervjuerna kommer preliminärt att hållas via Skype under vecka 45.

Önskar du att arbeta delvis på distans? I den här tjänsten kan det finnas möjlighet att arbeta hemifrån eller annat Trafikverkskontor upp till 40 procent av din arbetstid efter avslutad provanställning och introduktion.

#LI-Hybrid #LI-EA2

Ansökan

De frågor som du får besvara när du skickar in din ansökan kommer att ligga till grund för det första urvalet vi gör. Om det inte står något annat i annonsen vill vi att du bifogar ditt CV. Vi har slutat begära in personligt brev eftersom vi inte har med det som del av urvalsunderlaget.

Som sökande till Trafikverket kan du eventuellt behöva gå igenom en säkerhetsprövning. Den innehåller säkerhetsprövningssamtal och registerkontroll innan anställning, om tjänsten är placerad i säkerhetsklass. I vissa fall krävs svenskt medborgarskap för säkerhetsklassade tjänster.

Inom Investering leder vi de flesta av Trafikverkets projekt inom ombyggnation och nyinvesteringar. Vi arbetar med helheten - från planläggning och byggnation till färdig väg eller järnväg. Hela tiden med fokus på smarta lösningar och effektiv projektledning. Hos oss arbetar du med kollegor och olika intressenter, alla med sina kunskaper och erfarenheter, för att skapa hållbara transportlösningar.

På Trafikverket jobbar vi med att göra Sverige närmare. Vi tror på att en förening av olika erfarenheter, bakgrunder och perspektiv är den bästa grunden för att bygga en arbetsplats fri från diskriminering och en miljö där alla trivs och gör sitt bästa. Vi tror på mångfald där den gemensamma nämnaren är pålitlighet, engagemang och mod. För det är så vi bäst representerar vårt samhälle.

Sök tjänsten

Rekryterande chef: Mattias Eriksson,
0101242699

SEKO: Anna Carlsson,
0101236055

ST: Airi Larsson,
0101236243

SACO: Jacob Thörnblad,
0101234289