Logga in
Logga in

Projektingenjör till Trafikverket

Vill du jobba i samhällets framkant och vara en del av utvecklingen av dess nya infrastruktur? Trivs du med både problemlösning och ett nära samarbete med människor?

Sök tjänsten

Välkommen med din ansökan till oss på Trafikverket och verksamhetsområdet Investering - hos oss får du som projektingenjör inom väg en unik möjlighet med stort eget ansvar att kunna jobba med såväl små som stora investeringsprojekt.

Om jobbet

Som projektingenjör medverkar du i vägprojekt där du är ett stöd till projektledare i arbetet med att leda, styra och följa upp projekt från projektering till byggnation. Att vara projektingenjör innebär att du kan jobba med flera projekt samtidigt och med olika projektledare. Du är en del av projektledningen och deltar i projektarbetet från planeringsstadiet till produktion. Du kommer också att arbeta med att lämna över färdiga projekt till drift och underhåll. Du kommer att vara delaktig i upphandlingar, projekt- och byggmöten samt vara insatt i kontraktsinnehåll för konsultuppdrag och entreprenader.

Exempel på arbetsuppgifter:

 • arbeta med projektens ekonomiuppföljning samt fakturahantering
 • uppföljning av tidplaner och projektplaner
 • riskhantering
 • administrativa uppgifter i Trafikverkets system
 • samordning och mottagning av dokumentleveranser från leverantören avseende färdig anläggning.

Din utveckling

Hos oss har du bra möjligheter att utvecklas, där du får lära dig från grunden hur ett investeringsprojekt drivs. I takt med att din kompetens inom området ökar, så får du allt mer kvalificerade uppgifter och ökat eget ansvar i olika projekt. På sikt finns möjlighet att leda delar av projekt självständigt.

Vi delar hela tiden erfarenheter, förbättrar våra arbetssätt och tänker nytt. Allt med ambitionen att utveckla såväl dig som vår verksamhet. I din vardag kommer du att komma i kontakt med många olika specialister vilket ger dig möjlighet att ta del av deras kompetens för att utvecklas i din roll.

Trafikverket är en stor organisation och du kommer att ha goda möjligheter att vidareutvecklas utifrån din erfarenhet och kompetens.

Trafikverket kan erbjuda dig en modern arbetsplats där vi möter varandra med respekt och omsorg i en öppen och nyskapande kultur. Hos oss lönar sig alltid goda prestationer och vi är noga med att skapa förutsättningar för en bra balans mellan arbete och fritid.

Vad kan vi som arbetsgivare erbjuda dig?

Vi är glada över att nyligen ha blivit rankade som en av Sveriges mest attraktiva arbetsgivare och kan bland annat erbjuda dig:

-Ett flexibelt arbete där du efter provanställningstiden och introduktionen har möjlighet att arbeta upp till 40% på distans.

-Gott om semesterdagar. Från det år du fyller 30 år erbjuder vi 31 semesterdagar och från det år du fyller 40 år erbjuder vi 34 semesterdagar.

-Vid föräldraledighet ger vi ett föräldrapenningtillägg på 10 procent utöver den föräldrapenning som Försäkringskassan betalar.

Kvalifikationer

Vem är du?

För att lyckas i rollen har du en god kommunikativ förmåga då du har många kontaktytor både internt och externt. Rollen ställer krav på ett strukturerat arbetssätt då flera ärenden kan komma att behöva hanteras samtidigt. Du har lätt för att samarbeta med andra och är en god problemlösare med god analytisk problemlösningsförmåga. Därutöver motiveras du av ett aktivt medarbetarskap där du på ett målmedvetet sätt tar ansvar för dina arbetsuppgifter samtidigt som du är uppmärksam på hur du är en del av och bidrar till helheten genom att samverka med andra.

Vi söker dig som

 • har en universitets- eller högskoleutbildning om minst 180hp (120p) inom teknik eller samhällsbyggnad, alternativt annan utbildning i kombination med relevant erfarenhet som Trafikverket bedömer likvärdig
 • har något års aktuell och relevant erfarenhet av arbete i projekt
 • har goda kunskaper i svenska i tal och skrift
 • har körkort för personbil

Det är meriterande om du

 • har aktuell och relevant arbetslivserfarenhet från bygg- eller anläggningsprojekt
 • har aktuell och relevant erfarenhet av att arbeta med kalkyl- och budget, tidsplanering och/eller riskhantering
 • har aktuell och relevant erfarenhet av att arbeta med att stötta projektledare

Övrig information

Rekryterande chef Eva Thurfjell Emilsson kommer att vara på semester, men finns tillgänglig för ev. frågor den 7/8 - 9/8.

I den här rekryteringen behöver du bifoga ditt CV men vi behöver inget personligt brev.

Webbaserade tester kan komma att användas som en del i urvalet.

Placeringsort för tjänsten är Umeå.

De första intervjuerna kommer preliminärt att hållas via Skype under vecka 35.

#LI-Hybrid

Ansökan

De frågor som du får besvara när du skickar in din ansökan kommer att ligga till grund för det första urvalet vi gör. Om det inte står något annat i annonsen vill vi att du bifogar ditt CV. Vi har slutat begära in personligt brev eftersom vi inte har med det som del av urvalsunderlaget.

Inom Investering leder vi de flesta av Trafikverkets projekt inom ombyggnation och nyinvesteringar. Vi arbetar med helheten - från planläggning och byggnation till färdig väg eller järnväg. Hela tiden med fokus på smarta lösningar och effektiv projektledning. Hos oss arbetar du med kollegor och olika intressenter, alla med sina kunskaper och erfarenheter, för att skapa hållbara transportlösningar.

På Trafikverket jobbar vi med att göra Sverige närmare. Vi tror på att en förening av olika erfarenheter, bakgrunder och perspektiv är den bästa grunden för att bygga en arbetsplats fri från diskriminering och en miljö där alla trivs och gör sitt bästa. Vi tror på mångfald där den gemensamma nämnaren är pålitlighet, engagemang och mod. För det är så vi bäst representerar vårt samhälle.

Sök tjänsten

Rekryterande chef: Eva Thurfjell Emilsson,
0101237064

SEKO: Anna Carlsson,
0101236055

SACO: Christina Mattila,
0101237068

ST: Lena Hedenström,
0101237411